Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Aha znači to je pool :D. E dobro ajd da vidimo šta će se dešavati. Mirza, možda je odlično što si sve rasprodao nedavno :)

Poslednja izmena:
par stvari koje blago receno smrduckaju u celoj prici

evo moje vidjenje:

- Isporuka je odradjena sa zakasnjenjem.. primli su gomilu pre ordera (tako oni kazu) i postojala je bojazan da ce ljudi masovno traziti povracaj sredstava sa kojim su vrsili preorder.. znaci morao je se pustiti neki shiping da bi se malo zamazale oci ljudima..
- sinoc su nam objavili slike otvorenog dhl paketa koji je poslat iz kine.. pitam se dal je realno da toliko treba da stigne dhl paket.. pa pre meni stigne u Cacak nego njima u usa ?
- na slikama koje su objavljene opet vidimo alu kuciste sa ventovima.. i 3 reda hladnjaka ispod kojih se ne vidi nista.. ako uporedimo slike koje je prvo objavio avalon, vidimo da na ovim fali wifi antena
- rezultati koje su objavili (jpg slike) govore kako taj asic radi i kako je sve bajno i sjajno.. al jos uvek nema nikakav video review cele price kako bi neko pokazao: evo to je to, povezuje se tako, webinterfejs je ovakav, i slicno..

za taj period kada je objavljena isporuka, btc je skocio za vise od nekoliko dolara.. tj 5-6$.. sto je malo iznenada.. pa sad gledam ode i preko 20.5$ (zamenio sam finu kolicinu po tom kursu).. i sve to mi lici na neko vestacko napumpavanje iz nekog razloga.. Poe meni jedan od tih razloga je najava da vec danas mozete poruciti novu turu avalona i to iskljucivo placanjem u btc.. sto mi najvise smrdi u prici.. Zato je sad i veca traznja za btc (moja predpostavka) pa samim tim i vrednost ce ici uvis.. Ocekujem za neki dan, kad se ljudi ispucaju sa narucivanjem, da ce btc da kljone lepo (30-40% nize) i da ce neko na tome mnogo lepo da zaradi..

Licno mislim da avalon na ovaj nacin kupuje vreme.. cela isporuka je tempirana pred pocetak kineske nove godine kad Kina staje sa radom barem 20 dana.. i to ce biti razlog za kasnjenje isporuke. One rezultate sto su onako izbacili su krajnje smesni.. ono mozemo i mi da uradimo, par nas podesi masine i izbacimo da imamo 100 ghs na jednom rudaru.. sto po meni jos uvek nije nikakva potvrda, ali je lepa boja za mazanje ociju :D

Bilo kako bilo, i da je prica 100% verodostojna i 10000% da je sve kao sto su naveli, opet imace lufta za rudarenje neki period.. do proleca recimo.. mozda i kasnije.. a do tada ce se iskristalisati neke stvari, i sigurno ce se naci neko pametan i smisliti neku novu gpu valutu tj. gpu posao.. jer puno je hardvera u opticaju da bi se sve to ugasilo tek tako u danu.. Vreme ce pokazati da sam mozda i pogresio, a mozda i bio u pravu.. Kako god, nastavljamo dalje sa miningom sve dok se cesma skroz ne privije :D

uh ljudi posle ovoliko pisanja tesko je izcitati celu temu, mozete li predloziti nekakav kvalitetan faq ili odakle da krenem sa informisanjem i uopste kakva je kalkulacija za rudarenje u srbiji :)

ako nista krenucu od prve stranem pa dokle doguram ;)

Moze li malo pojasnjenje stvari vezano za tu industrijsku struju ako neko zna tacno kako to fercera?
Ja imam prijatelja koji na jednoj lokaciji ima tu struju i dao bi mi forfree da koristim lokal ali nezna da mi kaze koliko se to placa jer mu nije nikad bilo bitno a duze vremena zvrji prazno.Raspitivao sam se nije da nisam ali je ispalo da moram da odnesem setup tamo da bih video koliko i sta,a to mi je problem jer bih morao da ulozim nesto malo u obezbedjivanje lokacije pa da nebude da sam se zaje..

Najpre procitaj prvu stranu da izucis nesto pa dodji sa konkretnim pitanjima :)

ništa, do proleća će biti fore za rudarenje, a onda razmišljajte o prelasku na LTC rudarenje.

u međuvremenu počnite da odvajate 10 % BTC-a za kupovinu LTC-a po nižim cenama.

i čekajte.

