Šta je novo?

Samsung N7100 Galaxy Note II

Uspeo sam da sa rutovanim telefonom dobijem mogucnost OTA update. :)
Custom Binary Download: No
Current Binary: Samsung Official
System status: Official

Ne znam da li smem da postavim link za uputstvo, ali ako nekoga interesuje poslacu mu na pm :)

Ne vidim što ne bi smeo. Na telefonskim temama se prvenstveno o tome priča. Bar bi trebalo.
Ako nećeš ovako, pošalji meni na pp.

Evo sad sam probao na ženinom stock, nerutovanom i bez unlockera ili enablera telefonu. Ubacio sam i moj nalog kao dodatni i tako je, mogu da kupujem app bez problema. Čak i play drugačije izgleda kako menjam naizmenično moj i njen nalog. Znači da sve što sam pisao pada u vodu.
Ako vam nešto znači, karticu sam obnovio početkom januara i pošto nisam mogao da se setim podataka od prošle (Slovenija, Ljubljana itd) kartice registrovao sam se na Njujork i prošlo je bez problema. E sad šta j.be koku, dok sam radio registraciju, direktno iz g play, bio sam već na t mobile usa sa market unlockerom, tako da ne verujem da će da vam prođe fora. Meni ostaje da se nadam da ce do godine kad mi istekne kartica da nađu neku foru. Samo mi nije jasno sve ima da s kupi osim uređaja!?

Ne znam jel dozvoljeno ali ovo ću staviti na tri teme pošto sam na tri prosipao pamet uvezi ovoga.

Evo sad sam probao na ženinom stock, nerutovanom i bez unlockera ili enablera telefonu. Ubacio sam i moj nalog kao dodatni i tako je, mogu da kupujem app bez problema. Čak i play drugačije izgleda kako menjam naizmenično moj i njen nalog. Znači da sve što sam pisao pada u vodu.
Ako vam nešto znači, karticu sam obnovio početkom januara i pošto nisam mogao da se setim podataka od prošle (Slovenija, Ljubljana itd) kartice registrovao sam se na Njujork i prošlo je bez problema. E sad šta j.be koku, dok sam radio registraciju, direktno iz g play, bio sam već na t mobile usa sa market unlockerom, tako da ne verujem da će da vam prođe fora. Meni ostaje da se nadam da ce do godine kad mi istekne kartica da nađu neku foru. Samo mi nije jasno sve ima da s kupi osim uređaja!?

Ne znam jel dozvoljeno ali ovo ću staviti na tri teme pošto sam na tri prosipao pamet uvezi ovoga.

Ne bi me iznenadilo da su ti uplatili jos 1000$ dolara na toj kartici, da te časte sa "par" aplikacija. :D

Evo ga LINK do teme.
Uglavnom vidim po komentarima da je pozeljno odmah nakon roota odraditi reset countera zbog garancije, jer kada je uredjaj semibrick-ovan moze samo u download mode da se udje, a ne i u recovery mode.

Moje pitanje je da li, kada su mi svi parametri fabricki sa root-om, mogu da uradim update na novi stock firmware preko mobile odina, a da mi ostane root, bez promene countera i statusa?

Poslednja izmena:
Evo ga LINK do teme.
Uglavnom vidim po komentarima da je pozeljno odmah nakon roota odraditi reset countera zbog garancije, jer kada je uredjaj semibrick-ovan moze samo u download mode da se udje, a ne i u recovery mode.

Moje pitanje je da li, kada su mi svi parametri fabricki sa root-om, mogu da uradim update na novi stock firmware preko mobile odina, a da mi ostane root, bez promene countera i statusa?

Ja sam odradio update na official francuski preko mobile odina i ostao mi je root. A za counter ne znam, mrzelo me da trazim kako se resetuje :d

Jos jedan mali trik. Video sam da se dosta ljudi zali na lag kada se pritisne home dugme kada je ugasen ekran. Problem je u S-Voice aplikaciji koja se inace aktivira kada se 2 puta pritisne home taster, tako da to malo kasnjenje nastaje zbog cekanja na eventualni drugi pritisak. Resenje: uci u S-Voice>Settings i odstiklirati opciju open via home button.

Odavno se to zna, tako bi trebalo da su svi upoznati sa time. Svakako nije na izmet da se ponovi ;)

A evo i od mene nesto interesantno: imam omot od cokoladice koji reaguje na ekran bolje od prsta x)
Ne znam kako, ali evo na slici se vidi da radi. Probana ista cokoladica druge boje i ne radi. Papir je malo tanji na dodoir. Fora je sto moze da se uz cackalicu napravi opasan stylus :)

IMAG1514.jpg

Za jedno dva-tri meseca trebalo bi da dobijem Note 2. Sada koristima Galaxy S Plus, ali sa SPB Mobile Shell-om. Veoma volim taj launcher, pa me zanima da li ću moći da ga koristim na Noteu, u smislu da li će launcher ometati neke funkcije telefona?

Jos jedan mali trik. Video sam da se dosta ljudi zali na lag kada se pritisne home dugme kada je ugasen ekran. Problem je u S-Voice aplikaciji koja se inace aktivira kada se 2 puta pritisne home taster, tako da to malo kasnjenje nastaje zbog cekanja na eventualni drugi pritisak. Resenje: uci u S-Voice>Settings i odstiklirati opciju open via home button.

Ne "pali" taj trik na mojoj "dvojci", lag i dalje prisutan, ali mi apsolutno ne smeta.

kod mene ni nema s voice (obrisao ga) pa nekad ima laga :D rom: revolutoin 10.0

Kakav je revolution? Jel ima nešto da ti bas smeta a da toga nema u stock romu?

ne :) dobar je, zadovoljan sam :) radi bolje od stocka. stavio sam njega sa stock kernelom (koji po def. dolazi sa revolution romovima) i simplistic framework. nisam video nikakve probleme.

Ok, thx.

A drugo, za sve pitanje, jel postoji šansa da se promeni server sa kojeg widget vuče podatke? Ovaj sad je tragično netačan x)

I jos jedno: jel može nekako da se vrati ikonica u status baru koja pokazuje da je olovka izvađena? Imalo je u 4.1.1

Dajte link od tog revolutiona. Pao mi sistem na lap topu..

Hvala puno :thumbup: Nadam se da nema nedostatak u odnosu na stock

Jel ima neki bag u Revolution-u? Ubacio bi ga ako je na svom mestu i ako je bolji od stocka

Sad sam ubacio one modove za framework, sada je mob savrsen. Multiview mogu sve aplikacije, stari dobri crni status bar, delivery report samo tekst na kratko izadje, ne kao nova poruka, moze da se stavi da kad zvoni ne krene od 1 nego od trenutne jacine, ima i 5x4 da bude launcher, a uz ovo ispod ima brdo nenormalno dobrih tweakova

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2029712

Ovo je stvarno grota da se ne stavi na bilo koji uredjaj koji ovo podrzava. Jedini je problem sto za full controlu treba donate verzija simplistic control aplikacije. Jel ima neko mozda placenu verziju? Rado bih kupio ali nemam kako da uplatim 1.35$ :(

Simplistic control je sa izlaskom verzije 3.5 objavljen na Google play-u, tako da više nije problem sa donacijom preko Pay Pal-a...

Hocu ovo da probam. Na ovom zadnjem vip stock sa kraja januara sam, koja mi beše verzija treba odex ili deodex. I kako se instalira, cwm?

Svi stock romovi su odex...prvo preko recovery-ja odradis instalaciju simplistic framework-a, a potom instaliras najnormalnije simplistic control.apk...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno