Šta je novo?

Problem sa Vtx 6870

• Začetnik teme Začetnik teme iwcham
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

iwcham

Čuven
Učlanjen(a)
29.04.2005
Poena
660
Imam problem sa kartom. Stigla danas sa Kupinda, i pre nego sto je vratim prodavcu u ponedeljak, da pokusamo nesto.... Ima teksturalnih spikova u igrama i 3dmarku, a karta je veoma tiha i temperature su ok. OS je Win 8 64 a driveri su Ati 12.10 najnoviji. Ideje sta da se proba dobrodosle... Prodavac je provrteo Furmark 15 min, pustio 3dmark. Vantage i zakljicio da je Ok. Interesantno da recimo, pustim Vantage i pocne odmah da flesira, restartujem racunar, probam opet, prodje bez bagova.... Racunar sam na kraju vratio sve na Optimized Defaults i nema radosti...

Poslednja izmena:
Furmark sljaka bez problema, igre i 3d mark Vantage bagiraju. Grafika flesira tako sto brljotine ostaju konstantne kako se pojave. Recimo, pojavi se preko auta u NFS neka brljotina kao sator, i ostaje tu gde jeste, ne nestaje. S obzirom da Furmark pegla bez problema, pretpostavljam da je memorija u pitanju, posto je Furmark ganja samo Gpu, jesam li u pravu?

Furmark sljaka bez problema, igre i 3d mark Vantage bagiraju. Grafika flesira tako sto brljotine ostaju konstantne kako se pojave. Recimo, pojavi se preko auta u NFS neka brljotina kao sator, i ostaje tu gde jeste, ne nestaje. S obzirom da Furmark pegla bez problema, pretpostavljam da je memorija u pitanju, posto je Furmark ganja samo Gpu, jesam li u pravu?

Ja mislim da jesi.
Oprobaj neke starije drivere, ako bude opet isto pokreni warhaed 20 krugova zaganjaj je malo ali cim brlja u igrama ,vjerovatno izdise.

Da, obaj lik sto sam kupio kartu prodaje hw zarade radi, pustio Furmark pola sata i sutnio kartu. Ima istu takvu jos jednu pa ce mi poslati u ponedeljak ali sam mu rekao da je izmaltretira kako treba pre nego posalje. Kontam da ova ne moze da istera memoriju na defaultnih 1050Mhz. Furmark cepa samo Gpu a za memoriju kaza da je opterecena 0%.

Poslednja izmena:
Probaj malo da spustis memoriju i gpu cisto radi testa,pa vidi kako se ponasa...

Probacu to.

Evo jedan SS. I recimo, ova andjama na kolima ostaje...

Prilozi

• badati6870.jpg
    badati6870.jpg
    353.3 KB · Pregleda: 137
Probao da underkloknem. Radi sve Ok kada skinem memoriju sa default 1050Mhz na 950Mhz. Steta.... Znam tacno sta ce da uradi vlasnik kada mu je vratim. Ili ce u Biosu promeniti klok za memoriju i flesnuti nazad, ili da je overvoltuje malo da radi na default 🙂 i eto nje opet u rukama srecnog vlasnika 🙂)

Sada znas u cemu je problem...***...Ipak kupovina od proverenih ljudi nema cenu... 🙂

Zanimljivo kako prolazi Furmark, Heaven benchmark bez ikakvih problema, 3d mark isto tako 1 od 10 pustena omane, a u igrama dovoljno 5 minuta....

Kao što si i sam zaključio, jedino i najbitnije je da u svim igrama radi kako treba... Furmark ponajviše opterećuje GPU a memoriju jok, pa zato i prolazi...

Ali pazi pegla Heaven u hd rezoluciji sve sto moze na max dx11. Vuce se naravno ko prebijena macka ali radi kao da je zdrava. Pokusao sam da joj dignem gpu za 50mhz samo, i nece. Totalni les, ali stvarno, ko je istestira za prodaju, 1 3d Vantage, Furmark, Heaven, moze mirne savesti da zakljuci da je ispravna.... Svasta.

Zamenjena karta drugom. Za sada sve Ok, osim razocarenja u Need for Speed MW u vidu loseg FPS-a i stutteringa, ali sta da se radi. Konzolaski krs 🙁

SAmo ce se veoma brzo naci u oglasima. NE mogu da verujem da cu morati da bacam jos 100e da bi igrao svoju omiljenu igru kako dolikuje... 🙁

@iwcham, ti si ono ako se ne varam sad na PhII 955 procesoru? Ako jesi, pre nego sto se zaletis u investiciju nabavke jace grafike, jedan dobronameran savet: obrati paznju na CPU, moze biti da te on koci a ne ta HD6870.

Zapravo, potpuno sam siguran da je Phenom taj koji pravi sve probleme u ovoj prici, nisi ti jedini koji je naisao na kriminalano los FPS i stuttering u NFC MW sa PhII. Klok CPU/NB ne pomaze, jednostavno mora da se prihvati realnost da Phenomi vise ne mogu da isteraju zahtevan gejming i to je to, sve ostalo je (samo)zavaravanje.

Obrati paznju kako ista HD6870 klizi sa i5 3570:

http://www.youtube.com/watch?v=wCC-0lRyroo

Mislim da nisi u pravu... Gpu usage je bio 80% max, za cpu ne znam, sad cu da vidim. Mislim da je AMD na 3.8GHz i Cpu/nb 2600-2800 dovoljan za sve, a narocito za hd gaming, gde grafika preuzima.... Mozda me zeza malo 2x2Gb rama. U toku trke je manje vise Ok, problema ima u free roam... Moj cpu je na box-u 3.6Ghz, cpu nb 2400...

