Šta je novo?

Ocu da se otarasim rutera

Extreme2

Cenjen
Učlanjen(a)
31.12.2012
Poena
151
Dakle problem bi trebalo biti jednostavan. Naime kupio sam neki ruter zbog wirelessa pre par meseci i prikacio ga na komp, e sad taj ruter mi vise ne treba i cak mislim da mi usporava internet.
Probao sam da ga rucno(hardverski) iskljucim, ali tada i internet prestaje sa radom. Dakle pitanje glasi: Kako da iskljucim ruter skroz i da mi internet radi samo preko modema?

kabl od modema (izvuces iz rutera) nakacis direktno na komp :D

Usporava net?
Pazi kad sam skoro bio kod jednog lika koji je isto tako govorio, net mu radi bez problema.

Moze da mu usporava net ako je lose podesio QoS ali sudeci po samom pitanju, to ovde nije slucaj :)

Pa svaki uredjaj ukrade malo Ping-a. Moj bivši Asusov ruter je krao bar 10 -15 mS i zato sam morao da ga priključim samo kao AP na karaju linije preko seitch- a.

U LAN-u ne moze da ti ukrade 10ms nikako ako je pravilno podesen i ako je ispravan.

Ako ti je krao 10-15ms to nesto drugo nije uredu... U lanu moze da stvori kompletno neznatno usopretnje u linijama od nekoliko mikro sekundi... Svaki ping kroz jedan ruter je nekih ~0.2ms zavisno od rutera, a ako si merio ping ka nekoj drugoj wan lokaciji onda to nikako nije do rutera....

Ako si u kući imao kroz njega tih 15ms onda je zreo za đubre :)

xtreme dobio si odgovor u drugoj poruci. E sad ako hoćeš da isključiš wireless na ruteru to je druga priča, morao bi da kažeš model. U principu WirelessLAN/disable :)

Nazad
Vrh Dno