Šta je novo?

Disk defragment ?

nesa07

Slavan
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poena
260
Koji program koristiti za defragmentaciju diska?

Ja sam godinama uspešno koristio Perfect Disk u raznim verzijama, a aktuelna verzija je 12.5. Program je za svaku preporuku !!!

UltraDefrag

Ja koristim tune-up drive defrag, koji dolazi u sklopu tune-up utilities.

Poslednja izmena:
A cime da proverim u kakvom mi je stanju HDD da li ima bad sektore ili sta vec drugo?

O&O defrag ili defragler koji je za dz.

A cime da proverim u kakvom mi je stanju HDD da li ima bad sektore ili sta vec drugo?

To nadji hard disk sentinel. On ce ti ocitati i stanje diska i stanje sektora i ocekivano preostali radni vek hdda

Sve je to isto, samo je pitanje user interface-a. Neko voli da gleda kako se slazu tamo neke kockice,
neko voli quick optimization... Koristim diskeeper 2012 i njemu je mana kao i kod ostalih sto dozvoljava defrag ssd diska.
Nisam primetio nikakav bolji/brzi odziv u odnosu na Microsoftovo inbuild resenje u win 7 / 8 .

Sve je to isto, samo je pitanje user interface-a. Neko voli da gleda kako se slazu tamo neke kockice,
neko voli quick optimization... Koristim diskeeper 2012 i njemu je mana kao i kod ostalih sto dozvoljava defrag ssd diska.
Nisam primetio nikakav bolji/brzi odziv u odnosu na Microsoftovo inbuild resenje u win 7 / 8 .

Pa naravno da nisi primetio. Windows-ov defragment tool je osakaceni derivat Diskeeper-a. Kad kazem osakaceni mislim na broj opcija, degragmentacija je istog kvaliteta.

DSS Disk Speedup, naj jednostavniji i najbrži. Ultimate Defrag ima najviše opcija ( system disk treba drugačije da se defragmentira ), nema instalaciju i isto e besplata, takođe odlično uradi posao.
Još nešto, neke aplikacije, kao recimo Office i Data Base programi namerno su fragmentovani tako da neki fajlovi mogu da se povećavaju bez da moraju da traže prazna mesta i tako ubrzavaju svoj rad.

Nazad
Vrh Dno