Šta je novo?

Far Cry 3

a probaj preko onog xml fajla u my docs. Zanima me da li ce ti tada bolje raditi. Btw postavicu moja podesavanja kasnije, meni je skoro uvek fixno 45 sa njima a primetio sam da se trzanje pojavljuje kada fps varira (kada fps nije na limitu). Opasno preskakanje frejmova. Cini mi se ovako kao da teras igru da renderuje svaki frejm a onako preskace kako joj dodje.

Aj prekopiraj taj xml fajl ovde ceo,da probam.

cemu sluze ti skillovi, ja to samo skupljam i nadogradjujem tetovazu? Da li osvajanje protivnickih baza ima veze sa tim koliko si presao igricu. Neke baze predjem lako a neke nema sanse, unistim alarme, ali cim mi ostane na jednog ili dvojicu odmah dodje njih 10 novih i svi u isto vreme bacaju molotovljeve ili pucaju.

Ja sam na 40% igre a tek treba da idem kod Citre. Mnoge baze još nisam oslobodio i ostalo mi je još 7 tornjeva. Nisam bio na tom drugom ostrvu koji pominjete.

Poslednjih dana samo lovim i odradjujem ove sporedne misije a ceka me konacni obracun.. evo par SS, nisu neki spoiler mada mogu zbog nekih sitnica da preskoce svi koji nisu dosli do pola otprilike.

Nasao sam dzinovske raze a palo mi na pamet da vidim i kako u fc3 izgleda rajska ptica ali sam to odradio na sportski nacin-strelom :d Tu je i medved kao i jedan bag sa drugim medvedom - napao je pirate i zaglavio se izmedju drveca, 2x sam ga pogodio strelom i ostao je tako zabagovan a onda su dosli divlji psi i napali ga, za par sekundi je bio gotov :d

Najjaci trip mi je banda kazuara + leopard, cesto se desava da dejstvuju zajedno protiv pirata :smoke: Nisam odradio SS, sledeci put kad naletim..

Prilozi

• farcry3_d3d11_2012_12_13_00_30_13_568.jpg
    farcry3_d3d11_2012_12_13_00_30_13_568.jpg
    466.8 KB · Pregleda: 146
  • farcry3_d3d11_2012_12_16_17_48_01_509.jpg
    farcry3_d3d11_2012_12_16_17_48_01_509.jpg
    554.6 KB · Pregleda: 137
  • farcry3_d3d11_2012_12_16_17_43_18_428.jpg
    farcry3_d3d11_2012_12_16_17_43_18_428.jpg
    866.8 KB · Pregleda: 132
  • farcry3_d3d11_2012_12_16_17_43_38_905.jpg
    farcry3_d3d11_2012_12_16_17_43_38_905.jpg
    712.6 KB · Pregleda: 132
  • farcry3_d3d11_2012_12_16_17_50_35_987.jpg
    farcry3_d3d11_2012_12_16_17_50_35_987.jpg
    567.2 KB · Pregleda: 115
Poslednja izmena:
Jel imas neke SS? Sta sve sadrzi ovaj novi mod?

cemu sluze ti skillovi, ja to samo skupljam i nadogradjujem tetovazu? Da li osvajanje protivnickih baza ima veze sa tim koliko si presao igricu. Neke baze predjem lako a neke nema sanse, unistim alarme, ali cim mi ostane na jednog ili dvojicu odmah dodje njih 10 novih i svi u isto vreme bacaju molotovljeve ili pucaju.

Opise za skilove imas tamo! ;) Osvajanje baza valjda povecava procenat napretka igre... a alarme moras disejblovati na E bese kada stojis blizu njih, unistavanje istih ne funkcionise, osim ako ne unistis sve mada to nisam probao, lakse ti je da ih onemogucis rucno i onda zavrsis ostatak.

Skilove moras aktivirati dvoklikom na one otkljucane, ostali se otkljucavaju uporedo sa napretkom.

Poslednja izmena:
Ja upravo skidam igru, za par sati cu je pokrenuti pa da vidim kakva je :D

Odmah probaj starceve modove. Da vidis dal ti rade pre nego sto krenes da igras ozbiljnije .

