Šta je novo?

LG Nexus 4

Mozda na full brightnes,na pola bi morala bar 3,5 h da izdrzi.

Da, izmedju 3.5 i 4.5h drzi baterija aktivan displej u zavisnosti da li igras igricu ili samo citas nesto sa displeja.

Ne, posedujem s3 i lgl9, no to nije bitno.. Koja je poenta tog telefona ako mu ubijes 2 jezgra, zbog toga sam tako odgovorio. Ako ti baterija drzi samo 2h negde gresis (npr koristis 3g gde je los signal itd itd) :D. A ako ti treba "samo" dual core, mogao si i jeftine da prodjes a i lepsi telefon da kupis za mnogo manje pare :D

Poslednja izmena:
Javljam za bateriju :)

Display je strava
yrabe3a8.jpg

Prilozi

• uploadfromtaptalk1359814348381.jpg
    uploadfromtaptalk1359814348381.jpg
    56.1 KB · Pregleda: 255
  • uploadfromtaptalk1359814368895.jpg
    uploadfromtaptalk1359814368895.jpg
    52.8 KB · Pregleda: 269
  • uploadfromtaptalk1359814382322.jpg
    uploadfromtaptalk1359814382322.jpg
    61.8 KB · Pregleda: 262
Poslednja izmena:
Bilo nekih ljudi okolo koji su cekali, ali brate morao sam sta cu, izvinjavam se svima koji su cekali :D

Mozda na full brightnes,na pola bi morala bar 3,5 h da izdrzi.

Brightness na Auto sa ukljucenim 3G i dosta aktivnih aplikacija u pozadini. Ista ta postavka sa franco kernelom daje bolju autonomiju. Sa ovim r62 su aktivna samo dva jezgra dok su u r61 forsirana sva cetiri bez hot swap-a

Baterija je izgleda bas slaba(ne mogu jos da procenin). Inace displej odlican ali manji od s3 plus se zbog tastera na njemu cini jos manji. NFS radi tecnije nego na s3 ali je zato kamera losija. Veoma je klizavo kuciste cak sam sklizne sa kreveta ako napravite mali nagib pritiskom ruke (S3 pored njega ni makac). Net i brauzer su osetno brzi i tecniji ali je i grejanje uredjaja dosta vise (staklo na ledjima se usija posle 5min nfs-a). Sve u svemu utisak je kao da je nafriziran da bi mogao da parira S3. 400e za nov je previse. Teska srca konstatujem da je S3 bolja kupovina.

Poslednja izmena:
ali zato za one koji mogu da dodju do njega preko google storea odlicna kupovina ;)

Ima ga ovde u oglasima,480 eura sto je bolesna i nenormalna cena,bar po meni.Za te pare ima da se kupi nov Note 2 ili S3 i da ostanu parice.Lg nexus nov nikako ne vredi vise od 400 eura.Pa u Telenoru je jeftiniji od S3,a po oglasima ga cene 480-500 eura,sto je nenormalna cena.

Dodao bih još da pored toga što je "klizav" lepo leži u ruci prilikom korišćenja. Kvalitet izrade (opšti utisak) je odličan npr. s3 je "plastikaner" za njega. Tako da ako je neko brinuo zbog LG-a dosta su dobro odradili ovaj nexus (za razliku od ostalih aktuelnih LG uređaja). Zvuk u slušalici je glasniji i oštriji nego na S3. Baterija je upravo na 19% (up time 4:14min). 318ppi pixel density se primenti u odnosu na 306 ppi na S3 (upoređivao sam ova dva telefona pola dana jedan pored drugog).

Evo par slika sa nexusa (sem prve ta je sa arc s). Btw, S3 je oduvao n4 na testu quadrant (zadnji stok rom).

Prilozi

• DSC_1064.JPG
    DSC_1064.JPG
    399.9 KB · Pregleda: 82
  • e.jpg
    e.jpg
    351.3 KB · Pregleda: 253
  • IMG_20130202_153252.jpg
    IMG_20130202_153252.jpg
    299.2 KB · Pregleda: 247
  • IMG_20130202_153245.jpg
    IMG_20130202_153245.jpg
    312.3 KB · Pregleda: 240
staviš telefon do telefona npr. levo s3 desno N4. Onda na S3 ikonicu marketa staviš u donji desni ugao a na n4 istu ikonicu u donji levi (slikacu nikonom).
Sasvim jasno se vidi koliko je oštrija ikonica na n4. Prosto i okom uočljivo.

staviš telefon do telefona npr. levo s3 desno N4. Onda na S3 ikonicu marketa staviš u donji desni ugao a na n4 istu ikonicu u donji levi (slikacu nikonom).
Sasvim jasno se vidi koliko je oštrija ikonica na n4. Prosto i okom uočljivo.

