Šta je novo?

GoClever Tab R105BK (RK3066 Dual Core Cortex A9 + Mali400)

Кинези ме све више одушевљавају јер сам одувек очекивао клон тј. њихово виђење Asus Transformera :D
http://goclever.com/rs/rs/goclever_hybrid#photo-video
[YOUTUBE]7Q2kdS3s81U[/YOUTUBE]

Спецификације обећавају, поготово батерија, ал' с обзиром на цену новог Transforem TF300T са dock-ом, ово не сме да кошта преко 40 000.

~edit
Кинези су још луђи тј. генијалнији него што сам мислио :d
http://goclever.com/rs/rs/goclever_netbook_r103#photo-video
Netbook са хардвером који би обично ишао у android таблет, значи arm процесор. Има 4 USB-a и резистивни екран.
У суштини smartbook концепт који су велике компаније нажалост напустиле.

Велике компаније се очигледно плаше канибализовања и тржишта својих других уређаја па су релативно опрезни са новим концептима. Плус Intel и Microsoft могу да их уцењују. Кинези производе све што им падне на памет, андроид је бесплатан и свима доступан и омогућио је да уграђују ARM процесора свако што се хардвера тиче ради шта хоће и како хоће.

Poslednja izmena:
vidim procesljao si goclever sajt i zapazio isto sto i ja, imamo ista razmisljanja... meni se od svega nekako najvise svidja bas ovaj r105bk. jer ovi smartbukovi nemaju mogucnost odvajanja tastature od ekrana, a ovaj hibrid mora da se dokuje da bi radila tastatura, kod r105bk ne moras da imas fizicku spojenost, plus sto ova bt tastatura koja dolazi uz njega moze da se koristi sa svim i svacim :D MNOGO lepooooooooooo

Daj da upadnem malo u temu... :d
Zanima me kvalitet procesora kod ovog modela
http://goclever.com/rs/rs/goclever_tab_t76gps#specification
Vidim slične specifikacije u odnosu na gore pomenuti Netbook a razlika je u naravno jačoj bateriji i procesoru...da li ima svrhe uzimati tako nešto za osnovu...video,fotke,malo neta...

Daj da upadnem malo u temu... :d
Zanima me kvalitet procesora kod ovog modela
http://goclever.com/rs/rs/goclever_tab_t76gps#specification
Vidim slične specifikacije u odnosu na gore pomenuti Netbook a razlika je u naravno jačoj bateriji i procesoru...da li ima svrhe uzimati tako nešto za osnovu...video,fotke,malo neta...
Ево тема о том моделу :)
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?299376-GoClever-T76GPS
Ако не можеш да издвојиш више пара и ако ти треба GPS није лош избор, ја се размишљам да њега купим. Код њега је добро што уз таблет добијаш држач за кола и ауто пуњач.

За мало више пара имаш 8", двојезгарни процесор, 1GB RAMa и IPS екран веће резолуције, 1024х768 - исто као iPad mini кога неки на форуму толико хвале :D
http://www.monitor.rs/index.php/online-shop?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=10760&category_id=88
http://goclever.com/rs/rs/goclever_tab_r83.2_mini#specification

или за сличне паре

http://www.emmi.rs/tablet-pc-tablet-prestigio-multipad-pmp5570c-duo-7.11.html?productId=29652
http://www.prestigio.rs/products/personal-computers/Tablet_PC/MultiPad_7.0_PRO_DUO

Дакле 15 000 динара је минимум за IPS екран, двојезгарни процесор и 1GB RAM-a за које мислим да могу много да значе. Нажалост сви у овом ценовном рангу имају криминалне батерије које трају свега 3-4 сата видео репродукције.

То јесте скоро 50% скупље од T76GPS, али некад се не исплати ићи испод неког нивоа јер употреба таблета не треба да буде мучење које спорост и лоши углови гледања екрана могу да изазову. Мада мени T76GPS по видео приказима делује веома лепо.

Poslednja izmena:
14k i više mi je mnogo jer nije tablet za mene konkretno,naravno koristiću ga i ja ali u glavnom za putovanja i td.Ne bih da prođem kao sa onim Blueberry smećem koje sam vratio posle 10 dana...Ovaj ubogi će služiti mom matorom za posao...čovek radi nekretnine pa mu treba da pokaže fotke,po koji video snimak nekretnine i malo neta za proveravanje mailova i odgovaranje...Zanima me samo da li će proc dovoljno dobro odraditi te jednostavne radnje,ne bi bilo dobro da zabode u sred prezentacije...

