Šta je novo?

Benchmark članovi i njihova zimska obuća :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jako lepo izgledaju ove cipele, mozes li mi reci gde si ih kupio i po kojoj ceni? i naravno pitanje da li u potpunosti nepropustaju vodu ili do odredjene granice? Planiram sebi nove cipele da kupim, pa su mi sad ove zapale za oko :)

Kupio sam ih u Planikinoj prodavnici, a tih prodavnica imas po vecim gradovima.
Placene su oko 13,5k prosle godine.
Odlicne cizme, prave zimske gojzerice.
Ne propustaju vodu, a maltretirao sam ih prosle godine bas dosta.
Jako su udobne, tople a i posle vise od 10h nosenja noge nisu vlazne.
Imaju membranu pa noge disu a i Vibram djon je odlican.
Vazno je samo dobro odrzavanje, da se ne upropasti membrana, pa ja koristim Nikwax sprej za obucu sa Gore-Tex membranama.
Preporuka svima!

Au, mene sramota...
I dalje nosim neke TomHighland tomtex kupljene 1999. za ~30€ jer nisam imao para za Adidas gojzerice...

BTW. Te americke vojne su strava. Jel' to ima da se kupi u slobodnoj prodaji?

Starija i lepsa verzija ovih GriSport sa slike :

GR11603%20Grisport%20Kaweka%20Safety%20Boots%20-%20Main-500x500.jpg

Imam ih vec punih 6 godina, 3-4 meseca godisnje u upotrebi, kao nove su i mislim da ce izdrzati jos 2 godine. Nisu preterano ''tople'', nemaju nikakav ulozak ali mi to i odgovara jer ih nosim i kada nije mnogo hladno, ovo je trekking model i idealne su za prirodu, ''planinu'' itd a kada je sibir napolju imam termo carape. Uglavnom posle 6 godina stanje im je 8/10 i to zbog sitnih ogrebotina jer ih nisam stedeo uopste.

Kod nas bi trebalo da ih ima u ArmyShop-u.

Čak sam pročitao da je za zimsku obuću neophodno kupiti jedan broj veće, zašto nemam pojma ali naleteo sam na ovo na par sajtova...

ima vise razloga za to....deblja carapa (ili dva para carapa)

Ali ovo je bitnije za planinare jer kad se dugo pesaci, noga natekne i zbog toga se kupuju broj vece. Najbolje je takve cipele kupovati uvece, kad su noge nateknute. Inace koristim neke timberland, ok su.

pTBL1-7888605v275.jpg

Za nas koji smo po JUS-u i nosimo 49+ nema boljeg izbora od Timberlenda :)

Prilozi

• pTBL1-7888605v275.jpg
    pTBL1-7888605v275.jpg
    72.9 KB · Pregleda: 157
Kupio letos nove SRJ vojničke čizme za 10e, kao na slici ispod. Za te pare, pa i nekoliko puta te pare, apsolutno nema bolje... samo ih redovno održavati (čistiti i mazati) i ima da traju i traju...

Pojave se s vremena na vreme (sada kada je sezona obično ih nema na prodaju) na ovom sajtu (uz svu ostalu manje ili više zanimljivu vojnu opremu):
http://www.drmilitary.com/?p=p_35&sName=uniforme-i-oprema

Da, na njih sam zaboravio:) Imam jedne već nekih 12-13 godina, ne nosim ih često, samo kad idem u neke kaljuge, mada sam par sezona izgurao u nima. Taman sam izubijao noge pred vojsku :D Super čizma, samo treba ubaciti neki bolji uložak i ok je, ovako je malo grublja:)
Ima ih još da se nađu po ovim "voćnim" sajtovima za licitacije, čak ima i novih ponekad. Cene su po 10 do 20 evra.

