Šta je novo?

Mali problem,možda sa Asus HD 6850 !?

aleksandarbud

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
18.03.2012
Poena
170
Imam ovu karticu preko pola godine i generalno nekih većih problema nisam imao!U toku igranja igrica sve za sada radi besprekorno!Ali mi se skoro od samog početka nasumično javlja jedan mali problem!Sa vremena na vreme kada sliku sa kompjutera prebacim na TV(t.j. kada preko kompa gledam film na TV-u) desi mi se sa vremena na vreme da kompjuter u toku gledanja filma blokira i preko žvučnika se u tom trenutku začuje neko iritantno zujanje...!Nakon toga restart komjutera i sve radi normalno!Ovo se dešava jako retko,mada čini mi se malo češće kada se na TV-u gleda neki film direktno sa interneta!Mada nisam siguran da je sam problem vezan za grafiku?Napominjem da problem nije čest,ali me ipak malko zabrinjava!?Da li neko zna o čemu se radi? 🙂

A ostatak konfiguracije?

Ostatak konfiguracije je: Intel I3 540,Kingston 2*2gb DDR3 1600 mhz,matična Gigabyte GA-P55-UD3L,hard Western Digital 250 gb,napajanje Antec 500w earth watts i kućište Fractal Design R3.Internet je Telekomov Adsl!

Poslednja izmena:
Da li si probao da upade-ujes flash player? Koji browser koristis?

Dve tacke i uzvicnik. Napredujes polako. Prestani da koristis ! bez potrebe, tacka je sasvim dovoljna.

Za pocetak uradi update drivera grafickez zvucne i ploce, update codec-a, flash player si vec sredio... Probaj i sa drugim browserom, chrome recimo posto gledas online.

Ako se problem pojavljuje i dalje onda bi mogao da trazio polako i neki hw kvar mada mislim da to ovde nije pitanje.
Odradi to gore pa cemo videti za dalje 😉

Pre svega izvinjavam se svima sto postavljam ovde pitanje ne bih da otvaram novu temu a vezana je za ovu graficku ASUS EAH6850 DC/2DIS/1GD5/V2 pa nadam se da mi necete zameriti, naime da li je potrebna tj preporucljiva zamena fabricke termalne paste sa Noctua NT-H1 pastom ili ne? Pitam zato sto je drugar zamenio pastu na slicnoj Asus-ovoj grafickoj karti i dobio je ne manju nego vecu temperaturu i to oko 5 stepeni vecu cak je i nekoliko puta posle pokusao vise nacina nanosenja paste pa i pokusao i sa drugim pastama i opet nije mogao da dobije iste ili manje temperature vec samo vece u proseku od 5 do 7 stepeni.

Pre svega izvinjavam se svima sto postavljam ovde pitanje ne bih da otvaram novu temu a vezana je za ovu graficku ASUS EAH6850 DC/2DIS/1GD5/V2 pa nadam se da mi necete zameriti, naime da li je potrebna tj preporucljiva zamena fabricke termalne paste sa Noctua NT-H1 pastom ili ne? Pitam zato sto je drugar zamenio pastu na slicnoj Asus-ovoj grafickoj karti i dobio je ne manju nego vecu temperaturu i to oko 5 stepeni vecu cak je i nekoliko puta posle pokusao vise nacina nanosenja paste pa i pokusao i sa drugim pastama i opet nije mogao da dobije iste ili manje temperature vec samo vece u proseku od 5 do 7 stepeni.

original pastu nemas potrebe da menjas barem nekih~ godinu dana, osim ako planiras ekstremni oc.
a on dobija vise temperature jer je nije lepo naneo, ili nije dobro zategao kuler.

U principu zamena paste pomaze jer je ta pasta sigurno bolja od one fabricke zvake.
Drugar tvoj ili nanosi previse paste ili ne montira cooler kako treba tj. ne zategne dobro srafove. Dovoljno je samo kap paste prstom tanko razmazati po jezgru i to je to. Ako stavite previse paste dobicete kontraefekat jer ce puno paste sprecavati dobar kontakt coolera i jezgra.

Da da posto sam prisustvovao kada je to radio primetio sam da je stavljao previse paste ali nisam zeleo da ga bilo sta savetujem da ne bih ja posle bio kriv ako se desi nesto nepredvidjeno. Ja sam planirao na mojoj gore navedenoj grafickoj koju koristim vise od godinu dana da promenim pastu jer je temperatura visa za 3-4 stepena iako nije letnje vreme i iako je graficku redovno cistim, a i planiram sada malo da je OC i da je tako drzim sve dok ne izdvojim novac za Asus HD7950-DC2T-3GD5-V2.
Inace hvala vam na odgovorima i savetima, znacice mi puno sutra tj danas kada budem menjao termalnu pastu na mojoj grafickoj...

