Problem je sto ti uporedjujes sa sadasnjom generacijom.
Za 2-3 meseca ovi telefoni ce vec biti outdated. Mozda tebi nije toliko bitno sto si i pokazao kupovinom Xperie P u 2013-oj.
Zamisli koji sam luzer, kupio sam XP na samom kraju 2012, pa mogu u kantu samo da ga bacim :d
Outdated.. pa rekoh, ima dovoljno
anti-synthbenchscoretrendsetera na svetu kao i ljudi kojima ip57 znaci a hoce vrhunski uredjaj (nemoj da mi kazes da to Xperia Z/ZL nece biti u realnom radu).
Znaci, ovo nije situacija kao SGS II vs Arc S koji je bio primetno hw slabiji.. aj mi nadji igru ili aplikaciju i os koji nece leteti na hardveru ovih telefona jos 2 godine? Naravno, kako ce os raditi zavisi i od samog proizvodjaca, moze da ima 20 jezgara pa da ima lag ako nesto syebu.
Znaci, ono sto ja kazem je da postoji deo trzista koji vise ceni kvalitet izrade, ip57 i sve ostalo sto odlikuje ova 2 telefona (a i sve aplikacije, igre ima da klize na ovom hw pred penzijom :d), od ponizavajuce jeftinog parceta plastike sa jos vise jezgara i dupliranim skorovima u sintetici.
Cene ce biti ''drske'', vrlo verovatno ali iako me phableti ne zanimaju pre bih prso 200e vise od realne cene za ovakav Sony telefon sa ''hardverom koji vise nece biti najjaci kada izadju gs 4/ip5'' :d nego sto bih dao onoliko kesa za najstrokaviju glossy plastiku i brojke u sintetici
Ja licno bih pre uzeo Nexus 4 i pored slabije rezolucije i kamere za 400e nego bilo koji od ova dva telefona za 600e.
Pa logicno, koga zanima Android a kamera i zvuk su manje bitni kupice Nexus 4, dobro je kad uopste postoji mogucnost da se bira prema potrebama
Al kao sto rekoh, aj da se ne prepucavamo i ne prognoziramo, uskoro cemo znati da li ovi telefoni vrede ili ne a svakako nisu zamisljeni kao modeli koji obaraju rekorde prodaje IP, SGS i Note telefona..
I da, nisu smeli da izbace ovakve telefone bez 3000 mAh baterije, ovako ce opet biti 24h-pravac punjac.