Evo nečeg zanimljivog u vezi oblačenja zimi.
LINK
Danasnja filozofija dobre zimske zastite nalazi princip u oblacenju u slojevima. Uz telo treba da ide aktivni ili termo aktivni donji ves, ciji je prvi i osnovni zadatak da vlasnika odrzava makismalno suvim. Upotrebljeni su materijali koji su izuzetno hidrofobni i zadrzavaju minimum vlage koju telo stalno otpusta, takodje i ako se natope znojem, jako brzo se suse. Termo aktivni ves je onaj koji pored ovog osnovnog zadatka dodaje i neku vecu termoizolaciju. Jako bitna stvar je da to stoji usko skrojeno, inace je bacanje para.
Preko aktivnog vesa se oblaci termicki sloj, sto su najcesce fleece duksevi razlicitih debljina, koje se izrazavaju u g po m^2 (recimo od 50g do 300g) ili neka alternativa kao sto je ovaj Ferrino Trelew, koji sam sebi uzeo. Moze da posluzi naravno i babin rad, Sirogojno vuneni dzemper. :)
Preko svega toga onda ide jakna, odnosno spoljna zastita, najcesce soft-shell tipa. To su jakne koje nemaju nikakvu postavu i termo izolaciju, vec sluze samo kao zastita od vremenskih nepogoda i mehanickih ostecenja (cepanje po stenju i siprazju jel).
Ovakva kombinacija moze da izdrzava izuzetno niske temperature za nase poimanje zime, do -20, -25C uz dobar termo aktivni ves i adekvatan fleece duks.
Skijaske jakne se drze malo drugacije filozofije. One imaju neku termo izolaciju (manju ili vecu) sa racunom da je uz dobar termo aktivni ves i dosta dinamican sport ta termo izolacija sasvim dovoljna za temperature koje vladaju na vecini skijalista.
Debelo tapacirane jakne, one kao nekada perjane kako su se pravile (mada i sada se prave od pravog perja neke) se danas koriste za polarne zime i visoko-gorsko pentranje, dakle za bas jake minuse koji idu ispod -30C. Ili kao urbane jakne, sa racunom da ispod nje ne nosite neke hi-tech materijale, nego ono kosulja koja je od pamucnog platna, pamucni duks, akrilni tanki dzemper i slicno sto nema neku narocitu termo izolaciju.
Skijasi jos koriste cesto i tzv. wind-stopere. To je nesto slicno soft-shell jaknama, ali prvenstveno je pravljena kao zastita od vetra, na kvasenje nije visoko tolerantna. Zamisljena je da se koristi po lepom vremenu, kad je jedino bitno da vas vetar ne produva dok vozite. Mogu biti skroz tanke, a mogu i imati i neku tanju fleece postavu. Naravno, mogu se dobro iskoristi i van skijaskih staza u nekom prelaznom periodu.

PS. Kako se radi impregnacija obuće? Koliko "dobro" ih isprskati i koliko često se radi?

Poslednja izmena:
Generalno imam problema sa obucom jer mi palci na nogama "burgijaju" obucu, ili da osecem nokte :d .
Ove cizme sam kupio prosle godine i imam par zameki kad se zapertlaju zuljaju iznad zgloba i mora da se popusti malo, palci su "izburgijali" platno i sad su po zasluzi mokri (samo taj deo).
Noga se ne znoji, da nema ove dve mane bile bi savrsene.
175017.jpg

u9ybuby2.jpg

Alpinine ove uzeo I za sada prezadovoljan.....tanke carape nosim tople I udobne kao patika....I za sada ovu vodu I sneg nisu propustile

Bas vam nije bitan vizuelni izgled a, pravo bench razmisljanje :D :) Jedino mi se svidjaju one vojne, amerc'ke..

Aj bas okaci da vidimo sta se to tebi svidja :) Od zimskih cipela se valjda ocekuje da se ne klizaju, da greju noge, da ne propustaju vodu i da su kvalitetne a vecina okacenih u temi pored svega toga i izgleda ok.

