Šta je novo?

GeForce GTX 660 Thread

MSI GTX 660 TF3

Crysis very high 4xAA 1680x1050 OC

cpu @ 3.6 ghz
gpu 1093mhz/boost 1163mhz
mem 6600mhz

Izgleda da karta ne podrzava softversku kontrolu napona.

Prilozi

hehe,isti primerak kao i ova moja! :) ja sam isto cackao oko voltaze,ali ne vredi,nikakvog dobitka nisam imao,ma koliko sam gurao taj slajder za kontrolu voltaze...

Moze li vise od tih 60mhz?

Tesko. Probao sam na 70mhz i puca drajver, dok memorija deluje da moze jos da se klokuje.

hehe,isti primerak kao i ova moja! :) ja sam isto cackao oko voltaze,ali ne vredi,nikakvog dobitka nisam imao,ma koliko sam gurao taj slajder za kontrolu voltaze...

MSI is using an OnSemi NCP5395 voltage controller on their card. It does not provide software voltage control via I2C, nor any monitoring features.

Reseno. :D

Bez obzira, prezadovoljan sam sa kartom. :)

Promenio sam drajver 310.70 na najnoviji 310.90 i 3d mark 11 prolazi glatko.

cpu @ 3.6 ghz
gpu + 70 mhz,1103 mhz, boost 1175 mhz
mem + 300 mhz, 6.6 ghz

U power managment mode sam namestio "prefer maximum performance".

Prilozi

• 3d mark 11.JPG
    3d mark 11.JPG
    139.5 KB · Pregleda: 99
Krajnje simpatična kartica, kompaktna i moćna. Ako ti zatreba više snage, dodaj naknadno još jednu u SLI.

Sad bas citam po netu da ne vredi uzimati gtx 660 ako nemam i5 ili neki FX,tako moj x3 na 3,8ghz nema tu sta da trazi..

Poslednja izmena:
Ako mislis da ce te pandan iz "konkurentske" palete usreciti gresis.
Cak su i vise procesorski zahtevne!
Naravno na tebi je da odlucis,nama je svejedno ;)

@PCBeast nisam ni pomisljao na tako nesto ;)
Nego imam osecaj da fali taj jedan model koji bi se po snazi nalazio izmedju gtx 650ti i gtx 660,znam mnogi ce reci 560 Ti ali ja prvenstveno msilim na 6xx seriju..
Mislim da u mom slucaju gtx 660 ne bi ni 70% mogusnocti pruzila zbog CPU bottleneck-a.

Za ovu karticu OC potencijal je najmanje bitan. Ima odlične performanse na defaultu, malu potrošnju, malo zagrevanje i tih rad. Zbog svojih gabarita dolazi u obzir njeno korišćenje u nekom mini ITX kućištu za lite gaming i htpc namenu.

Naravno da je oc bitan mainstrem karta cjenovni rang oko 200e, to je rang u kome se prodaje veliki broj kartica, tako da je sve bitno nije ovo gtx640 pa da nije bitan oc.
Sto se tice performansi one su ok s obzirom na cjenu, a potrosnja je odlicna.

Stvarno ne znam kako bih se drugacije izrazio a da ne zvucim kao da kradem tudje misli ova kartica je zaista krajnje simpaticna.
Kompaktna i jaka i svidja mi se dizajn ,one sare podsecaju na karbon .
Koja je cena ovog modela?Ako je jeftinija od nekih naprednijih modela onda stvarno opravdava kupovinu.
Edit:Sad sam video da je ima za 190 eur.Nije lose ;)

P.S.Sto se tice overkloka,ili su testeri imali neki problem (manjak skill-a :D ) ili im je
zapao los primerak ;) Znaci ne moze da se generalizuje.

Poslednja izmena:
Kome je OC bitan neće je razmatrati i to ne ovaj model već generalno GTX660. Nvidia izgleda dobro stoji, pa ne spušta cene ali kartice iz ove klase ne bi trebale da koštaju više od 150€. Nije to karta za entuzijaste i za merenje čiji je falus veći.

Poslednja izmena:
Palit i Gainward imaju zajedničkog vlasnika, odnosno jedan gazda, a dva brenda. Gainward je do sad služio kao bolje pozicioniran i poznatiji brend ali nisam primetio da je u praksi ta distanca bila tolika koliko su možda želeli da bude. U suštini nema razlike između pomenutih kartica osim što Gainward GS ima fabrički viši klok koji prati Golden Sample epigraf.

Uzeo MSI gtx660TF3 za 22k ;)

ZOTAC GeForce GTX 660 Thunderbolt

Steta sto kod nas nema ovaj brend.Ranije je mogao da se nabavi!
Kartice su stvarno jako dobre..Na ovom modelu je recimo moguce skinuti ceo poklopac ujedno sa ventilatorima
radi ciscenja pasivnog dela cooler-a!

300f.jpg

Link

E ovako uzeo sam msi gtx660 TF3 pokrenuo BF3,Crysis 3 beta i obe igre se tako reci vuku.

