Šta je novo?

NEVEROVATNO GLUPAV problem sa touchpad-om

ividicki

Slavan
Učlanjen(a)
25.09.2008
Poena
309
Imam Laptop Samsung RV508 koji nije koriscen nikada do pre mesec dana kada je na njega instaliran Windows7 Ultimate i sav "standardni" software sa original driver-ima koji su skinuti sa Samsungovog sajta.

Laptop se koristi iskljucivo za internet i radi(o) savrseno.

Od sinoc se desio jedan neverovatan problem/kvar...

Kada je laptop prikljucen na AC ispravljac touchpad prestane da radi :) !!! :wall:
pokusao sam par stvari koje su mi prve pale napamet ali nista ne pomaze.

nekad posle gasenja/paljenja proradi, ili ne. pravila nekog nema, ali onog momenta kada se skine sa ispravljaca radi najnormalnije...
reinstalirao sam drajvere, vracao fabricke windows-ove, ali problem ostaje isti.

Napomenucu i to da nikakav software ili drajveri nisu instalirani pre desavanja ovog problema, sto bi se reklo - desilo se samo od sebe.

ona funkcija da se touchpad gasi kada se prikljuci mis nije aktivirana, mada ne vidim kako bi to imalo veze, ali eto i to sam gledao.

Dugmici rade, ali pomeranje pointera nije moguce, stoji zamrznut na ekranu, s' tim da se ipak desava kao da se vrti neki "nevidljivi" pointer koji ludacki ide po ekranu samo sto ga ja ne vidim, jer kako pokusavam da ga pomerim tako se na desktopu ili sta je vec startovano desavaju cuda na razlicitim mesitma i ako je pointer tamo gde je od samog pocetka. Takodje, desava se da kada prikljucim ispravljac pointer uspori, kao da je sistem preopterecen, zapinje, skakuce i sl. medjutim ceo sistem radi perfektno i bez opterecenja sem tog prokletog misa, tj. touchpad-a...

e sad, mozda ovo nije problem sa samim touchpad-om ali se problem tako manifestuje... ima li neko ideju kako ovo da resim ! :)

pozdrav...

p.s. gledao sam u device manageru ali nema nikakvih problema niti konflikata...

pozz Ivan

mada, mozda i nema tog "nevidljivog" pomeranja, pre ce biti da su to bili moji zivci :D
kursor se jednostavno umrtvi

I jos gori i neverovatniji razvoj dogadjaja, dakle na punjacu nece da radi touchpad, na bateriji radi...
Probao sam sve i svasta sto mi je napamet palo, izmedju ostalog i safe-mode itd... i uvek isto, jos prilikom unosa sifre za logovanje u win kursor zesce trokira... cini mi se sve vise i vise, ali to sada nije bitno...

dakle sve sam pokusao i nista, a onda sam skinuo bateriju i startovao laptop tako... i tako radi bez problema :D
sad mi nista nije jasno, kao da baterija iz nekog razloga (samo kada je na ispravljacu) pravi neki problem iz meni nepoznatih razloga... i to me jako nervira i ne umem da resim...

pomagajte ako neko ima ideju !

hvala, pozz, Ivan

Pa nemam drugu bateriju :)

imam punjac za auto, neki kinseki doduse koji nikada nisam koristi pa bih mogao to da isprobam da vidim da nije do ponjaca, jer sam kupio pre mesec dana neki Triax punjac, covek mi ga je ovde na forumu preporucio, neka firma u Belvilu, daju i garanciju 6k dinara bio... tj. 5500... e sad ako je do njega, onda cu ici da reklamiram, mada mi je to nesto neverovatno, ili da kazem malo verovatno... ceo laptop se koristi sveukupno ovih metar dana u njegovoj celoj istoriji, jer sam ga kupio pre godinu i po na nekom popustu, onda su mi marnuli torbu i original punjac a laptop mi je ostao koji nisam prakticno ni upalio nikada, i eto, sada sam ga opet osposobio ali se pojavio ovaj problem...

ako neko ima slican model, sa istom baterijom i punjacem, mogu da svrnem do njega pa da pokusam da rotiram baterije / punjace... da vidim sta ce biti sa time.

al da je usao duh u njega, usao je :D

reko bi da je do samog touch pada, tj hardverski problem
Jer razlikuju se naponi kad si na bateriji i na punjacu, ne mnogo al se razlikuju

Slazem se da je do napona,proveri ti taj punjac koliki napon baca nekim unimerom.

taj unimer sam za baksuz ostavio u garazi koja mi nije sada bas pri ruci... sa jos jednim deckom sam se konsultovao bas odavde sa foruma se znamo, servisira covek laptopove...
do istog smo zakljucka dosli da je verovatno bas do punjaca....

