Šta je novo?

ASUS K56CA-XX039D

• Začetnik teme Začetnik teme rotkod
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

rotkod

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2003
Poena
710
Imam par pitanja, naime kupio sam ovaj računar za potrebu gledanja filmova, net-a i nekih drugih sitnica. Za igranje igrica imam desktop, te mi grafika u tom smislu na laptopu ne znači mnogo...

Da preskočim prevaru prodavaca, koji na svojim sajtovima pišu jedno, a u samom računaru je nešto drugo...

Ovde je i3 2367M, integrisana grafika HD 3000 (a ne HD 4000), 4GB RAMA, hitachi hDD 500GB i ostale altheros i realtek sitnice... Kupio sam ga pre svega zbog dizajna i ostalo me ne smeta. Ono zbog čega Vam ovo pišem je sledeće...

Prvi koji sam kupio i ja prvi otvorio u radnji, imao je space dugme zaglavljeno, inače i taj i ovaj izgledaju, kao da ih je neki pijani kinez sastavljao, naime plastika nije svagde jednaka i obiluje sa sitnim ogrebotinama i šarenilu u izlivku same plastike... Aluminijum je idealan, bez greške ili ogrebotina...

No na stranu sve to... Instalirao sam mu windows 7 ultimate (orbit) i to x64, instalirao sa diska sve drivere i sve radi, ali povremeno se pojavi "windows explorer stopped working", isto radi i na x32 kao i na x64. Napominjem, da sam poskidao sve drivere koji postoje za njega i to najnovije, kao i da sam odradio kompletan update svega... SP1 i ostalo, sad ne nudi ni jedan update... I ovo mi se vrlo često pojavljuje, kao i za da desktop gadgets iako imam samo hebeni sat...
Driveri su skidani sa asus sajta isvi su zadnji, mada sam skidao i one što su zadnjiji od tih... Počev od ATK..., pa do splendid i ostalih zezalica...

Na asus-u F3SG nikad nisam imao taj problem, sem na visti (x32x64).

Šta da radim, ima li neko ideju, pošto nisam više pametan... a voleo bi kad bi neko pametan, malo pojasnio šta ima u ovom laptopu, koliko sam shvatio u i3 je i gpu, ali na cpu z mi za chipset stavi sandy bridge i moram priznati ne znam šta da radim, bar što se drivera tiče, instalirao sam onaj inf sa diska, pa skinuo novi za hd 3000 sa intel sajta, pa intelov USB3... Realtek i altheros su sve zadnje verzije...

Pitajte još nešto, ako nisam rekao sve...

Pomoć!

Hvala unapred

Ćao,
taj model ima Intel Core i3-2365M (1.4GHz/3M, 0.32nm, 17W), što znači da je grafika Intel HD3000 graphic (Sandy Bridge).
Medjutim, mislim da je chipset Intel HM76. Kao i za druge ASUS notebookove, drivere treba instalirati nekim redosledom, jer odredjeni uredjaji zavise od nekih drugih, kao što si rekao ATK, instant-on itd su krucijalni ...

Svi oni su instalirani onako kako bi trebalo, dakle počev od chipset-a, grafike, zvuka, atk, instant on i to redom... Pa tek na kraju wifi konzola. ATKpackage je full verzija, (x32x64) i to ona zadnja Z100023, posle ima jedino za W8... Evo danas čitav dan nije ni jednom... Instalaciju drivera, vršim po onom starom redosledu, čipset i onda svi polako po redu i to uz restart svaki put kad to traži... Probao sam i sa indentičnim redosledom, kao što radi na asus-ovom cd-u... evo danas nisam imao ni jednom...

Još nešto da te pitam, vidim ima opcija usb charger plus, dali se to odnosi na sva 3 usb-a ili samo na usb 3.0?

Poslednja izmena:
Samo jedan od usb priljucaka ima mogucnost da se koristi i kao charger nakon instalacije tog utilitija sa asusovog sajta, pogledaj u u uputstvu. Trebao bi inace biti i posebno oznacen sa "munjicom" pored standardne oznake za usb. Na mom N56 je prvi prednji sa leve strane, mnogo zgodna stvarcica

Ja imam identican problem kad ukljucim laptop a prikljucen mi je MTS 3G u usb, i imao sam problem kad sam instalirao srpski jezik. Resenje, ne stavljati nista u usb dok ukljucujes laptop 🙂 Inace imam Asus k53 sa i3 2330 cini mi se.

