Šta je novo?

GOCLEVER TAB M713G

aeaeaeaeae

Cenjen
Učlanjen(a)
08.05.2012
Poena
151
Zemo,tebra,neko nesto reci o ovome 7" tabljetu? 🙂 Nesto se ne pominje,a deluje ok...

Мени је такође запао за око, али до сада нисам имао прилике ни да га пробам лично, ни да чујем утиске неког из Србије о њему.
Према спецификацијама: http://www.goclever.com/rs/rs/goclever_tab_m713g#specification делује екстра за те новце (од 18500 до 23500 динара, за готовину, у зависности од продавца)

Има IPS екран 1024 Х 600, дуал кор процесор на 1 GHz, 1 GB RAM-а, али DDR2. Оно што га издваја од осталих представника те класе су GPS пријемник, Bluetooth, FM радио и 3G модем.

Све то делује супер теоретски, а како је у пракси, мене баш занима. Копао сам по нету последњих пар дана и једино што сам нашао су мишљења људи са пар форума и неколико продајних сајтова у Пољској и Русији. Замерке појединих корисника које сам приметио се своде на релативно лошији пријем GPS сигнала, проблеме са WiFi конекцијом, лошу репродукцију HD видео записа.

Нисам успео да нађем ниједан видео запис, нити текст са тестом, осим за старији модел M703G: (пребедено са пољског на енглески у Гугл преводиоцу - доста солидно 🙂 )
http://translate.google.com/translate?act=url&depth=1&hl=sr&ie=UTF8&prev=_t&rurl=translate.google.rs&sl=auto&tl=en&twu=1&u=http://www.tabletmaniak.pl/70621/test-goclever-tab-m703g/

Видео приказ:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=BsYbhi9-Rl8
Напомињем да се ради о старијем моделу који се разликује по нешто слабијем процесору "MediaTek MT6575 1GHz (Cortex A9, GPU SGX531)" у односу на "MediaTek MT6577 1GHz (DUAL CORE Cortex A9, GPU SGX531)" код модела M713G.

Радо бих га поседовао јер ми је скроз cool да могу да са собом носим 7" таблет рачунар са интегрисаним 3G модемом, који уз то има и GPS пријемник. Поред осталог, могуће је вршење и гласовних позива. Е сад, не бих да се залећем да купујем нешто што још увек нисам имао прилике да пробам, нити да о томе чујем нешто од другог.

Poslednja izmena:
Evo ima i ovo:
http://translate.google.com/transla...a=X&ei=VSgZUe7yC4SN4gSMooCADQ&ved=0CDYQ7gEwAA
isto sa guglovog translejtatora 🙂
Obrati paznju sta pise "Strong6"
Pored ostalog naveo je:
Antutu Benchmark v3.0.3: 5987 (CPU - 2409, GPU - 1792 RAM - 1162, I / O - 642) za M713G.

Neko tamo je opet pomenuo "Mediateka has a built in 3G modem, and with GPS chipset, BT4.0 and FM radio, RK3066 is not (except perhaps BT)...",ne znam da li ima veze sa istinom.

Sta znam (niko ništa ne zna. Krhko je znanje)🙂 razmislicu jos,ima vremena,a nema novaca jos 🙂

Cak i 703 sa onog videa radi ok,ne znam sto bi ovaj jaci pravio probleme.

Ima mikro sd do 32GB,mada verovatno nije to to,nemam iskustva sa tabletima uopste.

4 Gb integrisane memorije za tu cenu......
Најбоље је штедети на интерној меморији јер се само она може надоградити додавањем меморијске картице 😉
Asus Memo Pad ME172V кошта такорећи исто, а има једнојезгарни процесор, TFT екран, нема 3G, BT, GPS. Џабе му 16GB интерне меморије кад је све остало крш.

За сличне паре може да се узме Samsung Galaxy Tab 2 7.0 P3110 који има сличне спецификације као GoClever M713G, али нема 3G.

Ово је сјајан избор коме треба добар 7" 3G таблет, а неће да га оператери деру или да купује полован уређај.
Ima mikro sd do 32GB,mada verovatno nije to to,nemam iskustva sa tabletima uopste.
Више од тога ти не треба. 4GB је доста за инсталирање апликација.

