Šta je novo?

evasi0n - iOS 6.x Jailbreak

Nazalost ne,probao sam i sa paljenjem/gasenjem airplane mode,3g on/off,restart telefona i nista.
Kartica je uzeta pre 2 godine kad sam sklapao ugovor.
Za sad cu koristiti ovaj fake carrier dok ne nadjem nesto bolje.

Cudno, ja mislio da se svima promenilo, meni je kartica stara 4 godina, jel iPhone 5 u pitanju?

Iphone 4 je u pitanju.
Instaliram samo ono sto sam na forumima procitao da valja,nista pored toga.
Appcake ne mogu da skinem a ni ipastore trenutno.

Nakon gasenja telefona,zablokirao mi na jabuci. Sta da radim? Sinoc sam ga jailbreakovao,ios 6.1 iphone 4s

zakucao je par puta posle JB iako nisam instalirao app ali posle reseta je radio ok. Onima kojima smeta lupa sa edit teksta spas je program Swipe- free je-... Za mene je spas...

@danijel07
Probaj da ugasis tako sto ces drzati pritisnuto home+power dugme oko 10 sekundi ako se dobro secam:
https://twitter.com/pod2g/status/298743420254556160
A mozes i ovo da probas:
"the boot bug can be stopped with hard reset while plugged in, or safe mode by volume up after hard reset"

@Dark Side
Mislis na SwipeSelection? To je odlicna stvar, kao i zephyr i ncsettings. Ja sam se bas navikao na njih i kada uzmem telefon bez tih stvari u ruke odmah mi smeta, tako na GN stalno guram ekran na gore i posle skontam da nema zephyr :)

Poslednja izmena:
da..dobri programi.. mada sam zeznuo nešto sa ncsettings pa mi je stalno transparentan notifikacioni panel bez obzira što deinstaliram sve.... Upravo sada radim resotore telefona pa jovo nanovo... lol

To ne verujem da je od NCSettings, jer on ni nema takvu opciju.

Ja nisam znao da zephyr ima opciju da promeni animaciju prilikom spustanja notification center-a, pa sam na trenutak pomislio da su to promenili u iOS6, dok nisam nasao i iskljucio :)

P.S. Ako vas nervira ujutru vibracija koja ne moze da se iskljucuje na fabrickom alarmu, sada napokon za iOS6 postoji cydia tweak (NoVibratedWakeup) koji resava stvar :)

To ne verujem da je od NCSettings, jer on ni nema takvu opciju.

Ja nisam znao da zephyr ima opciju da promeni animaciju prilikom spustanja notification center-a, pa sam na trenutak pomislio da su to promenili u iOS6, dok nisam nasao i iskljucio :)

P.S. Ako vas nervira ujutru vibracija koja ne moze da se iskljucuje na fabrickom alarmu, sada napokon za iOS6 postoji cydia tweak (NoVibratedWakeup) koji resava stvar :)

mislim da je winterboard u pitanju...iako ga deinstaliram ostaje u sistemu transparentni not cent. slabo je vidljivo pa moram da ga maknem..

(Powered by frubar.net)

Poslednja izmena:
Jb na Ipad Mini 6.1 uspesan. Ali Ncsettings mi srusio sistem kad sam kliko na mute ikonicu. Nakon restarta iz safe moda mi se cini da je sad on preuzeo kontrolu nad osvetljenjem ekrana i sad auto brightness vise ne radi?

Meni samo weather ne radi

same here, onaj apple weather app, ostali apps za weather rade.
nego meni se zaglupio gmail sa badge, kada sam radio JB imao sam 5 unread mailova i sada kad mi je svaki mail procitan stoji mi badge sa brojem 5. reinstalirao sam gmail i opet. cim stigne jedan mail poveca se na 6 i tako dalje. ali cim sve procitam ostane broj 5.

Meni sve radi osim vremenske prognoze, ali kazu da ce uskoro da nam se pojavi update u cydia koji ce srediti vremensku prognozu i boot problem sto se kod nekih javlja.

@DarkSide
Nisi trebao uopste da ubacujes taj winterboard sem ako ti je ubacivanje tema bitna stvar, (ja to ne radim ni na androidu :) )

Zasto ne podignes togglere skroz gore iznad svih, mnogo je prakticnije? Evo kako izgleda kod mene, treba jedino jos onaj mt:s da sredim

Volim da imam cist i pozudan telefon, zato pokusavam sto manje stvari sa Cydia da instaliram, trenutno imam samo:
Zephyr
NCSettings
CallerIDfix
AppSync 2.3-5
NoVibrateWakeup
SwipeSelection

Koristim i sledece repo za Cydia:
Kod:
http://sinfuliphonerepo.com/
http://h7v.org/
http://cydia.xsellize.com/

Za sve ostalo imam Appstore i vShare.

Poslednja izmena:
Jb na Ipad Mini 6.1 uspesan. Ali Ncsettings mi srusio sistem kad sam kliko na mute ikonicu. Nakon restarta iz safe moda mi se cini da je sad on preuzeo kontrolu nad osvetljenjem ekrana i sad auto brightness vise ne radi?
Jeste. i kod mene ali sam nekako to sredio sa osvetljenjem.....
Meni sve radi osim vremenske prognoze, ali kazu da ce uskoro da nam se pojavi update u cydia koji ce srediti vremensku prognozu i boot problem sto se kod nekih javlja.

