Šta je novo?

GeForce Titan?

• Začetnik teme Začetnik teme Borat
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Specifikacije su mi fishy.
Mislim da su proizvoljno preuzete sa Tesla K20X a da ce
prave specifikacije biti drugacije.

GK110 u svom full izdanju doduse na niskom kloku nalazi se u Tesli koja je
hladjena pasivnim coolerom.
Ne vidim problem da se napravi izvedba full chipa sa naprednijim aktivnim hladjenjem .
Ovo govorim zato sto postoji mogucnost da GK110 ne bude u svom punom izdanju ,zbog manje potrosnje i boljeg yielda!

2vt64h5.png

http://videocardz.com/39143/geforce-titanium-the-allmighty-gk110-based-graphics-card

Eh, kad to bilo. 200 evra za mrak graficku. Ali mrka kapa...

2880SP pa sve i da je na 1000Mhz, tesko da moze X7000, ali dobro, da sacekamo.

Dosta je vremena proslo od GTX680 moguce da je uradjena dodatna optimizacija i da se ne radi o cistoj kopiji SP-a

First NVIDIA GeForce Titan 780 Performance Numbers Revealed
http://www.techpowerup.com/179605/First-NVIDIA-GeForce-Titan-780-Performance-Numbers-Revealed.html
3DMark 11 X7107
Ponavlja se 8800 GTX/Ultra? 😛 (Ako je tako, onda se ceka 8800GT, posto ce ovo kostati k'o bubreg)

Mislim da je ovo radjeno na novijoj verziji 3D marka zato je i score veci... Vidi se na slici da je zatamljena verzija programa i mislim da nije upotrebljivo kao poredjenje ( ako je to uoopste gtx 780)

Mozda i necemo, moze to biti "buva". Ako 20 februara predstave Sony PS 4 onda nema dileme da u junu-julu izlazi i ATI 8000 i NV700 serija, a takodje i XBox 720. Bilo je krajnje vreme. Kako neko rece, tapkali smo u mestu, sada ce valjda biti boljeg iskoriscenja grafickih kartica i realne potrebe za 2x brzim kartama od GTX 680 / HD 7970.

To je 690 koliko moze da se vidi, a i gde da nije fake, na istom proizvodnom procesu da bude brza od dve singl iz predhodne generacije, malo je mnooogo....

To je 690 koliko moze da se vidi, a i gde da nije fake, na istom proizvodnom procesu da bude brza od dve singl iz predhodne generacije, malo je mnooogo....

Da kazu da je 690 bezveze dizu prasinu, a cak se pise da ce titan tek u Q4 2013 🙁

Uopste nije nemoguce da GTX780 bude poprilicno blizu Dual GPU karte iz prethodne generacije bez obzira na isti nm proces
ovde je rec o sasvim drugom chipu.
Takodje se o tom istom chipu ama bas nista ne zna,koje su dodatne optimizacije kako ce biti podesen itd..
Ono sto bi moglo da se zna jeste njegova struktura i nista vise od toga..I vest oko klokova koji kruze netom su jako upitni!
Ne zaboravimo da je GK104 iz srednje kategorije pa je kao takav sustigao Dual GPU prosle generacije ..Generacija bazirana na premium chipu ce biti
osetno jaca bez obzira na isti nm proces!

Poslednja izmena:
Fake!!! kazu da nije titan :wall:

Ta slika je verodostojna kao i ona sa TPU-a, neko je zarko zeleo da pise 690 ispod "ekspertski" zamaskiranih informacija, isto kao sto je taj cika sa interneta hteo da se proslavi sa ES Titan.
Cinjenica ostaje da nemamo nikakve pouzdane informacije, i nikakvi filteri ni fotoshop nece to promenuti. Informacija je tu za gledanje, ne za prepirku. 🙂

Poslednja izmena:
Crysis 1 je bio glavni razlog zašto smo tada između ostalog dobili 8800GT, jer ako se izuzme 8800 Ultra za 800$ tada nije postojala karta koja bi mogla poterati C1 sa nekim pristojnijim detaljima u 1280x1024 🙂

Taj famozni Titan ce po svemu sudeci biti i napravljen ali ne kao clan 7 serije, verovatno samo showoff da se vidi da moze 🙂. Okacicu link kad ga nadjem ne mogu da se setim gde sam tacno procitao info.

Da 🙂 Izvinjavam se na nepotrebnom postu onda😉

Kako je krenulo dobro da ih jos pakuju u kutije... doci ce vreme da ih dele u najlon kesama ... klot, samo karticu 🙂

Definitivno.

Realno, ne znas sta je gore - kada ti spakuju kartu u kutiju koja je maltene za milimetar veca nego sama graficka (kao sto se secam neko Sapphire-ovog modela svojevremeno, ne secam se koji tacno bese)... ili pak kao sto mi je sada slucaj, sa ovim GTX 580 - kutija k'o od maticne ploce punog ATX formata (jes' grafa velika, al' ovo je duplo vece! 😀), a unutra tek jedan CD, par papira i onaj DVI/D-Sub adapter.
Zali Boze tolikog kartona utrosenog...

Taj famozni Titan ce po svemu sudeci biti i napravljen ali ne kao clan 7 serije, verovatno samo showoff da se vidi da moze 🙂. Okacicu link kad ga nadjem ne mogu da se setim gde sam tacno procitao info.

Ne bi me čudilo, ovaj čip je faktični spreman još od avgusta, očito ima dojadilo da ga drže u špajzu. Mada opet još nisam 100% uveren da će ga prikazati kao što se priča...

Po svemu sudeci ovo i jeste sustina. NVidia ima Titan (svi vidimo da je Tesla K20 odavno u prodaji), dakle GPU postoji samo je pitanje koliko to mora da kosta s obzirom na velicinu istog sa koliko tacno SP-ova ima da ide, na kom taktu i kada je pravi tajming za predstavljanje. Cenim da ce sacekati i Sony PS 4 i XBox 720 da se "izredjaju" pa da onda "posole" sa The way it's meant to be played.

Pored ovoga po specifikaciji PS4 ce imati svega 4GB DDR5 memorije i za GPU i za RAM sto je smehotresno. PC grafike su vec sada u zoni 2-3 GB (uskoro 3/4), a sistemska memorija je od 8-16GB na iole ozbiljnijem gamerskom PC-u. Prosto nece dozvoliti da ispadnu iz igre i makar za inat ce pokazati da PC ostaje "Bog" i da tu nema dileme. NVidia ima poseban razlog da se ljuti jer NV gpu nije nasao mesto u ovoj generaciji konzola. Zbog toga me ne bi cudila njihova surova reakcija u narednih 1-2 godine na sahranjivanju konzola, a bilo je i reci o NVidia konzoli za igranje. Slicno je bilo is a XBOX 360 koji je koristio ATI X1900 GPU, pa je GeForce 8800GTX postavio domaci zadatak koji je posle ATI vijao 2 godine! XBox 720 pa i PS4 ce biti derivati 7950 GPU-a, sa Titanom NVidia bi to "otresla" duplo i zavrsila svaku diskusiju na tu temu. Ubrzo posle toga, videcete, eto i nove ATI 8000 serije i odna konzole opet idu u "out" kada je poredjenje sa PC-jem u pitanju. Sto se mene tice tako i treba da bude.

Poslednja izmena:
Ono sto treba da se desi je direktan upliv u razvoj PC igara od strane HW kompanije, pa da se ono smece od igara za kozule vec jednom vidi u pravom svetlu kao igre za IQ ispod 70! 🙂

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno