Za mape instaliras Gmaps i imas google mape ako ti je to dovoljno, meni jeste. Za ozbiljnu navigaciju svakako su uredjaji namenjeni za to neprevazidjeni, jer jedan kosta koliko i program Navigon recimo.
Ponekada hoce da se javi famozna greska c101a006 i blokira skidanje programa sa marketa, sto sam na preporuku kolege sa foruma zaobisao kreiranjem novog UK naloga, resetovanjem telefona i sada sve fercera savrseno. Nemoj praviti xbox live nalog niti se logovati na njega, nepotreban je ako neces skidati xbox live igre koje vecim delom moraju da se plate, jer je xbox live nalog upravo razlog problema.
Nedostatak aplikacija koje ja koristim nisam primetio, a instalirao sam vise od dvadesetak fenomenalnih. Postoji odlicna zamena za skoro sve aplikacije sa androida.
Inace telefon je vise poslovno orijentisan, brzina povezivanja na wifi mreze, sinhronizacija sve je skoro trenutno, fenomenalno izvedeno. Integracija office paketa je odlicna, pogotovo ako koristis neki microsoftov online servis poput skydrive-a ili office 365.
Implementacija sa google accountom je odlicna, odatle sam uvezao sve kontakte, kalendar sinhronizujem i mailove.
Dobro razmisli da li mozes na duge staze bez pravog "desktop" backgrounda jer je meni to pocelo da smeta, mada sam vec posle par dana navikao i zamenuo dosta tilesa sa slikovitim te je ekran dosta saren i ziv.
Inace uzeo sam HTC 8X dok je tata uzeo 8S i moram priznati da je i 8s vrlo brz. Nema zapucavanja kao kod androida, bar nisam primetio a bas sam ih testirao do krajnjih granica.
Jos jednom moram da podelim odusevljenje preglednoscu i upotrebljivoscu operativnog sistema, posebno messaging sistema bilo da je sms/mms ili mail (koje sve mozes da objedinis u jedan program, a mozes da ih otvaras i posebno). Sa super dialerom skinutim sa marketa koji koristi isti sistem pretrage imenika kao android razlika se ne oseti.
Obavezno skini neku youtube aplikaciju jer nema prave implementirane, ali i zamenske su i vise nego dobre. Sve ovo govorim za besplatne verzije.
Jedino sto mi fali je besplatan program za reprodukciju divx sadrzaja sa subtitlovima, ali i to ce biti uskoro nadam se.
Nadam se da sam pomogao bar malo.