Šta je novo?

3d titlovi za LG LM 620

Konacno sam uspeo i preko serviio-a radi superrr!!!
Problem je bio u extenziji.Nisam mogao da vidim da mi je recimo u naslovu filma pisalo dva puta avi.avi.
Ne znam kako je doslo do togaa,ali sam nesto odcekirao u datotekama i sada mogu da stavim imena filmova i prevoda da budu identicni.
Hvala vamsto ste mi pomogli i izvinite na davljenju :)

Bila ti je cekirana opcija da sakrije .extenziju za sve poznate fajlove. Problem je sto ti je .avi bio sakriven a .str ne.
Od nekog si cuo ovde da fajlovi moraju biti istog naziva pa si rucno dodao .avi po drugi put ne znajuci da je sakriven.

Ispalo ti je ovako:
Film2010.avi.avi
Film2010.str

Tako da slobodno mozes ponovo da cekiras to u folder options da ne bi slucajno brisao elstenzije kod ostalih fajlova dok im menjas imena.

Dakle,

Film2010
Film2010.str

je ispravan format kad ponovo cekiras tu opciju.

Madagascar 3 ti je najbolja preporuka za 3D mada nisam video sinhronizovan dal ima. Odgledao sam gomilu filmova i mogu ti reci da M3 može ladno da se koristi kao onaj kojim bi se hvalio, kad bi nekome pokazivao TV. Instahate varijanta ;)

Probajte Samijevu avanturu, kornjacu....
Stigao BluRay pre neki dan...... posle XX 3d filma, na ovaj sam ostao bez texta... Ne znam za sinhronizaciju na Srp i ako je moguce neki veci MKV ili cak full BR..... :)

Gde skidate ili nabavljate filmove?

ja u zalivu uglavnom, imaju najveći izbor i bukvalno svi su mi išli punom brzinom

Hvala samo sto cu ja morati da povecam brzinu interneta jer sa sadasnjom od 2500/500 oteglice se ko gladna godina.:) Ili cu da idem posto sam kod Euneta na loyalti paket od 5000/1000(18 meseci ugovorno) ili da menjam operatera (razmisljam o TotalNet-u).

Poslednja izmena:
Ima neko da koristi externi hard za model LG 42LM620S? Kako treba da ga formatiram, koji format? Cuo sam da sa tog hd-a ne mogu da se citaju na racunaru svi video materijali zbog krsenja autorskih prava (npr. ako snimis nesto sa youtube-a moze, ali ne cita ako snimis film sa, recimo Prve).

Ima li neko iskustva sa ovim?

Ima neko da koristi externi hard za model LG 42LM620S? ....

Potreban je kapacitet HD-a veći od 40GB, i potrebno je da bude formatiran iz menija na TV-u. File sistem na dve particije koje se naprave tom prilikom je nevidljiv za Windows. Mislim da je moguće da se vidi iz Linux-a, ali nikako da probam.

Potreban je kapacitet HD-a veći od 40GB, i potrebno je da bude formatiran iz menija na TV-u. File sistem na dve particije koje se naprave tom prilikom je nevidljiv za Windows. Mislim da je moguće da se vidi iz Linux-a, ali nikako da probam.

A jel moguce da ga prvo formatiram na kompu kao FAT32, pa da posle ubacim na TV i snimam? Mozda bi tako bio citljiv i za Windows i za TV?

Jel' ima na ovom TV-u opcija slika-u-slici (Picture-in-Picture)? Gledam, na mnogim sajtovima (sto domacim, sto stranim) pise da ima, ali ja nikako da nadjem tu opciju...

Nemoj formatirati u kompu jer onda neces moci da snimas sa tv-a koji inace sve sam radi kada prvi put snimas na HDD. Drugo ono nije kao sto je nekad bilo kod CRT tv-a, vec kad udjes u meni kod smart funkcija onda ti se pojavi u gornjem desnom uglu prozorcic sa kanalom i programom koji se trenutno gleda. I kada se snimi sa tv-a nemoze da se gleda na pc-u.

Poslednja izmena:
Drugari, jel koristi neko plex media server, za povezivanje ovog televizora i kompa? Meni se stalno diskonektuje, cas radi, cas ne...

Pošto sam nov u oblasti upotrebe 3D snimaka u vezi toga imam neke nedoumice:
1. Znam da se na 3D TV-u reprodukuju MKV fajlovi pa sam posetio pojedine sajtove kako bih skinuo neke 3D filmove sa neta. Tamo sam naišao na filmove u 3D formatu sa MKV ekstenzijom ali i sa .mp4 ekstenzijom. Da li i ovaj format može da se reprodukuje na TV-u?
2. Na 3D TV-u može da se prikači USB flash i da se sa njega gleda film. Da li je isti princip povezivanja moguć i sa eksternim HDD-om (bez posebnog formatiranja istog)?
3. Da li neko ima iskustva u gledanju 3D sadržaja sa obe vrste 3D naočara - aktivnim i pasivnim. Interesuje me subjektivni utisak tj. da li postoji evidentna razlika kada su u pitanju zamor očiju, ev. vrtoglavica, glavobolja i slično?

