Šta je novo?

AMD E-350 : Intel Atom

Air Jordan

Čuven
Učlanjen(a)
30.08.2004
Poena
710
Ja se najviše radujem izlasku Kabinija. Meni je i Brazos bio odličan, MSI E350 me super služi kao kućni server. Sa još snage i bržom grafikom koju će Kabini doneti, to će već biti opasno dobre mašine za najširi krug korisnika, po niskoj ceni.

Ja se najviše radujem izlasku Kabinija. Meni je i Brazos bio odličan, MSI E350 me super služi kao kućni server. Sa još snage i bržom grafikom koju će Kabini doneti, to će već biti opasno dobre mašine za najširi krug korisnika, po niskoj ceni.

Da i ja mislim da ce svi preci na atom next core sledece godine....
Ne budi smesan, Kabini ce biti dobar u svom segmentu ali to je segment gde sad vlada atom, e350 je bas kao i atom SMESAN!

Da i ja mislim da ce svi preci na atom next core sledece godine....
Ne budi smesan, Kabini ce biti dobar u svom segmentu ali to je segment gde sad vlada atom, e350 je bas kao i atom SMESAN!
Ne znam koliko mislis da je Atom dobar, imao sam Atom notebook koji je bio neupotrebljiv. S poslednjim Atomom 2011. god. Tad sam kupio notebook sa Brazos E-350 i nemam zalbe. Znam sta mu je tesko i to mu ne radim. :) Autonomija 8h na 12" ekranu, masa 1,1kg.

Vlada Atom? Atom je već par godina žešći Intelov promašaj, Brazos ga je oduvao.

http://m.seekingalpha.com/article/1152571

http://www.anandtech.com/bench/Product/328?vs=110

Neznam u kom paralelnom univerzumu zivite, ali razlike su marginalne u CPU delu CELIH ~5%!

A da ne pricamo da kupci atom-a kupuju samo NETbook-ve(jer je veliki zli intel ogranicio upotrebu istog na 10inc-a i netbook sto ima SMISLA) i znaju sta placaju i sta ocekuju, dok kupcima nasi prodavci uvaljuju 15-17 inc-ne FULL laptopove sa e350 i nedaj boze C50 monstrumima sa 4GB rama kao dual core masine, e tih masina sam se nagledao i onda zamilite kad te masine plate preko 300e??? koliko su zadovoljni ovo znam jer ih dele po firmama (neki dil sa uvoznicima) kao zamene za Celeron M pa korisnici ne da su puni besa vec bacaju laptopove kroz prozor kad vide koliko se excel i ostalo vuce :)

Poslednja izmena:
Opet ti. Ne pricaju ti ljudi ovde o sintetici (o kako smaras sa tim ciframa), vec o realnom radu odnosno koriscenju tih platformi. Ukratko, Atom je neupotrebljivo djubre. Imao sam prilike da ga koristim i na desktop masini, cak se i tamo muci sa win explorerom, ali bukvalno. Nikakve cifre sa ananda mi nisu bile potrebne da to primetim.

koliko su zadovoljni ovo znam jer ih dele po firmama (neki dil sa uvoznicima) kao zamene za Celeron M pa korisnici ne da su puni besa vec bacaju laptopove kroz prozor kad vide koliko se excel i ostalo vuce :)
Da ne poverujes, sigurno im katastrofalno sporo radi sumif.A je l' dobiju otkaz ili stimulaciju?

Poslednja izmena:
Pa i ja sam koristio E350 jer zet u firmi dobi to djubre, da ne pricam o masi istih koje odrzavam gde su ljudi mislili da kupuju klasican dual core laptop, u radu (ne gamingu) razlike izmedju atom-a i e350 ne postoje, samo neko debelo zluradan moze tako nesto da tvrdi, to pokazuju i testovi sirom net-a

Ali izgleda svi lazu samo je vas par zaludjenika u pravu bez i jednog DOKAZA!

AMD E-350 vs Intel Atom D510
767 vs 609
Odnosno E-350 ispada 50% jaci od ovog Atom-a.

http://www.cpubenchmark.net/cpu_list.php

Vidim matematika ti je jaca strana, svaka cast :p
Takodje atom je 10% bolji u excel-u da li to znaci da je generalno jaci.......

Vec napominjem sestra ima komp za klince na atom-u (stariji model) i stalno im nesto instaliram a zet taj e350 i oba su ubi boze spora, u principu u klasi klasicnih P4-ki cak negde sporija negde brza

Atom i E-350 su po snazi uporedivi. Dao bih prednost E-350 jer ima out-of-order execution što arhitekturu čini efikasnijom. Pošto imam Atom 330@2Ghz možemo ovde da naparvimo poređenje ako je neko raspoložen da propusti kroz testove E-350.

Poslednja izmena:
Vidim matematika ti je jaca strana, svaka cast :p
Takodje atom je 10% bolji u excel-u da li to znaci da je generalno jaci.......

Vec napominjem sestra ima komp za klince na atom-u (stariji model) i stalno im nesto instaliram a zet taj e350 i oba su ubi boze spora, u principu u klasi klasicnih P4-ki cak negde sporija negde brza
My bad :)
E-350 je jaci za 26%

P.S. Mislim da nema potrebe za vredjanjem.
Ljudi rekose da je bolji E-350, ti kazes da nema dokaza. Ja neznam koji je bolji, ali sam naisao na poredjenje i to postavio, svidjali se tebi rezultati ili ne.

Imao sam best selling Toshiba netbook sa kraja 2011. u SAD sa Atomom N455 (mislim), single core. Neupotrebljivo. Ni za sta.

Prodao, kupio notebook sa E-350, 4GB RAM i lepo me sluzi. Otvorim 30 tabova u brauzeru, nekoliko Office aplikacija, pusta 1080p. Ponekad laguje ali ne moze da se poredi sa Atomom. Ovo je user experience. :)

@owim a sto ne bi poredio C50 i atom D2700???, ili jos bolje sacekaj karj 2013 pa poredi ga sa nex gen atom-om pa onda pljuj i sudi :p

^ Ovde ti pljujes, dok ja prenosim svoje korisnicko iskustvo - sta sam u istom trenu mogao da kupim u SAD za slicne novce. Nebo i zemlja. Druge modele nisam probao.

^ Ovde ti pljujes, dok ja prenosim svoje korisnicko iskustvo - sta sam u istom trenu mogao da kupim u SAD za slicne novce. Nebo i zemlja. Druge modele nisam probao.

Pa tvoji zakljuci su totalni promasaj, poredis babe i zabe
Po svemu sudeci uopste ti nije jasno da postoje cela paleta ponude kako atom-a tako i brazos platforme koje se i po cenama i datumu izlaska na trziste visestruko razlikuju.....

^ Jasno mi je sta postoji. S druge strane, tvoj hostilni stav je takav da nadalje necu odgovarati na tvoje postove.

Ja moj Lenovo S205 sa E-350 ne bih menjao ni za kakav Atom. Odlično mi radi već nešto manje od dve godine.

Ponosni korisnik C-50 , koristim ga isključivo za surf i gledanje hd sadržaja kako sa interneta tako i filmova . Izvrsna sprava , nisam imao atom pa ne mogu da upoređujem ali moje i ženine zahteve lepo ispunjava .

Ja koristim E-350 u moji HTPC i do sad sam sasvim zadovoljan. Bez problema vozi Full HD u bilo koji format. Relativno je brz u Media Centar.
No ne bi koristio E-350 ili Atomovo smece za bilo sta drugo osim za HTPC. Nemogu ni da zamislim kako je nekome da radi na Notebook sa E-350.

Ne znam koliko su efikasne Atom-ove varijante sa diskretne grafike(koje mogu da prikazhe Full HD sadrzine), ali moji HTPC ima dimenzije 30x20x8cm.
Ako ima interes, recite koji testovi hochete da uradim na mom HTPC.