Poslednja izmena:
14k i više mi je mnogo jer nije tablet za mene konkretno,naravno koristiću ga i ja ali u glavnom za putovanja i td.Ne bih da prođem kao sa onim Blueberry smećem koje sam vratio posle 10 dana...Ovaj ubogi će služiti mom matorom za posao...čovek radi nekretnine pa mu treba da pokaže fotke,po koji video snimak nekretnine i malo neta za proveravanje mailova i odgovaranje...Zanima me samo da li će proc dovoljno dobro odraditi te jednostavne radnje,ne bi bilo dobro da zabode u sred prezentacije...

Bas ako neces da prodjes kao sa tom nazovi firmom, dodaj 2,3 hiljade i uzmi nesto krsteno.. Drugarski savet, kapiram da je takvo vreme da svi gledamo malo da zakinemo gde mozemo, ali kad dajes 14, za nesto sto realno ne vredi, daj jos 2,3 hiljade i uzmi nesto sto je vredno tih para...

pa kaže da neće 14k nego oće za manje. a sta to ima za 16,17k a da nije kinez? :D

Aha, ja sam skapirao da nece preko 14k..
Pa jesam li ja rekao da mora da bude Svedjanin, nisam.. :p Salim se.. Nisam rekao da mora da bude brandname, vec da bude neki prestigio ili nesto slicno, sto opet i vredi.. Blueberry ne bi kupio taman da kosto ko Orbit Professional :)

pa sta fali ovom gocleveru? kapiram da je tu negde sa prestigiom? govorim o ovom r105bk, on je malo možda bolji od ostalih. bar tako deluje... videćemo kad stigne...

pa sta fali ovom gocleveru? kapiram da je tu negde sa prestigiom? govorim o ovom r105bk, on je malo možda bolji od ostalih. bar tako deluje... videćemo kad stigne...

Vidim da se nismo razumeli.. Ae da pojednostavim..

Kupi bilo sta, samo da to nije blueberry... :D Hehhe :D Prestigio , GC, Ployer, sta god, samo izbegni ove prevarante..

Ja sam naručio pa šta mi uvale :) samo se nadam da će moći bez seckanja i bagovanja da odradi najjednostavnije zadatke...

blueberry :p šalim se...jeftiniji GC T76GPS.

čitao sam nešto da on može da se koristi i kao auto kamera... ono, dobra stvar za auto, ima gps ima kameru, dobijaš ono za montiranje na staklo, dobiješ auto punjač... kao da je pravljen samo za kola :)

O GC T76GPS imas temu u korisnicki opisi. On zaprvo vise dodje kao napredna navigacija nego tablet.

Nije mi jasno..kako kao napredna navigacija?Pa svaki tablet koji ima navigaciju je ista stvar kao i stock tablet...Bitna je stvar da procesor može da se nosi sa zadacima koji se od njega traže.To nije navigacioni uređaj kome je pridodat operativni sistem za korišćenje svega ostalog već je obrnuto.Ja sam izmenjao do sad tri uredjaja i dva su bila sa navigacijom...ista stvar kao i ovaj GC...
I nakon korišćenja tih uređaja koji su u rasponu cena od 100-290e,ukapirao sam da marka nema neku preteranu ulogu već optimizovanost sistema i hardvera.Recimo slično su se ponašali Blueberry i Ideos S7 a za nijansu bolje je radio SmartTab 10...ali i on je znao da zakuca,ukoči,uspori itd...A svima njima je bio pridodat GPS koji sam podjednako dobro koristio,ne znam što bi GC bio drugačiji...

ako malo bolje pogledaš kako je proizvođač plasirao ovaj uređaj videćeš da ciljaju na to da je predviđen da se koristi kao navigacija u kolima na prvom mestu, a tek onda kao tab na drugom.

