Ja sam bio prošle godine par puta u našim hotelima, u Novom Sadu sam u dva različita hotela imao free net, šifra se dobijala na recepciji. Na Kopu je bila slična situacija.
U Francuskoj sam bio u početku zgranut, "tri doline", poznato skijalište i nije bilo free neta nego su naplaćivali par evra sat. Tek sam malo kasnije provalio (jer je pisalo na francuskom) da imaju foru da se registruješ i dobiješ sat vremena gratis. I mi, kao i svi Srbi

)) smo se svaki put registrovali sa fake emailom

U Parizu je bila isto slična fora, imao si npr prijavu guest/guest, brzinu mizernu i ograničenje na sat vremena, posle se opet prijaviš itd... Isto tako sam sretao i po Hrv.
To sve zavisi od hotela, ja sam uglavnom sretao da su imali free net.
Nego, da se osvrnem na temu...
Možeš i da razmisliš o varijanti sa Linksysom, wrt54gl, koristiće ti kao ruter, ima i wireless ako ti zatreba za taj deo oko recepcije, staviš gore DDWRT i podesiš u sitna crevca po želji. To je jeftinija varijanta, možeš bilo koji drugi koji je podržan od strane DDWRT ili Tomato.
Neko je spominjao ovde Ubiquiti AP. Ja nisam mnogo zadovoljan sa njim, imamo ga u firmi, čak smo ga i prodali nekim strankama. Dosta puta se zaglupi pa mora da se resetuje, signal i nije baš neki a dosta je skup, jedino što vredi je što je PoE (što mu u ovom slučaju apsolutno ne treba) i što je lep, jako lepo "čuči" na zidu, mnogi ni ne znaju da je to ruter
Možda je već ScaRFacE[RGF] i sredio stvar.. Ako jeste, nek javi kako mu je uspelo