Evo sada sam i na punjacu i na bateriji i radi savrseno, medjutim baterija je 100% puna, ako je dosta prazna i ako vuce struju da se puni odmah pocne da trokira ili da ne radi uopste...

zanimljivo je i to, da sam ga skinuo sa naponske mreze (punjac) i ostavio ono sto bi babe rekle "da odmori" hahha i posle jedno pola cuke je radio mnogo bolje nego pre tog odmaranja :D neverovatno ali istinito..

I sad ajde... sta reci likovima koji su mi uzeli 5500 za punjac, nov, pre metar dana... i to ovde na forumu su me nasli i zvali... samo to rade, punjace i baterije...

Znaci definitivno ide ovako, ako je na punjacu i na (praznoj) bateriji, dolazi do problema
kada je samo na bateriji radi savrseno
kada je samo na punjacu (bez baterije) radi savrseno...
evo i sada radi savrseno kada je baterija 100% puna...

takodje, ako je na bateriji i radi savrseno i ukljucim ga na ispravljac, odmah pocne da zeza...
ili ako je samo na punjacu (bez bat.) i radi savrseno, i onda mu "na zivo" stavim bateriju, cim je skapira i pocne da je puni odmah dodje do problema...

dakle, punjac 99.9%

smesno ali istinito :)

I sad ajde... sta reci likovima koji su mi uzeli 5500 za punjac, nov, pre metar dana... i to ovde na forumu su me nasli i zvali...

Nista,pozovi sad ti njih i kazi im da je punjac los i da ne daje dovoljan napon za normalno rukovanje laptopom,objasni im situaciju i trazi zamenu...
Ako ti ne uvaze reklamaciju,reci nam koji su bar da ih izbegavamo :d

pa ne mogu da mi ne uvaze reklamaciju... Realno, neispravan je.
nego se sad sve namestilo oko praznika i cele ove ludnice kako to inace i biva. Zvacu ih sutra pa cemo da vidimo...
a u slucaju da pokusaju da prave neke probleme naravno da ce svi biti obavesteni ko je u pitanju, premda mi zaista nisu delovali kao da bi do tako neceg moglo da dodje pa mi je glupo da sada javno govorim koja je firma u pitanju... Kada se sve razresi onda cemo dati ocenu :)
nego me samo zanima, ako je ovaj punjac pravio ovakav problem, ko mi garantuje da nece i sledeci da napravi isti problem...

Kupi neki polovan brand name punjač, sa odgovarajućim naponom i strujom, prelemi konektor od neispravnog i uživaj. Ovi zamenski nisu za ništa.

Kupi neki polovan brand name punjač, sa odgovarajućim naponom i strujom, prelemi konektor od neispravnog i uživaj. Ovi zamenski nisu za ništa.

Da, stvarno, izgleda da taj punjač nema dovoljnu amperažu pa voltaža opadne dok baterija vuče više dok se puni. Možeš slobodno da kupiš jači punjač neće ništa da škodi, samo da ima istu voltažu. To ide isto kao za desktop kompove, gomila njih piše jedno na njemu a ono ispadne mnogo manje u upotrebi. Bolje zameni to, stradaće ti ulazni konektor ako se sve to mnogo muči.

Hvala ljudi na savetu, ***, ja sam se ovde interesovao pre izvesnog vremena za punjac ali niko nije mogao da mi nadje neki originalni punjac, a najveci problem je bio i u konektoru koji je neki relativno noviji tip pa je dosta (bio) redak, licni na dell-ov ali nije isti :p

videcu sada od sutra prekosutra, moram zvati ove sto sam kupio punjac kod njih da vidim kako misle da mi rese problem, 5500 din nije malo para da kupim nesto sto mi ne radi kako treba i potencijalno moze da mi napravi kvar.

pozz i hvala svima na savetima! ako neko ima jos neku ideju, za gde nabaviti punjac ili sl. neka se javi

Ivan

Amperaza, voltaza i hercaza... majko mila, sta uradiste jeziku, a tek struci...

e imao sam slično na hp-u a ispostavilo se da sam nekako uključio da mi gasi ped kad ga priključim na struju...

tako nesto ne postoji na ovom laptopu kao ni na jednom do sada koji sam imao :) pa cak ni na HPu i njegovom software-u za touchpad... elem, kao sto rekoh sve sam ja isproveravao do najsitnijih detalja i ustanovio sam da je problem definitivno i samo u punjacu, ispravljacu, kako god hocete... Dakle uopste nema problema sa samim laptopom niti hardverski niti softverski niti je nesto lose podeseno niti Boze daj... jedini problem je ispravljac i on sve probleme pravi :D

nije mi jasno sto nas neki ispravljaju, kako se zargonski izrazavamo... ***, bitno je da se razumemo, ovo nije forum pravopisa vec forum namenjen svima koji imaju odredjenih (tehnickih) problema da mogu potraziti savet kako da se to resi.