Kao što su ti neki već rekli...ne mora se menjati fabrička pasta barem godinu dana.Ja na svojoj prethodnoj Asus Nvidia GT 9600 nisam menjao pastu tri godine i sve je bilo u redu. 🙂 Isto tako,opet kao što su ti ljudi ovde rekli da se mora obratiti pažnja na način i količinu stavljanja paste i vraćanja kulera!Koliko znam njene normalne temperature u idlu su između 37 C i 43 C,u zavisnosti od kućišta do kućišta,a i od primerka do primerka iste grafičke!U svakom slučaju nije imao potrebe dirati ukoliko baš nije imao neki problem,što je ukoliko je bila u garanciji trebao reklamirati. 😉

Dve tacke i uzvicnik. Napredujes polako. Prestani da koristis ! bez potrebe, tacka je sasvim dovoljna.

Za pocetak uradi update drivera grafickez zvucne i ploce, update codec-a, flash player si vec sredio... Probaj i sa drugim browserom, chrome recimo posto gledas online.

Ako se problem pojavljuje i dalje onda bi mogao da trazio polako i neki hw kvar mada mislim da to ovde nije pitanje.
Odradi to gore pa cemo videti za dalje 😉

Jel ovde postoji interpunkcijski pravilnik?
Apdejtovan je drajver grafike,a ovo ostalo ću uraditi pa javljam!Hvala na pomoći 🙂

Ne postoji Interpunkcijski pravilnik vec samo osnovna pravila ponasanja na netu. Ne pises velikim slovima i ne stavljas uzvicnike non-stop jer je to ravno kao da se deres nekome u lice.
Doci ces u situaciju da niko nece hteti da ti pomogne zbog gluposti. U krajnjem slucaju pravopis bi morao da znas, to je stivo iz osnovne skole.

Javi sta si uradio i popuni sledeci put "Moja masina" u profilu da mozemo da vidimo sta imas u konfi. I to je neka osnova za brze resavanje problema.

Ne postoji Interpunkcijski pravilnik vec samo osnovna pravila ponasanja na netu. Ne pises velikim slovima i ne stavljas uzvicnike non-stop jer je to ravno kao da se deres nekome u lice.
Doci ces u situaciju da niko nece hteti da ti pomogne zbog gluposti. U krajnjem slucaju pravopis bi morao da znas, to je stivo iz osnovne skole.

Javi sta si uradio i popuni sledeci put "Moja masina" u profilu da mozemo da vidimo sta imas u konfi. I to je neka osnova za brze resavanje problema.
Nisam nešto često na internetu,ali sam član nekoliko foruma i ovo je prvi put da mi neko nešto prebaci u vezi sa znakovima interpunkcije.Koliko znam znak uzvika se stavlja i kada želiš da naglasiš nešto.Mada iskreno mi se čini koliko se sećam da mi je neko već spomenuo da se na nekom forumu susreo sa istom situacijom.Meni je to nerealno i glupo,ali dobro kako god! 😉
Popuniću ostatak konfiguracije,a isprobaću ovih dana čim stignem sve ono što si mi rekao.Pozdrav

Prestanite! da! se! svadjate! oko! gluposti!!

Kao što su ti neki već rekli...ne mora se menjati fabrička pasta barem godinu dana.Ja na svojoj prethodnoj Asus Nvidia GT 9600 nisam menjao pastu tri godine i sve je bilo u redu. 🙂 Isto tako,opet kao što su ti ljudi ovde rekli da se mora obratiti pažnja na način i količinu stavljanja paste i vraćanja kulera!Koliko znam njene normalne temperature u idlu su između 37 C i 43 C,u zavisnosti od kućišta do kućišta,a i od primerka do primerka iste grafičke!U svakom slučaju nije imao potrebe dirati ukoliko baš nije imao neki problem,što je ukoliko je bila u garanciji trebao reklamirati. 😉

Drugaru sam preneo savet i stavio je manju kolicinu paste koju je ravnomerno naneo na cip i sada su mu temperature 10 stepeni nize bukvalno je temperatura manja za 3 stepena nego sto je bila dok je karta bila nova tako da je odusevljen, pa sam ja pod tim utiskom uradio isto i na taj nacin malu kolicinu paste stavio i zamenio fabricku zvaku i dobio nizu temperaturu za 6 stepeni, takodje sam isti princip primenio i na procesor tj zamenio pastu i naneo vrlo tanak sloj lepo razmazao preko cele povrsine i sada mi je i temperatura procesora manja 5 stepena tako da eto neki mali zakljucak da ne valja stavljati kap u sredini i samo staviti kuler vec to treba ravnomerno razmazati po celoj povrsini u sto manjoj kolicini i sto tanjem sloju i temperature ce biti mnogo nize. I jos jednom hvala svima na savetima.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno