Šta je novo?

AMD Radeon 7870/7850 zvanicna tema

Konstanto ~45 fps, desi se nekad i preko 50 ali oko 45 vecim delom. Sa 7770 OC sam imao ~30 fps.
Settings na ULTRA bez AA.

Fino si me nasmejao, eto. :)
Ceo post je za reciklazu, ako me razumes. Gomila neistina u jednom postu, to je zabrinjavajuce.

Koje igre sem onih koje su heavy modovane koriste vise od 1 GB vrama za rezolucije do 1080p ?
Gde si video da se ova MSI prodaje masovno ? Ima samo jedan oglas trenutno, a karta je prodata u rekordnom roku, samo zato jer je cena bila ispod realne. S obzirom da se kod nas prodaju reparirane karte starijih generacija kartica, ovoj nista ne fali pogotovo sto nije do sada cackana, otvarana i tu je validna pisana garancija od 3 godine.
Koji proizvodjac komponenti u istoriji IT-a nije imao odredjen % komponenti koje su bile za reklamaciju ?

Ne siri neistine i bapska naklapanja, molim te. Sad si uplasio decka, potrosice 30-40 e vise za karticu sa nepotrebnih (za sada) 2 GB rama. Ko prati scenu, najveci procenat kartica koje su vracene zbog reklamacije su Safir-ke (7950 Vapor-X izmedju ostalih). Tako da nemoj molim te dalje na ovu temu kad nisi objektivan.
naravno da je najbolja kartica ona koja je najskuplja, to svi znamo, al dal je dovoljno dobra za ulozeni novac u odnosu na druge kartice ? Tom se logikom uvek treba voditi (i paziti da se ne probije budzet, naravno).

To sto si ubo najgoru od najgorih niko ti nije kriv, mozda da si nekog strucnijeg pitao, mozda malo vise da citas..
Prodavci kada im neko vrati navedeno smece ni ne pitaju sta je bilo, odma ti daju drugu. Nije fer ako si se ti vec opekao
da pokusavas da sprecis druge da budu upozoreni, a i kao sto vidis ljudi su vec upoznati sa pricom...

Investiranje u 'igracku kartu' krajem 2012. sa 1GB je najblaze receno neozbiljno. Evo linka po drugi put sve sa shotovima.

Licno sam testirao Crysis Warhead, bez modova sa 4xaa i iskoriscenje vrama je islo do 1400MB(nivo sa vozom).
GTAIV takodje bez modova koristi vise od gb vrama, Metro 2033, BF3, FarCry3...

Sto TheBear rece:
Znaci za onoga ko ne igra na maksimualnim podesavanjima, rezoluciji i ne pali AA je 1GB dovoljan...

To sto si ubo najgoru od najgorih niko ti nije kriv, mozda da si nekog strucnijeg pitao, mozda malo vise da citas..
Prodavci kada im neko vrati navedeno smece ni ne pitaju sta je bilo, odma ti daju drugu. Nije fer ako si se ti vec opekao
da pokusavas da sprecis druge da budu upozoreni, a i kao sto vidis ljudi su vec upoznati sa pricom...

Hoces da kazes da vracaju jer im je malo 1 GB vram-a ? Imaju 3 igre koje koriste vise memorije i sad prodavac da ti to uvazi kao razlog ? Ja se nisam *****ao, ja sam odlicno prosao, samo da znas :)

Hoces da kazes da vracaju jer im je malo 1 GB vram-a ? Imaju 3 igre koje koriste vise memorije i sad prodavac da ti to uvazi kao razlog ? Ja se nisam *****ao, ja sam odlicno prosao, samo da znas :)

Takodje, za 110e sam prosao odlicno, a ti blackbear, budi pametniji, pa doplati jos 100e zbog 2GB rama. :D

To koliko rama koja igra uzima zavisi na kojim podesavanjima igras, neces ocekivati sigurno da jedna 7850 vozi taj isti Metro na max podesavanjima, jer, ne samo sto ce zauzece biti preko 1GB VRM, vec jednostavno neces imati igriv fps, jer je sam gpu preslab.
Za vise nego solidno igranje u 1080p, ova grafika za ovaj novac je definitivno best buy.

Testirao sam ovu moju asusku sa novim 13.1 driverom i ne vidim nikakvog boljitka u odnosu na 12.11 beta bar sto se ungine heavena 3.0 tice,baca 975 poena na 1920/1080 i sve na ultra sa 8xaa i 16xat,teselation na extreme

sshot-1.jpg

asus 7870 DirectCU II v2 1100/1300 1.218v

Poslednja izmena od urednika:
Takodje, za 110e sam prosao odlicno, a ti blackbear, budi pametniji, pa doplati jos 100e zbog 2GB rama. :D

To koliko rama koja igra uzima zavisi na kojim podesavanjima igras, neces ocekivati sigurno da jedna 7850 vozi taj isti Metro na max podesavanjima, jer, ne samo sto ce zauzece biti preko 1GB VRM, vec jednostavno neces imati igriv fps, jer je sam gpu preslab.
Za vise nego solidno igranje u 1080p, ova grafika za ovaj novac je definitivno best buy.
Pa jeste, po tebi Metro moze da tera samo 7970 i to GHZ edition. Kada se 7850 klokuje dostize nivo performansi jedne GTX580 i vise od toga ti ne treba za FullHD

Sto se tice 1GB vs 2GB, evo vam deco linkovi pa se raspravljajte, posto google izgleda niko ne ume da koristi ovde. Ovaj blackbear-ov link iako dobronameran je beskoristan, jer lik tamo koristi termin "lag" za pad u FPS-u i za pola igre stoji kako igra bolje radi kad je presao sa 5870 1GB na 6950 2GB, sto je merodavno u 3 lepe, a bobi4ever i kompanija neka slobodno zabiju glavu u pesak i uzivaju sa svojim 1GB karticama, posto one niposto nisu lose(voleo bih i ja da imam jednu 7850 1GB), ali su nesumnjivo gore od svojih 2GB parnjaka.

http://www.overclock.net/t/801683/s...dia-gtx460-is-the-mainstream-card-good-enough
http://www.wsgf.org/book/export/html/1339
http://www.anandtech.com/show/6359/the-nvidia-geforce-gtx-650-ti-review/6

Inace prvi link je razlog zasto sam uzeo GTX460 2GB(a ubuduce cu uzeti jos jednu) i nemojte da vas buni sto je u prva dva linka u pitanju GTX460SLI, a ne 7850, to je manje vise isti nivo performansi kada se uzme u obzir neki jaci overclock(verovatno je cak i brze od jedne 7850), lepo se vidi da je i u AvP i Just Cause 2 razlika u min FPS primetna, a kamoli u Crysis-u, tako da je 2GB za Metro i Crysis 2 dusu dalo. 7850 klokovana ima taman dovoljno snage da razlika bude velika u bas zahtevnim igrama, a i u onim manje zahtevnim je 2 GB dovoljno da se prebaci 25 min FPS.

Pogledaj razliku u ceni izmedju 7770 i 7850 1GB i recimo 7770 i 7850 2GB. Ja mislim da je tu racunica jasna. Ko ima veci budzet on ide na 7950 to je to. Prosto.

Pa jeste, po tebi Metro moze da tera samo 7970 i to GHZ edition. Kada se 7850 klokuje dostize nivo performansi jedne GTX580 i vise od toga ti ne treba za FullHD

Sto se tice 1GB vs 2GB, evo vam deco linkovi pa se raspravljajte, posto google izgleda niko ne ume da koristi ovde. Ovaj blackbear-ov link iako dobronameran je beskoristan, jer lik tamo koristi termin "lag" za pad u FPS-u i za pola igre stoji kako igra bolje radi kad je presao sa 5870 1GB na 6950 2GB, sto je merodavno u 3 lepe, a bobi4ever i kompanija neka slobodno zabiju glavu u pesak i uzivaju sa svojim 1GB karticama, posto one niposto nisu lose(voleo bih i ja da imam jednu 7850 1GB), ali su nesumnjivo gore od svojih 2GB parnjaka.

http://www.overclock.net/t/801683/s...dia-gtx460-is-the-mainstream-card-good-enough
http://www.wsgf.org/book/export/html/1339
http://www.anandtech.com/show/6359/the-nvidia-geforce-gtx-650-ti-review/6

Inace prvi link je razlog zasto sam uzeo GTX460 2GB(a ubuduce cu uzeti jos jednu) i nemojte da vas buni sto je u prva dva linka u pitanju GTX460SLI, a ne 7850, to je manje vise isti nivo performansi kada se uzme u obzir neki jaci overclock(verovatno je cak i brze od jedne 7850), lepo se vidi da je i u AvP i Just Cause 2 razlika u min FPS primetna, a kamoli u Crysis-u, tako da je 2GB za Metro i Crysis 2 dusu dalo. 7850 klokovana ima taman dovoljno snage da razlika bude velika u bas zahtevnim igrama, a i u onim manje zahtevnim je 2 GB dovoljno da se prebaci 25 min FPS.

Ko je spomenuo 7970 GHz Edition???
Pricaj mi molim te koja karta koju dostize, posto sam se juce registrovao na ovaj forum, a i od juce znam sta je graficka, pa me vi ljubazni ciko uputite na shalter za graficke kartice, hvala!
Vidim, imas iskustvo sa Googlom, sa hardverom ne bas toliko, jer ako nista drugo, bar ovu karticu nisi imao, testirao, overklokovao da bi mogao nesto da kazes, do tad sine guglaj, jer ko nema u vugla, taj gugla. :p
Inace iskuliraj se, sad ce LGU jos malo, pa ces imati razlog da se nerviras. :D
Opusteno, zima je, tu je Thermi Solution, makar si ustedeo na drvima za ovu zimu.
Kad uzmes nesto i probas, onda pricaj.
Poz.

Ko je spomenuo 7970 GHz Edition???
Pricaj mi molim te koja karta koju dostize, posto sam se juce registrovao na ovaj forum, a i od juce znam sta je graficka, pa me vi ljubazni ciko uputite na shalter za graficke kartice, hvala!
Vidim, imas iskustvo sa Googlom, sa hardverom ne bas toliko, jer ako nista drugo, bar ovu karticu nisi imao, testirao, overklokovao da bi mogao nesto da kazes, do tad sine guglaj, jer ko nema u vugla, taj gugla. :p
Inace iskuliraj se, sad ce LGU jos malo, pa ces imati razlog da se nerviras. :D
Opusteno, zima je, tu je Thermi Solution, makar si ustedeo na drvima za ovu zimu.
Kad uzmes nesto i probas, onda pricaj.
Poz.

Druze, koliko god da mislis da si u pravu, zar se ne zapitas malo kad vidis ovoliko nas da ti pricamo malo drugaciju pricu. Ajde sad glupi fazon za Thermi i GTX460 na stranu vidim da se i ti razumes u materiju, ali i TheBear i ja smo promenili jako veliki broj kartica, a TheBear se trudio da uvek zabelezi rezultate kako bi bile dostupne na forum-u i zato jako cenim njegovo misljenje. Ukoliko si toliko ubedjen da si u pravu pitaj nekog da ti ustupi karticu na jedan dan da izvrtis testove, zabelezi rezultate i zapisi, kao u prvom linku sa GTX460 SLI. To bi bilo bas super za sve nas, tj ceo forum bi bio na dobitku.
Ti znas bolje od mene kako ti radi kartica na def, znas dokle se odprilike klokuje, znas sta radi kada se klokuje i ja tu ne mogu nista da ti pricam(sem eventualno kako mozes vise da je kloknes :) ) i mislim da mozes da uradis tako nesto. Ja posto nemam para moram da citam tudje utiske i da na osnovu njih formiram misljenje.

Onda je logicno da trazis najjeftiniju karticu iz odredjene serije kartica, u ovom slucaju 7850.

Hteo bih ja da imam para za 7850 :)
Ali ako nekog zanima moje misljenje, licno sam razocaran ovogogodisnjom serijom, posebno GTX660(Ti) karticama i budjavim 192-bit kontrolerom kome valjda kada koristi zadnjih 200MB opadnu performanse.
Prijatno iznenadjenje su 7950 i 7850 sa niskim pocetnim klokovima, ali bih ja licno najradije uzeo od nVidia GTX670(zar ne bi svi :) ), pa onda GTX580/480 ili GTX560Ti 2GB, ali nemam ni za to vec imam GTX460 2GB pa ako bog da bice SLI :)
AMD bih izbegavao zbog smaranja sa driverima(koristim extended desktop i barem jednom dnevno puca), ali su sa 7950 i 7850 napravili fin posao.

Poslednja izmena:
Meni se ovo nikad nije desilo i prvi put cujem za ovo jer jako dugo koristim extended opciju 24/7. Proveri ti da tebe ne yebe nesto drugo...

Na 3 racunara se to desavalo. Puca konkretno kad igram neku igru na main display, a u extended desktop ide neki klip na yt. Svaki racunar ima relativno zdravu instalaciju Win7x64, jedan ima 2GB RAM+HD6850, drugi 4GB+HD6570M i treci 8GB+HD6870, kao i 100% stabilne overklokove kada se ne koristi extended desktop.

Poslednja izmena:
Na 3 racunara se to desavalo. Puca konkretno kad igram neku igru na main display, a u extended desktop ide neki klip na yt. Svaki racunar ima relativno zdravu instalaciju Win7x64, jedan ima 2GB RAM+HD6850, drugi 4GB+HD6570M i treci 8GB+HD6870, kao i 100% stabilne overklokove kada se ne koristi extended desktop.

To je do flash-a. Obrisi ga i makni repove potom skini poslednji za tvoj browser

Hoces da kazes da vracaju jer im je malo 1 GB vram-a ? Imaju 3 igre koje koriste vise memorije i sad prodavac da ti to uvazi kao razlog ?

Znaci pokusao si? :)

Ja se nisam *****ao, ja sam odlicno prosao, samo da znas :)

znam, znam..:D

Bobi4ever:
Takodje, za 110e sam prosao odlicno, a ti blackbear, budi pametniji, pa doplati jos 100e zbog 2GB rama.

Nema potrebe da se frustriras razlika u ceni izmedju 7850 1gb i 2gb je 10evra..:wave:

I tu dalja prica o isplativosti prestaje

vani su dosta pale cene 7850/70... 7850 su vec na 140e, a 7870 180e

Poslednja izmena:
Mozda je vec bilo, al' nemam bas vremena da citam 42 strane. Interesuje me koja je razlika u kvalitetu samog hardvera izmedju proizvodjaca, posto je razlika u ceni ocigledna (posebno od MSI do ASUS modela)?
I kog proizvodjaca bi preporucili za ne preterano zahtevnog korisnika koji bi ostao duze vreme na 7850 bez ikakvog OC-a?

Planiram da pazarim SAPPHIRE HD 7870 2GB GDDR5 XT WITH BOOST pa me interesuje vase misljenje. Na testovima vidim da je na nivou gtx660ti.

Dobra je to karta ali malo preskupa tj. po ovoj ceni nije neki mega best buy kako su neki najavljivali, koliko para toliko frejmova, tačno je između 7870 standardne i 7950.

Poslednja izmena:
Jeftinija je od pojedini modela HD7870 tipa asus, gigabyte tako da je sigurno bolja kupovina cjena /performanse

Po review-ima skoro svaka 1200 mhz bez dizanja napona. Ako je to loše onda stvarno.

Nazad
Vrh Dno