Prilozi

• pred_zatvaranje.jpg
    pred_zatvaranje.jpg
    231.8 KB · Pregleda: 61
  • sporedba.jpg
    sporedba.jpg
    101.5 KB · Pregleda: 55
  • maticna.jpg
    maticna.jpg
    246.6 KB · Pregleda: 64
  • case.jpg
    case.jpg
    187.2 KB · Pregleda: 62
Poslednja izmena:
Ovako ćemo, uradi sledeće testove:

1. wPrime v1.55
2. Super PI mod 1.5
3. Cinebench R10
4. Cinebench R11.5
5. x264 FHD Benchmark
6. AIDA Cache&Memory
7. LinX

Kupio sam ASUS netbook 1015PN pre 26 meseci...dvojezgarni atom sa 2GB DDR3 i ION grafikom sposoban je za lagodan surf,gledanje klipova,filmova,pregledanje dokumenata...u sustini samo za zezanje moze da se koristi.Prednosti su mala tezina masine,ne greje se puno,tisina,baterija i posle 2 godine traje vise od 3 sata.Svako prema svojim potrebama bira platformu,realne razlike su minimalne(koristio sam i C-50,probao na par sati E-350).
Na osnovu mog iskustva sve ove masine su daleko od bilo koje ozbiljnije upotrebe!

Ovako ćemo, uradi sledeće testove:

1. wPrime v1.55
2. Super PI mod 1.5
3. Cinebench R10
4. Cinebench R11.5
5. x264 FHD Benchmark
6. AIDA Cache&Memory
7. LinX
Daj da preskocimo sintetike i da testiramo nesto od real-world. Mislim da clanovi vise zanimaju performanse u realne aplikacije koje se mogu koristiti na ovakvo smece. Sad sam malo umoran i nemam ideja sta da testiramo. Idem da spavam, pa sutra da definiramo koje testove.

Neces verovati, radi veoma ok! :)
Majke mi, necu. Mozda radi, ali to je samo za muchenje ratnih zlochinaca. :-devil-:

Poslednja izmena:
Otvori recimo 30 tabova ovog foruma, pusti 1 fullhd snimak na youtubu, 2-3 u 720p, kreci se kroz tabove vidi kako prebacuje sa jednog na drugi, da li malo saceka pa prikaze ili ne, otvori word neki, neka ga sve popaljeno i otvoreno, ako radi bez problema otvori jos 10tak pa vidi kako prebacuje onda sa taba na tab

Imam kao i gizmo s205 E-450 platforma , 15 tabova i jace drzim uvek ;), sve radi vrhunski :)

Kad svane novi dan taman da uradimo nabrojane testove...Cemu otvaranje 30tak tabova?Koja je svrha otvaranja vise video klipova kada je moguce gledati samo jedan istovremeno? :) Multitasking i realan rad su jedno,a izivljavanje i decje prepucavanje nesto sasvim drugo...

Imam kao i gizmo s205 E-450 platforma , 15 tabova i jace drzim uvek ;), sve radi vrhunski :)

+1
Radio sam s malim HP dm1z (E350), i Lenovom većeg formata (E300). To se s Atomom, bilo kojim, _ne_može_ uporediti. Nema ni potrebe ni temelja za usporedbu ... možda ako je s druge strane Atom-ION platforma, no to je već druga priča i toga u netbook-ovima nije bilo.

Poslednja izmena:
Drugar ima desktop masinu sa e350, ona mu zavrsava sve sto meni zavrsava ovaj athlon x2 245 sa podjednakim uspehom. Neko od ukucana mi uvek ima neki netbook sa atomom... Fazon je u ramu, vecina starih netbooka je dolazila sa 1gb rama sto je cinilo te masine bas neupotrebljvim, a nije uvek moguce nadograditi. I inace 1core vs 2core je uvek ubistvo (za bilo kakav rad, ukljucujuci kopiranje fajlova preko mreze isl)...
e sad novije atom nisam probao, niti cu :)

Kao što sam već pomenuo E350 koristim za kućni server, radi undervoltovan na 1.0 V 24/7 bez ikakvih problema. Za stvari koje na kompu radi 90% korisnika je sasvim dovoljan, a Kabini će situaciju dodatno da poboljša.

Nazad
Vrh Dno