Crysis 3 beta 1920x1080 medium podesavanja
Crysis 3 MP Open Beta_2013_02_03_13_44_06_931.jpg
Crysis 3 MP Open Beta_2013_02_03_13_45_11_980.jpg

Dakle fps varira od nekih 23-45fps na otvorenom u hodnicima naravno je dosta bolji.
Zauzece GPU-a retko prelazi 40%

Kod BF3 je slicna situacija takodje full hd medium podesavanja Fps je negde oko 40-45 u proseku ume da padne i na 25-26.
Probao sam 310.90 i 313.96 drajvere,ista je situacija.

U 3dmark vantage dobio sam Graphics Score 20350 ,CPU Score 8431.
Samo se po sebi namece da je CPU i suvise slab(x3 3,8ghz) pa me zanima da li bi fx 6300 sa m5a97 r2 popravio situaciju ili je nesto drugo u pitanju?

Poslednja izmena:
E ovako uzeo sam msi gtx660 TF3 pokrenuo BF3,Crysis 3 beta i obe igre se tako reci vuku.

Crysis 3 beta 1920x1080 medium podesavanja
Pogledajte prilog 106247
Pogledajte prilog 106248

Dakle fps varira od nekih 23-45fps na otvorenom u hodnicima naravno je dosta bolji.
Zauzece GPU-a retko prelazi 40%

Kod BF3 je slicna situacija takodje full hd medium podesavanja Fps je negde oko 40-45 u proseku ume da padne i na 25-26.
Probao sam 310.90 i 313.96 drajvere,ista je situacija.

U 3dmark vantage dobio sam Graphics Score 20350 ,CPU Score 8431.
Samo se po sebi namece da je CPU i suvise slab(x3 3,8ghz) pa me zanima da li bi fx 6300 sa m5a97 r2 popravio situaciju ili je nesto drugo u pitanju?

Ja sam ti to rekao ranije prije nego sto si kupio tu karticu, max koji athlon x3 moze ispratiti bila bi neka GTX650 ili HD7700 sve preko znaci jace kartice i sam vidis da ne moze ispratiti, ako vec razmisljas o kupovini jaceg procesora onda ganjaj neki intel I5 to ti je iskreni savjet ;)

Ja sam ti to rekao ranije prije nego sto si kupio tu karticu, max koji athlon x3 moze ispratiti bila bi neka GTX650 ili HD7700 sve preko znaci jace kartice i sam vidis da ne moze ispratiti, ako vec razmisljas o kupovini jaceg procesora onda ganjaj neki intel I5 to ti je iskreni savjet ;)

Ne secam se kad si mi to napisao,mora da je bilo na nekoj drugoj temi.
Uf nemam budzet za i5 nikako,najvise sto mogu je da dam je gore pomenuta kombinacija fx 6300 + m5a97 r2 .

Ne secam se kad si mi to napisao,mora da je bilo na nekoj drugoj temi.
Uf nemam budzet za i5 nikako,najvise sto mogu je da dam je gore pomenuta kombinacija fx 6300 + m5a97 r2 .

Nez sad negdje sam cini mi se pisao ali nebitno, taj athlon ne moze ispratiti tu karticu, fx6300 nije uopste los neces imati rezultate kao neko sa i5 sto je logicno ali bi trebalo da fino isprati tu karticu ;)

Pa dobro to mi je bitno,da moze da je isprati,a ne da imam 25 fps na medium :(

da li si probao reinstall sistema?
da li si probao da otkljuchash tom athlonu 4 to jezgro?
moozda ti i nije do procesora, s obzirom da u vantage-u nemash pad performansi.

da li si probao reinstall sistema?
da li si probao da otkljuchash tom athlonu 4 to jezgro?
moozda ti i nije do procesora, s obzirom da u vantage-u nemash pad performansi.

Imao sam svez win7 sad imam svez win8 i ista je situacija.
Probavao sam i ranije da otkljucam jezgro medjutim bez uspeha.
Pa nisam siguran da nemam pad kad sam dobio skor oko 20k a ljudi sa jacim procesorima dobijaju oko 26k za GPU.

Imao sam svez win7 sad imam svez win8 i ista je situacija.
Probavao sam i ranije da otkljucam jezgro medjutim bez uspeha.
Pa nisam siguran da nemam pad kad sam dobio skor oko 20k a ljudi sa jacim procesorima dobijaju oko 26k za GPU.

U pravu si, slab je procesor cak i za vantage.
Evo moj skor cisto za poredjenje.

Procesor je overklokovan na "skromnih" 3.6 ghz, ljudi sa jacim procesorima dobijaju po 3-4k veci ukupan rez, pa samim tim verovatno i bolji gpu rez.
EDIT : da dodam da je i graficka nesto malo kloknuta.

Poslednja izmena:
Duze vreme razmisljam da utopim moju karticu i ponovim se jednom MSI GTX 660 2GB GDDR5 Twin Frozr III, cini mi se da je brza nekih 30-tak % od GTX560TI.
Pitanje je da li da skupljam pare za neku GTX660ti ili je prethodno navedena dovoljna za upgrade konfe?:trust:

Da imas GTX 460, prelazak na GTX 660 bi bio opravdan (sto sam ja uradio). Posto imas 560 Ti, ne bi savetovao da uzimas bilo sta slabije od 660 Ti.

Nazad
Vrh Dno