:D

ništa, do proleća će biti fore za rudarenje, a onda razmišljajte o prelasku na LTC rudarenje.

u međuvremenu počnite da odvajate 10 % BTC-a za kupovinu LTC-a po nižim cenama.

i čekajte.

:D

Kolika je razlika izmedju ltc I btc u mesecnom prihodu, koliko vidim ti si ovde najiskusniji sa ltc?

kada ASIC bude počeo da radi punom parom, onda više neće biti pitanje isplativosti, nego jednostavno moranja, barem što se tiče GPU rudarenja.

što se tiče računa, evo jednog poređenja iz prakse:

2 x grafičke neke srednja žalost

BTC - dnevno oko 0.08~0.09
LTC - dnevno nešto manje od 30, recimo 27 (u najgorem slučaju)

i tu sad zavisi po kojem kursu prodaješ. recimo da prodaš po današnjem kursu od 0.0037, uzimaš za to 0.1 BTC.

dobar si dnevno 0.01 BTC (minimalno), što ti je u odnosu na BTC rudarenje 12 % više.

no, nije poenta samo u tom "pilićarenju" dnevnom. LTC je sada u fazi kada je BTC bio pre par godina. sad polako će da počnu da se razvijaju servisi gde će ljuditi trošiti taj novac, podrška (otvoren LTC wiki), i bolji softver (user friendly), što znači da bi za godinu, dve, LTC mogao da značajno ojača kao valuta. jeste vrednost LTC-a sad vezana za BTC, ali neće još dugo, ja mislim, tako da LTC meni deluje sada kao značajno primamljivija investicija na duže staze.

Poslednja izmena:
Ako je tako.. sto onda ljudi ne prelaze na LTC? Bar ovi sitniji..

Poslednja izmena:
zato što je BTC zlatni standard, dok je LTC i dalje user unfriendly.

a prelaze ovi sitniji sve više. LTC mreža iz dana u dan je sve jača.

Poslednja izmena:
Ako je tako.. sto onda ljudi ne prelaze na LTC? Bar ovi sitniji..

prvo dosta njih ne zna! od ovih sto znaju dosta njih ne veruje da ltc ima buducnost. oni koji mozda i veruju mrzi ih da menjaju svoj btc setup za 10% koje ce izgubiti na stuji i na transakciji u btc.

kada je bilo 50% vise zarade u odnosu na btc to je povuklo dif je bio duplo veci nego sada. Trenutno mineri koriste jos ovo malo sto vremena je ostalo da skupe jos koji btc. Za koju nedelju nece imati vise izbora nego ako hoce da nastave morace da prelaze na ltc. dali ce to ojacati ltc ili ce ga udaviti to niko ne zna.
mislim da ako btc bude jak da ce i ltc imati svoju svrhu i vrednost, a ako umre da se to nece desiti preko noci nego onako lagano gubeci svoju vrednost dok ga mineri napustaju.

Nisu ti bitni samo mineri, već i potražnja za još jednom virtuelnom valutom. Broj virtuelnih valuta je neograničen ali je pitanje za koliko njih ima mesta. Sve je ovo jedan izvanredan eksperiment i niko ne zna tačno u kom će se smeru razvijati.

Bitcoin = $21.30. :p

Sto se tice ASIC-a, ja sam neverni Toma u toj prici, i ne verujem u to i dalje. Kada bi okacili neki video i upustva kako radi, zajedno sa informacijama ispisanim na monitoru, mozda bi i razmislio. :)

U svakom slucaju i da je istina, mislim da cemo moci rudariti jos najmanje mesec ipo dana bez razmisljanja. Mreza ce verovatno skociti za 50%, ali treba gledati i pad (~20-30%) koji ce prouzrokovati zatvaranje rudnika grafickih. Mada ja se preterano ne brinem oko toga jer ovo radim vise radi hobija i entuzijazma prema sklapanju masina. :)

Poslednja izmena:
hahaha....kakvi leptirici, telefondzije preusmerile snagu kad su videle 20+$ za novchiCH

Tacno tako, ko ne bi uposlio karte po ovakvoj ceni ;)

I u novembru pre polovljenja imalo je skokova na 30+ ghs.. tako da ovo sad nije nista cudno ili zabrinjavajuce.. kada snaga mreze izbije na 70+ e tada smatram da mozemo potvrditi da je asic krenuo u "mass production" i da se zurka za gpu minere polako gasi..

Ja vise navijam za gpu rudarenje, jer sam i sam gpu miner.. ali ja jos uvek nisam ubedjen da je asic zaziveo, tj.. da oni imaju produkt koji stvarno radi.. sve je ono krajnje diskutabilno, jer realno celu onu pricu smo mogli i mi da ispucamo u obliku u kojem su to oni uradili.. napravim jednog rudara na serveru i nazovem ga ASIC.SRB i pocnem da trolujem pohlepne ljude koji bi preko noci da okrenu hiljade i hiljade $$.. trazim preordere strogo u btc kao i vecina njih.. odem kod kuma u garazu i napravimo na strugu 20x pismenije kuciste sa diodicama koje ce povremeno da se gase pale i kazem evo to je to.. ko hoce nek salje btc na poverenje i ubedjenje da ce za uzvrat dobiti taj prozvod :D

E a mogli bi tako nesto i da odradimo.. da napravimo pometnju na btc forumima hahahhaha udjes sa 100ghs i nista ne komentarises hahahha a jos jace bi bilo da worker ima ime mige.srb (u cast najveceg zagovornika asica u srb) :D

Poslednja izmena:
...da se nadovezem na tebe Djole... U cast jednog od prvih rudara u Sumadiji a i sire :)

jer realno celu onu pricu smo mogli i mi da ispucamo u obliku u kojem su to oni uradili.. napravim jednog rudara na serveru i nazovem ga ASIC.SRB i pocnem da trolujem pohlepne ljude koji bi preko noci da okrenu hiljade i hiljade $$.. trazim preordere strogo u btc kao i vecina njih.. odem kod kuma u garazu i napravimo na strugu 20x pismenije kuciste sa diodicama koje ce povremeno da se gase pale i kazem evo to je to.. ko hoce nek salje btc na poverenje i ubedjenje da ce za uzvrat dobiti taj prozvod :D

E a mogli bi tako nesto i da odradimo.. da napravimo pometnju na btc forumima hahahhaha udjes sa 100ghs i nista ne komentarises hahahha a jos jace bi bilo da worker ima ime mige.srb (u cast najveceg zagovornika asica u srb) :D

da su nasi prevaranti mogli tako nesto oni bi to i uradili.
Za ovo je trebalo da se prvo stekne neki kredibilitet u zajednici sto je nasim prevarantima generalno slaba strana.

evo i makine sa enermax-om
http://www.youtube.com/watch?v=mk_c3QE_1aE&feature=youtu.be

Poslednja izmena:
Kako god.. radite dok ima posla i nemoj te se tripovati previse oko svega.. dok kaplje bice super.. kad stane sa tim, videcemo vec u kom ce se pravcu ici :)

Jedini zasluzan za moj ulazak u btc je mige.. on mi je prvi prezentovao celu pricu.. a samim tim i zainteresovao za dalje sirenje i usavrsavanje..

Zorane moramo realizovati to druzenje kod dragise ili dula u "biblioteci".. :) ponesem ti extendere.. povedemo i migea obavezno :D

Btw baš me zanima (za to bi trebala neka anketa da se napravi), koliko vas koji prate btc priču smatra da je asic zaista stigao i da će se znatno u sledećih 4-5 meseci situacija promeniti? Naravno to je opet mišljenje koje ne garantuje da je baš tako, ali bi bilo interesantno videti odnos ko šta misli..

Kako god.. radite dok ima posla i nemoj te se tripovati previse oko svega.. dok kaplje bice super.. kad stane sa tim, videcemo vec u kom ce se pravcu ici :)

Jedini zasluzan za moj ulazak u btc je mige.. on mi je prvi prezentovao celu pricu.. a samim tim i zainteresovao za dalje sirenje i usavrsavanje..

Zorane moramo realizovati to druzenje kod dragise ili dula u "biblioteci".. :) ponesem ti extendere.. povedemo i migea obavezno :D

OBAVEZNO. Sad i ne znam da li da montiram opremu danas bi trebao da je preuzmem???

Ja sam zavrsio sa ulaganjem krajem novembra.. sad ubiram plodove rada.. sve dok ih bude :) ako vec imas hardver sto da ga ne uposlis.. videcemo sta ce nam doneti februar na btc polju.. pa u zavisnosti od toga razmisljati o novim ulaganjima..

Nije mi jos stigla oprema, platio sam avansno... Danas je poslednji rok, da li da trazim novac nazad ili ipak preuzmem opremu?
I jos nesto Djole, kakvo je tvoje misljenje o litecoin-u?

Koliko treba da legne novac sa goxa direkt na racun,preko bank transfera.Malo me hvata frka,nema para od 20.01 , da li da saljem mailove i raspitujem se ili da se strpim jos malo?

Vrh Dno