Probaj da ga resetujes u safe mod-u i radi malo nesto...jel se opet desava?

Nakon instalacije najnovijih drivera, ne onih sa njegove podrške, već svakog ponaosob skidanog u zadnjim verzijama sa njihovog download-a (npr. touchpad, pa nađeš svoj i onda za x32), nije za sad ni jednom prijavio problem, e sad, u samom biosu, novom, postoji neka opcija, koja je promenjena, tako da sada usb flash momentalno prepoznaje...

BIOS 208
1.Update microcode.
2.Update Intel ME Firmware.
3.Update EC FW.

Poslednja izmena:
Dobro je sto si apdejtovao BIOS, cini mi se da ovo nisu bile samo kozmeticke izmene. Javi jel ti se mozda opet pojavljivao problem - ima dosta tih K56ca u gradu 🙂.

Evo ovako, kada sam pisao (na početku) teks o problemu, tada sam već odradio kompletnu zamenu skoro svih drivera (w7 update su već bili instalirani u njemu, svi).
Od tada, pa do danas, ni jednom nisam imao pojavu "vindovs eksplorer stops vorking".
Evo da još jednom ponovim šta sam sve uradio, a ne znam koje je od toga pomoglo.
Skinuo sam sve novo sa asus sajta, ali ne one koje nudi za ovaj računar, već njihove zadnje verzije pojedinih programa i drivera (drivere koji su zadnji pre drivera za upgrade windows 7 to windows 8).

1.ATKPackage W7x32 (Z100023)
2.Audio Realtek W7x32 (Z6016690)
3.Bios K56CAAS208
4.Bluetooth Atheros Compal W7x32 (v.740115)
5.CardReader Realtek W7x32x64 (Z61760127015)
6.Chipset Intel W7x32 (Z9301019)
7.InstantOn W7x32x64(Z231)
8.Intel video (v.152812) W7x32
9.KB Filter W7x32 (Z1005)
10.LAN Realtek W7x32x64 (Z705704032012),
11.Liveupdate W7x32 (Z319)
12.Splendid K56CM K56CA W7x32x64 (Z1030002)
13.Touchpad Elantech W7x32 (Z11521)
14.USB3 Intel W7x32x64(Z104225)
15.WinFlash W8x32 (Z2411)
16.Wireless Console 3 W7x32 (Z3035)

Prvo sam sve postojeće zamenio sa novima, deinstall, pa onda instalacija, uz restart, ako traži... Kad sam to sve odradio, pokrenuo sam winflash (zamenjeni) i dao mu putanju do fajla sa biosom, potom je on sam potvrdio da je moguća nadogradnja i odradio sam istu... Dobio sam štrec, jer je po paljenju, lampica od power trepnula i za trenutak se učinilo (milisekunda) da od dizanja sistema nema ništa, potom je sve radilo kako treba. Sada sve radi super i jako sam zadovoljan... Eto, ako sam nekom pomogao...

Malo objašnjenje, u zagradama su oznake verzija koje sam skidao, tako da i to imate...

Hteo sam da dodam još i ovo, naime, računar je došao sa BIOS verzijom 207, mada je do skora na zvaničnom sajtu, bio 206 (zadnji), tako da mislim sledeće.. Asus je sigurno već postojeći 206 dorađivao u 207, da bi sada izbacio neku finalniju verziju 208. Pošto 207 nema u downloadu...

Hteo sam da dodam još i ovo, naime, računar je došao sa BIOS verzijom 207, mada je do skora na zvaničnom sajtu, bio 206 (zadnji), tako da mislim sledeće.. Asus je sigurno već postojeći 206 dorađivao u 207, da bi sada izbacio neku finalniju verziju 208. Pošto 207 nema u downloadu...

Super. Inace licno sam imao problema u koriscenju sa InstantOn na drugoj masini pod Win7. Takodje ako budes dalje apgrejdovao BIOS, odradi rucno, bilo je problema sa WINFlASHOM, pogotovu pod Win8. Pozz!

Ok!
Još sam nešto primetio nakon instalacije ovih driver-a, prilikom pokretanja nekog filma (klm codec 9.6.5), malo se miš zaglupi, neki delić sekunde...

WinFlash sam skinuo zadnji za W7 i onda odradio update, video sam da ima opcija iz samog bios-a, mada nisam pokušavao, na onom pre asusu (F3SG), bila je opcija da se iz samog bios-a pronađe fajl na HDD-u, jeli to i na ovom isto tako ili se radi sa USB flash-a (cd-a i sl.)?