Poslednja izmena:
Mislim da nisi u pravu. Gpu usage je bio 80% max. Mislim da je AMD na 3.8GHz i Cpu/nb 2600-2800 dovoljan za sve, a narocito za hd gaming, gde grafika preuzima.... Cpu usage mi je oko 50% iz task managera, sto ce bas ga briga 🙂 Ovo bre drugari uopste ne pije vodu sto pricate da P2 ne moze da istera. Cim ja skinem detalje, i igra poleti, to znaci da ne bottleneckuje CPU. Jedino ako hocete da mi kazete da moj Phenom na 3.6Ghz ne moze da izgura senke, road reflection i headlight shadows 🙂
NE znam sta je ovaj radio, ali pogledaj u komentarima sa kakvim masinama se ljudi zale, i7 i Nvidia 680 ima problema...Igra je odlicna, ali koliko mi se svidja toliko je neoptimizovano. Posle ovoga, uopste se i ne isplati kupovina jace karte. Sta da kazem ja kad se zali ovaj nesretnik sa nvidia 680, i7 3770 k i 16 gb ddr3

http://www.youtube.com/watch?v=0aEGT533_Us

Poslednja izmena:
Sad si me vala zainteresovao s ovim slucajem, moracu da skinem i istestiram i ja kako se ponasa igra pod Piledriverom, nisam neki fan NFS serijala ali ovo me kopka😉

Elem, sto se tice ovih likova sa 3770k/680GHTX/7970 i slicnim mrcinama a koji se zale na low fps, sve je moguce ako je zaista problem do igre, ali ja pre verujem da je u pitanju u tim slucajevima neki deseti problem, tipa izbagovan win, lose instalirana narodna verzija, neprovucen patch i slicno, ono sto je cinjenica je da vecini sa solidnim procesorima igra fercera sasvim fino a da je gro prituzbi od strane Phenom ownera tako da ja i dalje mislim da u tom grmu lezi zec.

Evo kako sasvim fino igra ide i na FX-4100(dakle FX iz prve generacije i to onaj najslabiji, na za buldije skromnom kloku od 4.36):

http://www.youtube.com/watch?v=W4wxoAHXx6E

Covek kaze da je imao 45-60fps sa istom HD6870. Iz tog logicno prozilazi da bi sa jacim buldijem a Vishere da ne pominjem igra klizila jos dosta bolje, a sto opet sve zajedno upucuje na sumnju na problem sa konkretnom CPU arhitekturom. (slican problem nemogucnosti normalnog igranja cak u full HD rezi, Phenomi imaju i sa Borderlands dvojkom, sto je potvrdio i dokumentovao kolega Stilgar i brojni drugi useri po forumima)

Poslednja izmena:
Pa Ok. Ovo je na 4.36Ghz. Moguce je da bi kod mene bilo bolje na 700Mhz+. Ali na stock cooleru ovih 3.6Ghz je sweet spot. Sto se tice Buldija, nije on za igre nista bolji od Phenoma, kao sto svi znamo... A Vishera je koliko, nekih 10-15%, mada ni to nije bas malo na istom kloku...

Nego, sta je zapravo ovaj VTX. Nemaju nikakav sajt, wtf? Sta mislite, da li su u pitanju jeftinije komponente nego kod ostalih? Ovako kad covek pogleda kartu, sve je kako treba...

Poslednja izmena:
Nego, sta je zapravo ovaj VTX. Nemaju nikakav sajt, wtf? Sta mislite, da li su u pitanju jeftinije komponente nego kod ostalih? Ovako kad covek pogleda kartu, sve je kako treba...
Cerka firma PowerColor-a.Pogledaj samo kartice od te firme. Maltene iste su kao VTX3D samo je nalepnica i boja te ruzne plastike je drugacija.
Imali su sajt ,pre jedno pola godine sam ih pronasao. Inace imam VTX3D 6950 2Gb i za sada nemam nikakvih primedbi na rad same graficke. Tiha hladna i dobro se klokuje.
powercolor_6930.jpg VTX3D_VX6970_2GBD52DH.jpg

Ma samo neka ona meni radi. Izgled nije bitan. Nego, karta je necujna na idle, jako tiha na load, mnogo i tisa i hladnija od referentne. Ne znam kako se hladi memorija samo. Mislim da kod referentne ide bakar i preko memorije, ovde ne?! U svakom slucaju, eno je ona u oglasima za 85e. Paranoja 🙂)) Verovatno nece da se kvari cim je ispravna. Ona sto joj je crkla memorija verovatno je bila u startu crknuta....

Poslednja izmena:
Gledam sada na Kupindo, kartica koja je bila kod mene i pokvarena i zamenjena ispravnom opet je na prodaju 🙂 Tako da, ako nekome padne napamet... Ye, be warned!

Poslednja izmena:
Ne znam kako se hladi memorija samo. Mislim da kod referentne ide bakar i preko memorije, ovde ne?! .
Da ovde nema nista preko memorije. Hladi ih cirkulacija vazduha od ta dva velika venta.

Nema ni PC 6850 hladnjake na memoriji, kao ni Asus 6850/70, verovatno je kod vecine 6850/70 ista situacija.

Nazad
Vrh Dno