Šta je novo?

The Cave

Air Jordan

Čuven
Učlanjen(a)
30.08.2004
Poena
710
Nova avantura Rona Gilberta, očekuje se početkom 2013.

[YOUTUBE]4FLmclyWB7o[/YOUTUBE]

Sudeci po trejleru igra obecava, vrlo zanimljiva platforma.

Samo steta nece skoro izaci.

Ovo je nesto kao The Lost Vikings sa Amige, od pre dvadesetak godina :)

Igra se pojavila.

Evo ga i review

Ocene igraca za sada pozitivne, ocene kritike ne bas. Ali to i ne cudi s obzirom da mi ti nisi rekao da se igra pojavila ne bih sam saznao ni za mesec dana. Toliko imaju jak marketing i hype :D

dobra igra, samo mi nije jasno sto nije 3d kad su vec izdali 2013-te kontam da bi trebala da bude 3d???

Dizajn i storyline deluju totalno Bartonovski opiceno. :) Ovo se mora probati.

Poslednja izmena:
^ Kakv bre crni 3D? :) Jesi ti igrao koji stariji Gilbertov naslov? U pitanju je upravo omaz njegovim old school avantura/platforma crossoverima.

Stvarno extra igra na prvi pogled.

A sto se tice tog 3D-a, mozda covek misli isto kao i 3d u Trine-u, mislim na pravi 3D, opciju u setovanjima, pa da peglas igru sa cvikerima u 3D rezimu, recimo na nekom novijem tv-u.

^ Kakv bre crni 3D? :) Jesi ti igrao koji stariji Gilbertov naslov? U pitanju je upravo omaz njegovim old school avantura/platforma crossoverima.

jesam, jesam kako nisam Gilbertov sam odigrao svaki naslov, sto kaze nas narod od vardara pa do triglava :D ^^a sto se tice shonea to je to^^ :D

Nije 3D jer nije bilo budzeta za tako nesto. Samo AAA igra imaju podrsku za 3D cvikere a i ne sve.

Ne mora da znaci, Sine Mora i Sonic Generations, recimo, imaju nativnu 3D podrsku a nisu big budget igre. Ja bih actually igrao ovo u 3D jer bi dosla do izrazaja slojevita pozadia a nije mnogo zahtevno sto znaci da ne bi bilo znacajnog degradiranja kvaliteta kao u poznatijim 3D igrama.

Hype i Double Fine ne idu u istoj recenici. Ja sam dakako bio prilicno zagrejan za Cave, preorderovao sam iste sekunde kad se pojavila na Steamu, ali imam utisak da je cak i za njihove standarde pala u drugi plan nakon sto je kickstartovana Double Fine Adventure.

Gilbert je stvarno, sto bi Safer elegantno rekao, Gandalf video gaming industrije. Ali nemojte ocekivati bas previse. Ovo je izuzetno mala igra pravljena sa malim budzetom, kraftovana sa velikom dozom ljubavi i znanja kako treba dizajnirati interaktivne zagonetke, ali prikladno strimlajnovana za nove generacije i samim tim ne preterano dugacka.

Naravno stare Gilbertove igre su klasika ali mene je bodrilo i to sto su sve tri Deathspank igre nista manje nego savrseno genijalne. Ne treba bas ocekivati tu dozu humora koji se isporucuje lopatom, jer je Cave vise prostorni puzzle plaformer u kojoj su glavni junaci potpuno mutavi, sto svakako smanjuje potencijal za komediju.

Gameplay podseca na Lost Vikings, ako s eneko seca, a ako se ne seca, nek ide da igra Black Ops 2 :D

Poslednja izmena:
Ko je do kog nivoa stigao?
Usao sam u piramidu.

Genijalna igrica! Obrnuli smo je ja i moja ćera već dva puta. Ostaje nam samo da kompletiramo još ove bliznace i to je to...

Jel zna neko kako se ukljucuje drugi igrac, posto imam gamepad ali mi ne uspeva da i tastatura i gamepad budu istovremeno aktivni i da neko moze da igra pored mene.

Lepo izglda, moracu da je probam, koliko vidim svi je nesto hvale (od ljudi koji su je igrali)

Igrao sam sa knightom, time travellerom i devojkom.

Igrica je zanimljiva, samo mi se ne svidja sto nema split screen. Uzeo sam twins, knight (naravno xD) i adventure. Stigao sam do kuce blizanaca i tu sam se bas namucio, cas gore cas dole po 100x :D

Skinuo i prešao (valjda) prvi nivo, sa tri predmeta. I što da kažem, Ron Gilbert+Tim Schafer, ne može bolje.

vrhunska, sto je i za ocekivati od njega :) igram sa blizancima, redneckom i time traveller..

edit: i upravo je zavrsio :( bas je kratka i gotovo da nisam imao ni gde da iskoristim njihove abilities.. da li se mozda menjaju zagonetke ako uzmem tri drugacija lika?

Poslednja izmena:
da li se mozda menjaju zagonetke ako uzmem tri drugacija lika?

Da. Svaki lik ima svoju glavnu misiju (zagonetku), ali ima i onih koje se ponavljaju kroz igru. Kao sto je zagonetka sa rudnikom i kolicima.

Vrh Dno