I na ovom bios-u nema, kao što je bilo na F3SG, da se odradi kalibracija baterije iz samog bios-a. Mada mi drug kaže, da može i "ručno" potpuno pražnjenje baterije, kaže upliš računar, uđeš u bios i onda ga ostaviš u bios-u (da radi), dok se baterija skroz ne isprazni, pa onda staviš na punjenje i ne pališ računar dok baterija nije skroz puna, tačno?

Ovo sa flesovanjem iz BIOS-a bi trebalo da radi, formatiraj fles sa FAT16 prebaci fles .bin fajl na njega i pokreni proces. Mislim da bi tasterska precica prilikom butovanja CTRL+HOME (mada izguglaj 😉 ako nije) trebalo da te baci u proceduru odmah. Nikad nisam radio kalibraciju baterije (pogotovu na novom) ni na jednom laptopu, opet sa druge strane - imao sam srece da mi je vecina baterija radila u punom kapacitetu. Imao sam desktop replacement masine pa sam ih retko koristio na bat. Sa druge strane kada bi
baterije krenule da propadaju ili su gotove - porucivao bih iz inostranstva nove i resavao problem.

Jeste, samo iz nekog razloga, se nekad na W7 pojavi da je "baterija kaput", pa se kalibracijom donekle reši taj problem, nego ni ja ne koristim bateriju... 😀 Više mi stoji na jednom mestu, retko ga koristim na bateriju, skoro nikad... 😉

🙂 dobro je da si kako tako rešio probleme.
Može li info, da li si zadovoljan brzinom računara, i opšte kulturom rada? Da ne pitam za dizajn, jer je to individualno, a i znam kako izgleda 🙂

Dizajn je 10+, zadovoljan jesam, mada su moje potrebe za netom, filmovima i malom obradom istih, daleko ispod onoga što bi se moglo nazvati zahtevnim za ovaj računar, ono što mi se najviše dopada je brzina u podizanju sistema, odnosno onom što predstoji dizanju, nema puno brljanja, odmah iskače, po asusovom logu odmah ide w7...

Sam računar lepo radi i izgleda kao bombona...

I ja sam uzeo ovaj model, i space je isto zaglavljen ... da li im je to svima boljka ili da menjam za drugi ?

Hvala, pozz!

CAN0AS38771542G Da mu ovo možda nije oznaka, vidi pozadi... Ja sam jedan vratio i uzeo drugi, upravo zbog zaglavljenog space... I ako jeste, vidi da ti nije u njemu moja 8GB sd kartica... 🙁

Haha 🙂 reci cu ocu da proveri 🙂

Ali posto nisam ni ja sa laptopom, otac mi je to prijavio, i po njemu radi space ali ga treba dosta jaci udarati nego ostale tastere ? da li se to tako manifestovalo ?

Pozdrav,

Nemanja

Nije taj.

Jeste, upravo tako, naime u sredini je tvrdo jako, ali radi, sa strane rubovi mekani na stisak, ali ne radi, ja sam svoj odmah zemenio...

Hvala na odgovoru.

Za druge verzije ovog modela laptopa postoje opcije sa mSSD + HDD, zanima me da li je moguce dodatno ubaciti mSSD na vec postojei HDD ?

Moze li jedan info od vlasnika, koliko traje jedno punjenje baterije na ovom modelu, neka standardna web upotreba.

Vidim da je cetvrorocelijska u pitanju, pa me to malo brine.

Planiram da kupim 14" model, a ne mogu da nadjem ni jedan normalan review na netu.

SSD postoji kod S56 modela, a ne kod K56. U sustini, to im je i gotovo jedina razlika posto imaju identicno kuciste.
Mislim da je pitao, dali može ssd naknadno da se doda, odnosno ima li slot za to... kao što ima na eee seriji...

@stoske
Naravno da može, samo mi ne zameri što ranije nisam odgovorio... Uz pravilna podešavanja... i samo web preko wifi... jednom mi je napisao 4 h i 33 min, mada sam jednom držao preko 3 sata i nije se ugasio... , a nije ni napisao da je na izmaku, već cca 2 h... Ne lupetam, mislim da sam nekom slao i print screen...

Evo i opet...

92935054.png

Poslednja izmena:
Na kraju sam kupio x401A, najacu konfiguraciju.

Naravno nije u ovoj klasi, ali za sada pozitivni utisci.

Nazad
Vrh Dno