ELEM, da napisem poruku sada jednu vrlo bitnu, a ako neki Admin procita voleo bih da mi kaze da li postoji neko mesto na forumu kao i na koji nacin da "pohvalim" firmu od koje sam kupio dati ispravljac.

Prvo nesto o samom laptopu i o samom ispravljacu :

Laptop je Samsung RV508, deklarisani zahtevi za napajanjem su: 19V, 3.16A - 60W
pise fino lepo za pismene ispod.
Gospoda iz firme su to pogledala i preporucili su mi sledeci punjac:

Triax, model PA-1700-02, izlaz: 19V, 3.42A, 65W

i to je po svoj logici stvari tako kako treba...

Sve je radilo fino prvih mesec dana, nebitno, danas sam bio da zamenim punjac. Docekala me gospodja, prijatna, poznaje materiju. Kaze, ok, dajte da vidimo sta se desava, moguce da je slaba struja i da se zato to desava, ne moze laptop da funkcionise normalno narocito ako ga opteretite dodatnim procesima i ako se puni baterija, itd... Nismo imali taj slucaj, proverila zena sve, videla sta se desava, donela drugi ispravljac, proverila opet, radi sve normalno. Kaze nema sta gospodine, to je to, zamenicemo vam ispravaljc...
Ja sam do tada cutao sve vreme, rec nisam rekao, pravio se blesav, sve je islo super... Prokomentarisala je samo kako joj je cudno da laptop ove velicine vuce samo 3.16A i kako bi mi ona dala veci ispravljac, od bar 4, 4.5A ali dobro....
Ja kazem, znate kako, ja sam ovde u radnji bio, doneo sam laptop, vase kolege su rekle da ide taj, ja sam dao 5500din i to je to. Ja sam kupac koji nista ne zna, vi ste strucni za ovo sto radite, ja vam verujem i to je to.
I dobro.. sve to ide super..
ALI... pojavljuje se kolega, krece da daje neke cudne komentare tipa, pa da, opteretio je laptop ispravljac i ispravljac se pokvario, mi cemo vam sada zameniti kao da smo mi krivi ali to je do vas nije do nas... Ja kazem, kako je do mene izvinite? a on kaze, pa laptop povuce vecu struju od deklarisane i optereti ispravljac i on je "vrisnuo" ...
Ja kazem, znaci Samsung je lud sto je napisao sta je napisao, a vas kineski ispravljac je tacan u mA ?? i mi tu krenemo svadju... da bi doslo do toga da je on na moje pitanje,
Cekajte, ako mi se za 2 meseca opet desi ista stvar, vi cete meni reci da sam ja kriv za to? i necete mi zameniti ispravljac??
kaze covek mrtav 'ladan - DA... zapitajte se ako se 2 puta desi ista stvar da li je do vas ili je do nas...
ja kazem, pa nisam ja kriv sto su ispravljaci losi, ako se desi ponovo to samo govori o tome da je los ispravljac a ne laptop...
i on opet pocne pricu iz pocetka, i krene da ubacuje tu kojekakve strucne izraze tipa "interfernece" su tu neke... ja kazem, prijatelju, kakve bre interference, kakve to veze ima sa ovim... sa jednim ispravljacem radi sa drugim ne radi, sta ti meni pricas, sta se tu "mesa" sve i da je tacno da laptop vuce vecu struju to se ne zove interferenca, ne razumem sta hocete da mi kazete sada...

sve u svemu, klipan je pokusavao da mi kaze da mi nece sledeci put zameniti ispravljac jer je to do mene i mog laptopa...
hhahha, izgleda da cu morati da povedem racuna da pokrecem manje aplikacija istovremeno i da biram one koje su manje zahtevne...
cak mi je i rekao, "podesite power settings da bude malo 'manje' opterecujuc' alo covece, znaci da stavim procesor na 60% i displej na 50% ahah... neverovatno

divna jedna firma, al ned'o im Bog da se desi ovo opet i da slucajno naprave problem oko zamene..
elem, evo koja je firma u pitanju

http://www.svebaterije.net/strana/pocetna

Vrh Dno