Šta je novo?

Cepanica umesto laptopa

gadafi

Slavan
Učlanjen(a)
29.09.2005
Poena
455
Čitam danas u novinama kako je momak naručio laptop na nekom sajtu kupujemprodajem, pa u kutiji dobio cepanicu. Ovo je samo po sebi neverovatno, ali me je još više začudilo kad sam, iz znatiželje, otvorio pomenuti sajt. Naime, ljudi prodaju razne verzije Windowsa, Autocadove itd. Kao u zlatno doba piraterije. Ne mogu da verujem da ovo niko ne sankcioniše i da ti oglasi stoje tamo netaknuti...

To ti je online buvljak.

Taj kupujem prodajem je zešći divlji zapad. Totalno bezakonje.

Ne mogu da verujem, pa ako je hteo da ga prevari mogao je da mu ne salje nista, a ovaj jos platio i postarinu za cepanicu, pa stvarno bezobrazluk... Negde sam citala da je lik bio spreman da dodje da ga izlupa kad je video sta mu je upakovao...:smash:

Ja ne bi bio spreman, nego bi ga zaista i izlupao. E, sad, čini mi se da je ovaj prevarant pristao da mu vrati keš. Valjda zbog samog publiciteta koji je slučaj doživeo. Ali svakako bi mu zalepio jednu švapsku pri predaji novca.

A jel mu ovaj vratio cepanicu ?

Evo bilo sad na RTS-u , prevarant mu je vratio novac, a cepanicu je zadrzao, prodace je na aukciji, licitirajte . Haha :smash:

Zbog ovakvih situacija volim da kupujem i prodajem na Bench-u. :)

Brate, takav očigledan pokušaj prevare je za policiju, da lopuža dobije dosije i odleži malo... E sad, verovatno neće biti ništa, pošto koliko znam policija do šteta/krađa do visine 15.000din ne reaguje, tj. ne otvara krivični postupak, što je SRAMOTA. Ako već ništa ne može, neka se javno objavi njegovo ime i prezime i slika, pa da ga sramota bude da se pojavi!

Živimo u takvoj državi da ne znam da li da plačem ili da se smejem, pa se uglavnom suzdržavam... :)

Ne mogu da verujem, pa ako je hteo da ga prevari mogao je da mu ne salje nista, a ovaj jos platio i postarinu za cepanicu, pa stvarno bezobrazluk... Negde sam citala da je lik bio spreman da dodje da ga izlupa kad je video sta mu je upakovao...:smash:

Nije mogao, zato sto je ovaj platio cepanicu pouzecem

@M_M
Negde procitah da su to smanjili sa 15 na 5000

Upravo, do 15 'iljada ih da prostiš zabole. Pokreni ti postupak, ali o komplet tvom trošku. Nije ni nasilje rešenje, lično sam protiv toga, ali kada su ovakvi u pitanju... Ne bi mu škodilo par komada. Što rek'o onaj, ga išamaram ima da zaboravi pola osnovne.

Ja na tom divljem zapadu o kom pricate imam samo reci hvale. Kupio sam preko 50 i toliko ako ne i vise prodao uspesno bez ikakvih neprijatnosti. Postoje ljudi koji zive od toga i iz pozitivnih ocena moze se ustanoviti o kome je rec. Za ostalo postoji provera paketa pre preuzimanja. Decko je nasankan zbog neznanja a drugu stranu bi trebalo nagraditi dobrotvornim radom od jedno mesec dana kako se radi u razvijenim zemljama. Dace Bog da i ovo kod nas dodje na red.

Nije mogao, zato sto je ovaj platio cepanicu pouzecem

@M_M
Negde procitah da su to smanjili sa 15 na 5000

Mislim da nisi u pravu, samo je postarinu platio, a novac mu je prvo uplatio na ziro racun,pa je tek posle poslao robu. Prevarant ga je posle zvao da se izvini i vratio mu novac na racun... :smash:

Najjaci komentar je bio na sajtu Blica... "sad moze taj laptop da mu baci na windows".

Stvarno mi nije jasan ovaj sto je poslao cepanicu, sta je mislio da se ovaj nece buniti i dizati galamu oko toga.
Stvarno ne razumem pojedince u ovom nasem drustvu.

ma bre dogovorila se dvojica genijalaca, da malo uzdrmaju narod....jes sad bas, saljes nekom cepanicu sa sve adrese svoje...malo sutra...

Sad ce cepanicu na aukciju pa ce da je prodaju za astronomski iznos i podele pare.

Sigurno. :D

Da je u USA dobio bi na eBay-u hiljadarku zelembaća, sigurno.

Mozda je prodavac isao na varijantu da ga pokrije apelacioni sud u slucaju da se kupac obrati organima...

hepek.jpg

Uostalom, ta cepanica je jedva malo slabija od tog netbooka :D

Prilozi

• hepek.jpg
    hepek.jpg
    31.4 KB · Pregleda: 215
Sećam se da je svojevremeno na zapadu neko napravio akciju da šalje upakovane cigle sa nekom relativno malom cenom koja treba da se plati poštaru.
Ljudi vide stigao im paket, pa kao ajd' da platim da vidim šta je...
Slao na hiljade adresa i opario se dok ljudi nisu provalili fazon :)

Ma bilo gomile cigli i kod nas, ko plati unapred, o glavu mu se obije.

Realno mogao je da proveri paket to daje kurirska sluzba ako se naglasi :) mada medijska prica je super ja sam umirao od smeha

rubrika verovali ili ne...

nego jel sad zvanicno spusteno na 5000 ili ne?
trebalo bi da je od prvog januara ali da li je to zvanicno?

bilo bi dobro da postoji poseban sajt sa bleklistom telefona .

ipak, zbog same prirode kurirskih službi nije teško da se čovek predstavi kao miki perić (R)
i da zakaže primopredaju sa kurirom "tu, na uglu ispred zgrade"

i da zbog toga nikad i ne utvrde njegov identitet . zato treba apelovati na kurire da preuzimaju robu isključivo na dostavnoj adresi, uz legitimisanje .

Medijski napumpana prica, prosto ne verujem da se ovo stvarno desilo.

Nazad
Vrh Dno