@DarkSide
Nisi trebao uopste da ubacujes taj winterboard sem ako ti je ubacivanje tema bitna stvar, (ja to ne radim ni na androidu :) )

Zasto ne podignes togglere skroz gore iznad svih, mnogo je prakticnije? Evo kako izgleda kod mene, treba jedino jos onaj mt:s da sredim
Nisam ja instalirao nešto mnogo apliklacija. Alis e desilo da je bio konflikt app i da je posle tofa ostala transparentan notifikacioni panel..
Ovaj moj se bio ozbiljno zeznuo...Uspeo sam iz dfi da odradim restore iz 2 pokušaja.. Sada je ok.. Inače hebeni weather i meni ne radi...

meni radi weather posle fixa

Fixer for ecasi0n jailbreak 0.1-5
ID jp.backspace.ios6.evasi0n.fixer
1.4kB je velik fix

Poslednja izmena:
koju verziju appsync imas?
kazu da fix nije kompatibilan sa appsync-om i zato kod nekih i dalje weather crashuje.

Resio sam i ja problem, morao sam da uradim unistall smartsync-a iz cydije i posle da obrisem ova dva fajla:

/var/mobile/Library/Caches/com.apple.mobile.installation.plist
/var/mobile/Library/Caches/com.apple.LaunchServices-045.csstore

Posle sam uradio reboot i vremenska prognoza je proradila. Na kraju ponovo sam instalirao appsync i sve je kako treba.

Problem je sto Appsync sprecava fix da odradi svoje kaze @MuscleNerd, pa zato pitam koju verziju appsync imate, jer mozda samo ovaj moj pravi problema.
Svejedno sada radi sve kako treba

Poslednja izmena:
onaj prošli jailbreak za 5.1.1 (absynthe, ako se ne varam), doživeo je nekoliko revizija u prvih 24 sata i već drugi dan je bio ispeglan i bez nekih bugova...
za ovaj jailbreak za 6.1 video sam nekoliko žalbi: weather app bug, nekoliko korisnika na isrbiji su prijavili bug sa "call again" funkcijom koji nije ranije postojao, neka usporavanja u aplikacijama, itd
ja ću da sačekam još malo, do vikenda, jer mi je trentuni 5.1.1 sa jailbreakom superstabilan i ne bih ništa da rizikujem. Nadam se da će izbaciti i novu verziju evasion jailbreaka, umesto što patchuju postojeću...

Bolje je da maknes ncsettings i instaliras sbsettings.vise daje i stabilan je.

onaj prošli jailbreak za 5.1.1 (absynthe, ako se ne varam), doživeo je nekoliko revizija u prvih 24 sata i već drugi dan je bio ispeglan i bez nekih bugova...
za ovaj jailbreak za 6.1 video sam nekoliko žalbi: weather app bug, nekoliko korisnika na isrbiji su prijavili bug sa "call again" funkcijom koji nije ranije postojao, neka usporavanja u aplikacijama, itd
ja ću da sačekam još malo, do vikenda, jer mi je trentuni 5.1.1 sa jailbreakom superstabilan i ne bih ništa da rizikujem. Nadam se da će izbaciti i novu verziju evasion jailbreaka, umesto što patchuju postojeću...
Od podneva sam update sa cydie odradio..postavio programe i sada je super stabilan.nesto su uradili..

@drgonzo
Izasao je evasi0n 1.1, a i iOS 6.1.1 beta, tako da nemas jos puno vremena za neckanje :)

Bolje je da maknes ncsettings i instaliras sbsettings.vise daje i stabilan je.
Ja koristim odavno NCSettings i nikada nisam imao problema niti sam video da se ljudi zale na njemu, lepo se uklapa u Notification Center, izgleda kao da ga apple tu ubacio,ima vise togglera, i pored toga instalira puno manje stvari od SBSettings, pa zato sam i batalio SBSettings.

Poslednja izmena:
@priest77: auh ***e :)

što se tiče ncsettings/sbsettings dileme, moje je mišljenje da je nc lepši i više mi odgovara, a sb je stabilniji.
Meni je ncsettings znao ponekad (jednom u 5-6 meseci) da napravi neki respring loop - uključiš fon, pa se pojavi respring ikona, pa lock screen, pa respring ikona, i tako u nedogled dok ga ne resetuješ

Morao sam da obrišem AppSync i da ručno reinstaliram evasi0n i UIKit Tools i tek onda mi je proradio Weather app. Ponovo sam instalirao AppSync for iOS 6 i sve šljaka OK :)

Ima li unlock-a za 3GS na 6.1? Ili je jos rano da se pita za to? :)

Zavisi od BB... Ako ga nisi sacuvao,onda ga digni na onaj od iPad-a(cini mi se da je 06.15) pa spusti na zadnji koji moze da se otkljuca (cini mi se da je 05.14,nisam siguran,a mrzi me da proverim :) )...

Na 4.1.1 je sa 05.14.03 (mislim) BB-om. Sad malo pretrazih po netu. Mislim da sam nasao to sto mi treba. :)

@priest77: auh ***e :)

što se tiče ncsettings/sbsettings dileme, moje je mišljenje da je nc lepši i više mi odgovara, a sb je stabilniji.
Meni je ncsettings znao ponekad (jednom u 5-6 meseci) da napravi neki respring loop - uključiš fon, pa se pojavi respring ikona, pa lock screen, pa respring ikona, i tako u nedogled dok ga ne resetuješ
zadnja verzija ume da zeza osvetljenje..smanji ga do kraja pa moraš da odeš u settings i ručno menjaš jer ne vidiš ekran danju uopšte..na nuli je..

Nazad
Vrh Dno