Ako neko slucajno ima u DX11 probleme sa texturama, tj. sa brljanjem istih preko celog ekrana... nemojte stavljati opciju "GPU Max buffered frames" na 0 vec ostavite na 1. cim se stavi na 0 nastaje taj problem.

Odmah probaj starceve modove. Da vidis dal ti rade pre nego sto krenes da igras ozbiljnije .

Mod radi sa DX9. Pod DX11 ne mogu ucitati save, no nije mi to bitno jer sa DX9 korisitim SweetFX za MSAA.

da javim starcu da mi je igra pukla i nije mogao ni load ni new game i samo sam maknuo njegov fajl i pejstao originalni i igra opet radi!

Za neke skilove mora da se ispuni odredjeni uslov, tipa da se unisti par neprijatelja granatom ili ubije 3 protivnika macetom, ostali se koliko videh otvaraju prelaskom main storyline.
I ja vucem par poena viska, verovatno sto sam se na pocetku vise bavio istrazivanjem ostrva nego glavnom pricom. :)

Inace, stvarno odlicna igra, nisam se nadao! ;)

Ortak jedan ima rld verziju kao i ja ali mu non stop nestaju sejvovi kada ugasi ili restartuje komp, dok je upaljen sve je ok. Po treci put mora da krene ispocetka, sta li je problem? Ima rld verziju koja meni radi odlicno sto se toga tice, onaj prvi pec je u tom pakovanju.

Posle update 1.03 dx11 exe kod pokretanja nivoa izbaci stop responding. Dx9 radi ali igra zastajkuje kao i pre tj vise nego dx11 pre udatea . Ima li neko resenje za pokretanje u dx11 ?

Evo kako je FC3 trebao izgledati na PC-u:

http://forums.ubi.com/showthread.php/738875-Serious-misrepresentation-of-a-product

Ogromna razlika!

Ostali timovi koriste istu taktiku, ali Ubi je pretjerao. Stoke!

Jos jedna klasicna port konverzija...
mrzim kad imam 40/50 frejmova a karta radi na 50/60% opterecenja,
to vazi naravno za bilo kakva podesavanja.

Nesto kao asasin 3
da ga ****s na ultra i na low
neki delovi jednostavno imaju ocajan fps...

Prvi put gledam ovaj video duze od 30 sekundi, jos u junu sam odgledao pola minuta, pa oni nisu normalni, ovo nije spoiler, ovo je spoilercina!

@hsv.stoned - imao sam isti problem, pokusavao sve moguce nacine... propalo mi oko 7h gameplaya. Sejvovi su tu u folderu, ali ih igra iz nekog razloga ne prepoznaje pri ponovnom pokretanju.
Neki su uspeli da ih povrate backupovanjem pa brisanjem svih sejvova iz foldera, ponovnim prelaskom pocetka igre do dela gde je moguce snimanje, pa kopiranjem originalnog sejva preko novonastalog.

Ja sam, posle par sati jurenja resenja i prelazenja uvodnog dela jedno 10 puta, na kraju pop* i uzeo original. Probao sam igru, video da vredi tih para, i to je to. :)

Restartovao je komp nekoliko puta i vratili su se sejvovi.

Poceo sam s drugim ostrvom i stvari su postale mnoooogooo zanimljivije i ozbiljnije :) Samo se nadam da je kampanja na ovom drugom ostrvu bar koji sat duza od prvog...

Ne znam da li se tripujem ili sam resio problem sa stutteringom. Ista podesavanja (u sustini ultra preset sa medium postfx), 2xMSAA itd ali gpu max buffer frames 1. FPS je isti, oko 35 u proseku ali nema onog stucanja.

Pa stucanje i hoce da se javi ako se cacka ta opcija sa defaulta (1) ... Ja sam video taj stutter u FC3 samo kad sam po necijem savetu stavio to na neku drugu vrednost.

Stutter kod mene nema veze sa tim i na koju god vrednost da se stavi (ukljucujuci i 0) on je i dalje prisutan... cak i uz drajver forsiranje vsynca, cackanje po config fajlu on ne nestaje, jednostavno je nesto do igre.

Pitanje, gde su sejvovi i kako se zove file, tj, jel onaj file u dokumentima ili u samom dir od igre.
P.S. Shebo sam igru :)

Nazad
Vrh Dno