Šta je novo?

PTT adsl

PTT nije isto sto i Telekom Srbija :) Ovde je rec o "POSTI" - PTTNet ;)

Nekako mi deluje da u predvecernjim i vecernjim casovima, net se malo vuce, pre svega mislim na youtube. U zadnje skoro 2 godine nije bilo tako. Na zalost poceli su da zezaju i oni, mada mozda je tako samo kod mene.

Jel moze neko da postavi cenovnik za njihov adsl? Gledam na sajtu i imaju neke tri tabele,jedna za fizicka,jedna za pravna a jedna za fizicka i pravna lice tako da sam zbunjen koju da gledam?!

untitled.png

Nekako mi deluje da u predvecernjim i vecernjim casovima, net se malo vuce, pre svega mislim na youtube. U zadnje skoro 2 godine nije bilo tako. Na zalost poceli su da zezaju i oni, mada mozda je tako samo kod mene.

I kod mene je tako. Najvise se primeti bas uvece. Verovatno je agregacija problem. Ja sam ovo primetio prvi put nakon radova koji su bili najavljeni na njihovom sajtu. Jednom sam i zvao da prijavim probleme. Tada je bio onaj skorasnji neradni ponedeljak. Rekli su mi da nisam jedini koji je zvao da se zali, i da ce sutradan prijaviti probleme telekomu.

No jos uvek ponekad ne mogu otvoriti stranice u tim vecernjim satima. Interesantno je da ponekad iskljucivanje i ukljucivanje rutera pomaze nakratko.

Meni se desava nesto cudno vec tri cetri dana, naime net mi je limitiran na paket od 1mbps iako je pravi paket 1.5. Download sam merio na nekoliko mesta kao i na samom pttnet sajtu i svi pokazuju isto 105 kB i ni da mrdne vise. Zvao ove u Sabac kad oni me poslase da zovem Beograd.... ima li ko slican problem?

Treba mi adsl na nekih 3 meseca dok sam u srbiji,ovi adsl paketi sto se nalaze na sajtu jel se mogu uzeti na neodredjeni vremenski period?

Poslednja izmena:
Ugovor koji potpisuješ je na mesečnom nivou,odnosno ugovor možeš da raskineš posle mesec dana korišćenja,vratiš opremu potpišeš raskid ugovora i povraćaj reversa.
Kod raskidanja ugovora nije bitan datum raskidanja u mesecu jer PTTNET obračunava do datuma raskida.
Primer:
Ako raskidaš ugovor 10 u mesecu,PTTNET će ti obračunati samo 10 dana i račun ti stiže sledećeg meseca.
(najbolje da na opštu uplatnicu uplatiš ti 10 dana+poštarina i ti si završio sa PTTNET)

Nova Promo Akcija PTT Net 2013

1. 6044/1024 Kbps 1.400 din
  2. do 10240/1024 Kbps 1.600 din
  3. do 20480/1024 Kbps 1.900 din

najzanimljivije:
Koliko je ugovorna obaveza korisnika?
Ugovorna obaveza korisnika je 12 meseci.

Da li korisnici koji su već u ugovornoj obavezi sa PTT Net-om, mogu da potpišu promo akciju?
Svi korisnici, nezavisno od ugovora (Opšti korisnički ugovor, Promo 2012. ugovor, automatski produženi Promo 2011. ugovor) mogu potpisati novi ugovor.

Akcija ADSL 2013

Idem sutra da se prijavim za 20/1, pa cu da javim kako radi. Trenutno imam 16/1, ali zasto da ne ustedim skoro 1000 din :)

Hvala na infu. Da nisam pretplacen na ovu temu ne bi ni znao. Da slucajno PTT ne optereti kapacitet servera i posalju e-mail svojim korisnicima.

Koliko su povoljni ponuđeni paketi u odnosu na konkurenciju?
Ponuđeni paketi i cene su najpovoljniji na tržištu internet usluga za ADSL korisnike.

Jel ovo tacno?

I kako sam procitao vise necemo morati u podsetnik da stavljamo mesec i koji dan da bi obavestili mesec dana pre isteka ugovora da ne zelimo da nam se automatski produzi.

Idem sutra da se prijavim za 20/1, pa cu da javim kako radi. Trenutno imam 16/1, ali zasto da ne ustedim skoro 1000 din

Nema od sutra tek od 01.01.2013 :)

Dobro je da si mi rekao, da ne cepam cipele. Eto mene 01.01. s prvim petlovima :)

Za mene - kasno su se setili... :) Ja cu verovatno za te pare uskoro imati min. 10/5 M ;)

Bogami i ja razmisljam da predjem sa visegodisnjeg koriscenja Euneta na PTT. Samo mi ovo izgleda mnogo dobro pa se plasim da nije neka ispala. Da ne ureknem pu pu pu...