mkv i mp4 rade na LG-ju,samsungu i philips-u i to sam licno isprobao,a takodje rade i titlovi...kod skidanja 3d filmova vazno ti je samo da budu SBS(side by side)tj da uporedo idu dve slike...naravno da moze da pusta i sa usb-a i sa eksternog harda(ja koristim hard od 1tb)i nisam nista morao da formatiram tj dovoljno ti je da je hard u NTFS formatu(sto sigurno i jeste)...probao sam i aktivnu i pasivnu tehnologiju i po meni(a i mnogi drugi tako misle)pasivna daleko manje zamara oci tokom gledanja i ako ti nesto znaci i nesto ti govori jedino je LG-jeva pasivna tehnologija dobila TUV sertifikat u Nemackoj

Poslednja izmena:
3D treba da bude Half SBS ili Half OU (OverUnder)

Rešene nedoumice

mkv i mp4 rade na LG-ju,samsungu i philips-u i to sam licno isprobao,a takodje rade i titlovi...kod skidanja 3d filmova vazno ti je samo da budu SBS(side by side)tj da uporedo idu dve slike...naravno da moze da pusta i sa usb-a i sa eksternog harda(ja koristim hard od 1tb)i nisam nista morao da formatiram tj dovoljno ti je da je hard u NTFS formatu(sto sigurno i jeste)...probao sam i aktivnu i pasivnu tehnologiju i po meni(a i mnogi drugi tako misle)pasivna daleko manje zamara oci tokom gledanja i ako ti nesto znaci i nesto ti govori jedino je LG-jeva pasivna tehnologija dobila TUV sertifikat u Nemackoj

Najlepše zahvaljujem na brzom i jasnom pojašnjenju dilema koje sam imao u vezi reprodukcije 3D filmova. Sertifikat TUV-a dosta govori ali mi to nažalost ne pomaže mnogo u najvećoj dilemi a to je odabir konkretnog modela za kupovinu. Lomim se između Samsunga 40ES6800 sa dva jezgra i aktivnom 3D tehnologijom i LG-ja 42LM660 koji radi po principu pasivne 3D tehnologije i ima "Magic remote" ali je zato napravljen sa IPS panelom koji i nije tako sjajan. Razlika u ceni im je cca 10€ i sada bi neko verovatno dao prednost LG-ju zbog dijagonale i odličnog 3D-a. Dnevna soba mi je skromne površine tako da je i 40" možda malo poveliko a računam da ću mnogo više vremena provesti u gledanju TV emisija nego u gledanju 3D sadržaja. Svakako, ne bih hteo da se zeznem ali kako stvari sada stoje - to je izgleda neminovno jer je u ovom trenutku nemoguće imati i vrapca i goluba u ruci :-(

odluka je na tebi i ja necu na to da uticem,ali od sada pa na dalje i ubuduce da znas da ne postoji velik televezor tj kad kupis npr 40 inca posle mesec dana zazalis sto naprimer nisi uzeo veci(dokazano) :)

^^+1
pre 3-4 god uzeo Samsung 40`
prodao, uzeo LG 47... prodao, posle mnogo razmisljanja uzeo opet 47 ( budzet :(...) pre mesec dana prodao i taj i uzeo 55` :D
a soba se nije povecala .... cak se i smanjila.... ( selio se)
Tako daaaa...... :)

@Bolek
Kao što rekoše odluka je tvoja. Ali praktične razlike prilikom normalne upotrebe TV-a (TV kanali, filmovi, igranje...) nisu toliko primetne. Na drugoj strani 2" su ipak primetnija razlika.

Da li negde ima info kakve embedovane subtitlove podrzava LG? Samo externi SRT titlovi za sada rade a ja zelim da napravim normalne 3d titlove. U svakom slucaju, igracu se ovih dana, pa ako nesto napravim, javljam.

Kako da konvertujem srt da budu "normalni" za 3D sadrzaj? Da imaju dubinu? Filmove pustam preko mpchc

@Bolek
Kao što rekoše odluka je tvoja. Ali praktične razlike prilikom normalne upotrebe TV-a (TV kanali, filmovi, igranje...) nisu toliko primetne. Na drugoj strani 2" su ipak primetnija razlika.
@bolek, procitaj recenzije za oba tv-a pa odluci....
mogu samo da kazem da ja licno ne bih isao na lg (imao sam lg) jer je na samsungu mnogo bolja slika (veci kontrast) ali to je samo moje misljenje.... 2 inca mozda znace (znace kod zena :)) ali veruj mi ne toliko koliko cistija slika.... i naravno to je samo moje misljenje da ne bi ulazili u neku raspravu

Poslednja izmena:
Ako imas bluray plejer, napravi 3d bluray strukturu od mkv sa tim sup prevodom, narezi na disk, sad je bar prazan bluray pao i na nekih 200 dinara. Mora da radi, provereno radi.

Na taj nacin mozda radi, to znaci da bi trebao da kupim bluray player, a to mi ne pada napamet, cemu sluze onda oni silni usb ulazi na tv-u i moja 4 externa hdd-a. Ako neko ovde na forumu ikada provali kako da pustim pravi 3d titl na tv-u castim ga picek, i to koliko god moze da popije

Mozda nije pitanje za ovu temu,ali ipak pomoc za neznalicu.Da li prilikom skidanja filma,on moze direktno da se skida na usb ili mora na kompjuter,pa tek onda na usb?Pitam to jer na kompjuteru imam jako malo slobodnog prostora...Hvala

Nazad
Vrh Dno