To je njihovo tržišno pravo na koji način će hvatati ciljne grupe.Mislim da je to samo markentiški potez kako bi otkinuli deo kolačića koji koristi GPS uređaje u kolima...daj klasika tablet u pakovanju sa oprmom za kola i to je to.Ja imam auto i ne znam gde bih upakovao navigaciju od 7 inča :D!!! prosto pola šoferke mi je pokriveno tabletom,nepregledno se....mada je ok potez u svakom slučaju.Nadam se da je držač makar kvalitetan :D

heheheh pa sad...koliko ja znam iskusniji ne bi ni u ludilu stavili tako nešto u kola...osim ako nije za potrebe kompletno druge stvari a to je malo dete koje gleda crtaće :)
Ja se računam u maallo iskusnije vozače sa nekih 13-14 godina posedovanja automobila i motocikla pa pričam iz svog viđenja...jednostavno sve preko 4 inča je previše za kola.Ako ne računamo spejs šatlove od kola koja imaju svoje fabričke sisteme...
Recimo pored tableta koji nosim na put imam najjednostavniju navigaciju koju radije uključim nego tablet...prosto manja je,ne zauzima toliko vidnog polja,tokom noći ima manju refleksiju i lakše je voziti.

ma ti fabrički sistemi meni tek ne bi odgovarali jer totalno moram da skrenem pogled sa puta da bi gledao u to. ovo ti je nekako u vidnom polju, gore na staklu...

edit:
ontopic, smakli su "uskoro" sa sajta. zvao sam danas i izgleda da primaju porudžbine, uzeo mi lik broj telefona i rekao je da će mi javiti kad šta kako...

Poslednja izmena:
Jeste u pravu si ali opet kažem glomazno je to...na mojoj alfi zakloni mi bukvalno pola šoferke,a mali 3,5 inča GPS je sasvim taman za celu priču.Do duše u drugom autu imam fabričku i ona se nalazi na konzoli naspram menjača i prilično je bez veze kad na 180km/h moraš da spustiš pogled da ne govorim gradska gužva pa skreni tamo,skreni ovamo...opasno je to! :) I da noćna mora sa update-om mapa za fabričku navigaciju... e to je pravi monopol :mad:
Ne znam nisam ljubitelj tableta na šoferci ali jesam za zadavanje koordinata pa pri planiranju puta,gde možeš da ubaciš fotke raznih mesta gde si bio sa komplet koordinatama.Pri pronalasku nekih dobrih mesta za odmor,internet uz kaficu na obali mora...i tako.Ima to dobre i loše strana :)

Poslednja izmena:
Do duše u drugom autu imam fabričku i ona se nalazi na konzoli naspram menjača i prilično je bez veze kad na 180km/h moraš da spustiš pogled da ne govorim gradska gužva pa skreni tamo,skreni ovamo...opasno je to! :)
ovo... ja čak ni menjanje stanica ne volim kad vozim malo brze, izleti neko ima samo fleka da ostane od njega. gledam samo na put uvek.

elem, ovaj r105bk sutra ili prekosutra treba da stigne. lepe vesti. molim boga da ubodem dva ispravna, pa ćete dobiti i neki kraći opis.

Zvao sam call centar i kazu da je stigao, ali nemaju u prodavnicama, vec ako si zainteresovan mogu da poruce od dobavljaca. Narucio sam ga preko interneta, valjda ce me zvati uskoro :)

ovo... ja čak ni menjanje stanica ne volim kad vozim malo brze, izleti neko ima samo fleka da ostane od njega. gledam samo na put uvek.

elem, ovaj r105bk sutra ili prekosutra treba da stigne. lepe vesti. molim boga da ubodem dva ispravna, pa ćete dobiti i neki kraći opis.
Надам се да ћеш послушати самог себе и да ћеш прво испипати бар један примерак да видиш какав је (не)квалитет па тек онда давати паре :)

svejedno, pare će vratiti ako nešto ne valja... pogotovu što je u pitanju firma koja verujem da neće da se ciganiše za par tableta. stvarno se ne brinem previše za to. iskreno ovaj tab deluje jako ok. samo da bude ispravan.

ja ne znam šta se štrecate za to, jednom sam kupio grafičku, koristio je mesec dana, i vratio nazad tražeći da uzmem drugu bolju i doplatio razliku u ceni :D ovaj lik sa foruma je UBIO procesor overklokom i otišao i uzeo drugi. šta me bre briga, te kompanije prodaju milijarde uređaja i imaju para da nas kupe, baš ću ja da pazim da ih ne oštetim. oni su tu zbog nas, ne mi zbog njih.

Nazad
Vrh Dno