Šta je novo?

Problem sa grafičkom karticom - za servis ili korpa?

gervasius

Slavan
Učlanjen(a)
02.12.2006
Poena
319
Posedujem MSI N580GTX-M2D15D5/OC (http://www.msi.com/product/vga/N580GTX-M2D15D5-OC.html) koja je radila savršeno ali sada pravi probleme isključivo u 3D modu.
Driveri se lepo postave, sve šljaka u 2D ali kada se pređe u 3D mod nakon par minuta sve lepo radi ali se pojave nekad plave, nekad crvene kockice i u najboljem slučaju me program (igrica) izbaci u desktop režim i sve je ponovo OK u 2D. U najgorem se sistem resetuje i opet ponovo. Grafika nema prašine na sebi, zamenio sam termalnu pastu - u IDLE je cca 42 stepena a LOAD je cca 75 do 80 stepeni. Kućište provetreno, bez prašine. Grafika kupljena nova pre dve godine, garancija je istekla 12.01.2013. Da li na osnovu opisanih simptoma ima leka za ovu grafiku ili da bacam u smeće? Kome da se obratim? Hvala na odgovoru.

Poslednja izmena:
zrela za servis(za prekuglavanje)
u najgorem slucaju za limoon

Evo ovako kada se katica greje bas kao ta tvoja i dosta dugo radi (secam se 8800gts) desava se da se lemovi sire od toplote pa se skupljaju, nakon godinu dve desi se da ti se lem tolko skupi na poloci da krene da gubi kontakt, to se neko vreme resavalo pecenjem u rerni ili preduvavanjem kartice, medjutim to nije trajno resenje posto se proces mora ponavljati od 3-6 meseci.
E sad re balling je proces gde ti se reparira karta na taj nacin da ti se dodaju lemovi u procesu tako da ti je kartica osvezena novim kontaktima!
U NS rade 2 lika verujem da ima i u BG e sad ne znam odakle si pa cu ti dati od ovih iz NS!

http://nsreballing.com/

Probaj takodje i da downclock-ujes gpu i memoriju za 50-ak mhz...

2. predlog ti je da uvalis karticu nekome preko limunda... :thumbdown:
Aha, ne bih to, hvala. Pokusacu da je popravim kod majstora, ako je izvodljivo, a citam po forumima da je moguce popraviti reballing postupkom.

Poslednja izmena:
Evo ovako kada se katica greje bas kao ta tvoja i dosta dugo radi (secam se 8800gts) desava se da se lemovi sire od toplote pa se skupljaju, nakon godinu dve desi se da ti se lem tolko skupi na poloci da krene da gubi kontakt, to se neko vreme resavalo pecenjem u rerni ili preduvavanjem kartice, medjutim to nije trajno resenje posto se proces mora ponavljati od 3-6 meseci.
E sad re balling je proces gde ti se reparira karta na taj nacin da ti se dodaju lemovi u procesu tako da ti je kartica osvezena novim kontaktima!
U NS rade 2 lika verujem da ima i u BG e sad ne znam odakle si pa cu ti dati od ovih iz NS!

http://nsreballing.com/

Hvala na odgovoru, Loznica, odgovara mi i NS i BG. Cuo sam za usera Chika Pera da se u BG bavi popravkom maticnih ploca i VGA?! Ako ima neki drugi bilo bi dobro da znam.

Poslednja izmena:
Očito da si kupio repariranu karticu čim je toliki rok trajanja.
Koliko si je platio?

Kolko se sećam tad još nije bilo repariranih. ;-)
Ako je prodaješ ja bi je kupio. :)

Kolko se sećam tad još nije bilo repariranih. ;-)
Ako je prodaješ ja bi je kupio. :)
Ovaj model se pojavio na tržištu negde u novembru 2010, ne bih rekao da je bila reparirana - bilo je sve u fulu. Prodavao je ne bih još ako se može popraviti. :)

Vrh Dno