Pre bih rekao da se primeti RGB vs. Pen-Tile matrica. Ja kad stavim moj Acer S500 pored S III, Acer ga sije u ostrini! S III bljesti na sve strane dok IPS kod Acera ima prirodnije boje. Ali ostrina je odlicna. S III tu kiksa zbog rasporeda sub-pixela.

Nema sanse da se ta razlika koja je minimalna u ppi,primeti golim okom,samo ti se to cini.S3 je po meni bolji telefon od precenjenog Nexusa.

Predpostavio sam da ne može, totalno sam zaboravio da su matrice različite mada mi nije jasno zašto na gsm areni upravo kod dispeja daju prednost s3 (kao da je Super Amoled 16:9 nešto wow). Vidmi da je prvo sledeće što će me zadovoljiti biti Sony Z. Na n4 je strava matrica ali je displej ipak manji i sa tasterima na njemu.

Poslednja izmena:
Zar ne treba procesor u n4 da ubija exynos u sgs3?

"Let's start with the CPU performance. The Google Nexus 4 posts a slow time in Benchmark Pi - slower than both the Galaxy S III and the LG Optimus G. It wins out in Linpack, but not by a big margin - it's on the level of the Galaxy Note II, which uses the same chipset as the S III but clocked higher.
Geekbench 2 puts the Galaxy S III above the Optimus G, but the Nexus 4 came out on top."

http://www.gsmarena.com/google_nexus_4_vs_samsung_galaxy_s_iii-review-864p5.php

Pa i nije bas da ga ubija. Jaci je CPU ali veca je razlika sto se GPU dela tice.
Mali je zastareo, Adreno 320 je mnogo jaci GPU.

Poslednja izmena:
Nisam tech geak i tek sad mi postaje jasno koliko bih se za**** da sam dao 450e za ovaj tel. Drugar kupio i dobro izgleda i dobro radi, ali da ga hebem radi sve sto rade telefoni srednje klase koji kostaju i do 200e manje. Zato sam resio da ne kupujem nista od modela koji su trenutno u ponudi, jer ne nude nista novo niti revolucionarno. Ej dosli smo do tacke da se porede ppi, a da se ta razlika ne moze golim okom videti.-_-
*****avaju nas proizvodjaci, ne prave nista novo nego samo bacaju koske da se prepucavamo ciji je bolji (veci). Cekam da vidim sta ce da naprave Moto i Google od tog projekta X i ako to bude nesto novo, iscimacu se da mi neko donese iz USA ili cu jednostavno prezaliti pare ako stvar donosi novinu i ako vredi.
Izvinjavam se na off, otvorio sam dusu. :D

Ne znam šta novo očekuješ?
Telefon će imati 1080p ekran, veliku bateriju, odličnu kameru i kvalitetno kućište. Nema revolucije još, samo evolucija.

Bio danas do Telenora i slucajno naleteo na N4 sto je super imajuci u vidu da imam gNex. Lepo lezi u ruci, izgleda jako lepo (mada mi se gNex ipad vise dopada) pogotovo ona zadnja strana. Kvalitet izrade je i dalje na nivou ali ono sto je svakako bolje je ekran - za razliku od gNex-a ovde nisu toliko nagl;asene odgovarajuce boje niti je toliko taman. Sve ostalo je kao sto se i dalo ocekivati - radi brzo, sve ide glatko...

Da li bih ga po svaku cenu menjao za gNex - ne jer ne nudi nista znacajno bolje u odnosu na ovo sto sad imam. Menjao bih samo u slucaju da N4 ima povoljnu cenu, ovako mislim da nema preteranog razloga za promenom.

Ne znam cemu ekrani sa 1080p kada je i 720p dovoljno za sve za sta se koristi telefon.

E 1080p ekrani su tu da bi ti pitao.

Ja čekam 4k za godinu-dve.

Hajde momci jedanput za svagda... Na laptopovima imamo 1366x768, retko 1600x900 a jos redje 1920x1080 ali na laptopovima ne zumbiramo i ne odzumbiravamo (al' sam rek'o k'o Sojic :) ) a to na mobilnim telefonima stalno radimo, cak i ako ne mozemo videti sitne full HD piksele, tekst ako nije 1:1 izgleda ocajno, full HD je tu samo (prvenstveno) zbog teksta a posle zbog opsteg prikaza i naravno prestiza...

Ja zumiram, ne znam kakvo je to zumbiranje :p

Nazad
Vrh Dno