Edit: jel ova promotivna akcija vazi samo sa vec postojece korisnike PTTNET-a ili mogu da na ovaj net predju i drugi korisnici ?

Poslednja izmena:
Odlicna ponuda za ADSL, sa Orionom mi ugovor istice u februaru tako da cu PTT definitivno imati u planu. Pogotovo mi se svidja trajanje ugovora od 12 meseci :)

Pa da su se setili magarci da ponude ovako nešto pre 3 meseca ne bi im pola korisnika prebeglo.

Vazi za sve sigurno i nije nikakva ispala! Sto se kvaliteta tice, ODLICAN je net, radi PERFECT, jedino sto im ne valja je tehn. podrska. Al meni za 5-6 godina koliko sam bio kod njih, trebala je 2-3 puta, i tada sam se uverio u nesposobnost onih "teta" koje se javljaju na telefon. Savet - slobodno predji kod njih... Meni je net radio i bolje nego sa telekomovim userom i sad sa Veratom... Dobro, jesu nijanse, al opet - bolje :)

A sto se tice 10/5 - rec je o Targu... Nema potrebe da ovde vise pisem, jer postoji posebna tema. Na zalost, do malog broja ljudi su trenutno stigli....

Poslednja izmena:
I ja bih bio kod njih, ne bi raskidao ugovor nakon 6 godina,... al oni nisu hteli moje pare... Eeeee ima ko je hteo, i sad njima placam ;)

Koliko sam shvatio njihov internet je ok samo sto su sporo reagovali pa samim tim izgubili klijentelu. Nesto slicno je i kod Euneta jedino sto je mozda bolja tehnicka podrska. Traze mi za lojaliti paket da sa 2500/500 predjem na 5000/1000 za iste pare uz obavezu na 18 meseci. A dok je paket bio 1500/256 lojaliti je bio 4000/256 na 24meseca. Po nekoj logici sada bi lojaliti paket trebao da bude bar 6500/1000. Zato sada razmisljam da promenim provajdera. Ja se uhvatio Euneta ko pijan plota 5 godina.

Edit: malo pre sam zvao i ove cene za brzinu ce vaziti samo 12 meseci a kasnije ide puna cena tako da ce za brzinu do 6 Mbps biti oko 2100 din dok za ostale brzine jos nije definisana cena. To je glupo ja onda moram kao neki nomad sa svojim MIK-om da trazim opet neku bolju ponudu za ADSL. Mislim stvarno :trust: Izgleda da u ovoj zemlji nista nemoze normalno da bude.

Poslednja izmena:
Kod PTT-a je tako - imas neku promociju, traje koliko traje, a onda po punoj ceni. Ako ti to ne odgovara, imas VeratNet kod kojih je trenutko u toku akcija - 6/1 za 1590 na ugovor od 12 meseci, i kod kojih kad istekne tih 12 meseci i dalje ti ostaje ta cena...

Mogli bi PTT neki lojaliti paket i nama da daju. Nisam ih napustio posle zadnje promocije a vec sam bar oko 5 god. kod njih.

dobio si mogusnost da potpises ovu promociju
Da li korisnici koji su već u ugovornoj obavezi sa PTT Net-om, mogu da potpišu promo akciju?
Svi korisnici, nezavisno od ugovora (Opšti korisnički ugovor, Promo 2012. ugovor, automatski produženi Promo 2011. ugovor) mogu potpisati novi ugovor.

Dvoumim se da li da uzmem 10mb ili 6mb jer su mi kad sam ugovarao pre godinu ipo dana rekli da mogu maksimalno paket od 6mb zbog parice. I tad mi je Max Rate za download bio oko 8000kbps. Medjutim sad sam usao da vidim i pise ovako:

Downstream Upstream
SNR Margin:
13.4 10.6 db
Line Attenuation:
30.0 17.2 db
Data Rate:
6144 1023 kbps
Max Rate:
9796 1219 kbps
POWER:
19.3 11.3 dbm
CRC:
2226 4175

Jel to ok za paket od 10mb?

S obzirom da piše da je Max Rate 9796 kbps, ne bih rekao da je dovoljno za 10 mbps.
Mada, ovi novi paketi su "do" maksimalne brzine. Tako da može da se desi da plaćaš 10 mb, a da imaš manje, i to manje da ti varira. Pri tome, modem bi stalno pokušavao da ostvari max brzinu, pa bi je povećavao, pa onda smanjivao zbog velikog broja grešaka itd. Na tvom mestu, ja bih ostao na 6 mbps.

Vrh Dno