Alcatel OT-997D има исти SoC, а људи су њиме веома задовољни 🙂

Poslednja izmena:
Evo ima i ovo:
http://translate.google.com/transla...a=X&ei=VSgZUe7yC4SN4gSMooCADQ&ved=0CDYQ7gEwAA
isto sa guglovog translejtatora 🙂
Obrati paznju sta pise "Strong6"
Pored ostalog naveo je:
Antutu Benchmark v3.0.3: 5987 (CPU - 2409, GPU - 1792 RAM - 1162, I / O - 642) za M713G.

Написао је и ово:
- Screen 7 "1024 × 552 IPS
- Android 4.0.4,
- Flash memory - it is 4GB, could be more [I bought 16GB microSD card, but it's not the same thing].
- The battery can withstand at least 6 hours of intensive use of [the game online, watch movies, etc]
- 3G and GPS works without a problem (I bought orange card free internet, installed and tested Automapa)
- Antutu Benchmark v3.0.3: 5987 (CPU - 2409, GPU - 1792 RAM - 1162, I / O - 642)
- The performance is really good: internet, games [of the biggest I've tested: Need For Speed ​​Hot Pursuit, Virtua Tennis Plus, Sonic 4 Episode II - without any cuts], movies, ebooks - all seamlessly,
- Phone calls, Skype, FM radio, Bluetooth, G Sensor, Wi-Fi, two cameras, HDMI output, - all tested - works fine,
- Charging the battery via USB, both from the network and a laptop for example,
With a clear conscience - I recommend and I am delighted tablet (price / quality / performance) and at the moment I would buy again.

и ово о репродукцији видеа, углавном је стриминг у питању:
Polsat HD Live - Live video - 'Malanowski and partners' - minimal trim sound (some of the time), the video quality very good
TVP1 HD - live video - 'Wedding of the war' - as above
HBO HD - live video - 'the Iron Lady' - as above,
Canal + Gol HD - match: 'Manchester City-Newcastle' - as above
MTV Live HD - transmission trim large video data bufurowanie
nPremium 2 HD - a movie with Arnold as Turboman - minimum cutting sound, image very good.

Super deal, 40 movie channels Live 🙂
Caching on MTV - the reason is the transmitter in Paris and say that they can change things in the settings that were closest to the place of collection such as Berlin. Did not change, I did a test on quickly. Transmission via 3G.

С обзиром да је овај таблет тек недавно стигао на наше тржиште и да још увек нико није објавио неки његов тест, да питам форумаше који су бољи познаваоци хардвера, шта се може очекивати од MediaTek MT6577 1GHz (DUAL CORE Cortex A9, GPU SGX531) у комбинацији са 1GB DDR2 RAM-а? Првенствено ме интересује репродукција HD видеа у 1080p @30fps.

Такође ме занима какав је GPS пријемник Mediatek MT6620? Оно мало утисака корисника на пољским и руским форумима говоре да има веома лош пријем сигнала и да му је потребно по 7-8 минута за хладни старт, а неки чак кажу и да непрецизно показује позицију, што је баш чудно. То звучи мало невероватно за фирму која производи GPS навигационе уређаје за аутомобиле.

С обзиром да је овај таблет тек недавно стигао на наше тржиште и да још увек нико није објавио неки његов тест, да питам форумаше који су бољи познаваоци хардвера, шта се може очекивати од MediaTek MT6577 1GHz (DUAL CORE Cortex A9, GPU SGX531) у комбинацији са 1GB DDR2 RAM-а? Првенствено ме интересује репродукција HD видеа у 1080p @30fps.

Такође ме занима какав је GPS пријемник Mediatek MT6620? Оно мало утисака корисника на пољским и руским форумима говоре да има веома лош пријем сигнала и да му је потребно по 7-8 минута за хладни старт, а неки чак кажу и да непрецизно показује позицију, што је баш чудно. То звучи мало невероватно за фирму која производи GPS навигационе уређаје за аутомобиле.
Исти хардвер као у веома популарном мобителу Alcatel OT-997D па погледај тему о њему 🙂
Иначе тамо су се неки људи жалили на лош GPS сигнал, поготово у односу на неке друге мобителе попут Huawei G300.

Као и друге "кинеске" "марке" које се продају код нас GoClever ништа не производи већ наручује из Кине, нешто наруче од једног произвођача тј. фабрике, а нешто од другог.

Death Trigger radi bez seckanja🙂

Na 997D.

Nazad
Vrh Dno