Ja sam prošle godine uzeo neke mckinley u intersportu, i OK su, ne propuštaju, udobne, rade posao. I ovako mrzim cipele pa mi ne pada na pamet da dajem i na izgled dodatno pare, bitno je da rade za šta su namenjene.

ja nosim ove CAT, drugu godinu... U snegu i bljuzgi do kolena, noge mokre, ali od vrucine :) I neunistive su, bas sam ih akao kada sam cistio led i sneg, i posle nabadana lopate od 2 sata, ni trag nije ostao na djonu.

!B92B7EwEGk~$(KGrHqUOKowEy+jC1ZsBBM6-bRIHB!~~0_12.JPG

Evo nečeg zanimljivog u vezi oblačenja zimi.
LINK

PS. Kako se radi impregnacija obuće? Koliko "dobro" ih isprskati i koliko često se radi?

jednom u dve nedelje mozes da ih impregniras. Uvece ih naprskas, da koza upije do ujutro kad ces ih nositi

Poslednja izmena:
Aj bas okaci da vidimo sta se to tebi svidja :) Od zimskih cipela se valjda ocekuje da se ne klizaju, da greju noge, da ne propustaju vodu i da su kvalitetne a vecina okacenih u temi pored svega toga i izgleda ok.

To mozes reci za sta hoces, od letnjih patika se ocekuje da ti tabani nisu prljavi sta :D :)

Pa ja sam pored svega toga sto sam nabrojao da ocekujem od zimskih/trekking cipela dobio i solidan izgled, ne znam kako to drugacija moze da izgleda trekking obuca? :d

2200rdbb.jpg 000006379411163208.jpg

skoro kupljene, za sad skroz zadovoljan :)

Nijedne koje videh do sad u temi mi se ne svidjaju :) 80% previse dechije izgledaju,20% kao da se spremate za smak sveta i -70C :D

Poslednja izmena:
Ja ne kontam sta vas dvoje ocekujete, ne svidjaju vam se cat i timberland, ne svidjaju vam se tipicne cipele za sneg, pa bome vi onda gacate u tikicama po ovom snegu.

Ajde onda postavite da vidimo sta je to poslednji krik mode za 30cm snega, i brlju.

Poslednja izmena:
Ja da.. kozne Lacoste patike vec 2 sezone (a i pre se ne secam da sam imao nesto zimskije), nisu tanke uopste i odradjuju posao i zimi ako stavis deblje carape, ali uglavnom sam bio poso-kuca, kolima. Vi kao da pravite sneska u sveze napadanom snegu svaki dan..
Ali nije vise takva situacija pa ce mi verovatno trebati nesto ozbiljnije, verovatno cu ove uzeti ili nesto slicno..

swifor_brn.jpg

Poslednja izmena:
A pa u tome jedino da poziras, i da obaras rekorde u klizanju slobodnim stilom sa dodacima gimnastike, 3u1.

Znas kakva je bila moja ulica koja nije videla ciscenja, treba se probiti do ociscenog puta, sa tim tvojima cipelama bi ostao na pola puta mokrih nogu.

Poslednja izmena:
@ telep

Pa ne kazem, po gradu odradjuju posao 100%, kao sto rekoh ne znam sta vi radite pa vam trebaju one sa 45 krompona sa strane..

jel ovo smrda mudic izgubio cipelu? :d

zezam se, aj o ukusima se ne raspravlja, ja imam 25 godina i u zimskim mesecima prepesacim 100km po Divcibarama i brdima u okolini Va i u ovim sa slike bih pokvasio noge posle 2 koraka ovog decembra (ako bih skupio muda da ih obujem uopste :d) Znaci treba mi heavy duty obuca, zato sam i kupio one GriSport trekking.

Ovo je neki kompromis izmedju nekakve elegancije i kakve-takve zastite i vise prilici mom ocu nego meni, sa ovim mozes bez kvasenja i igranja sa prostatom :d na hladnoci eventualno da izadjes iz automobila i udjes u banku u kojoj radis :)

Pa ne kazem, po gradu odradjuju posao 100%, kao sto rekoh ne znam sta vi radite pa vam trebaju one sa 45 krompona sa strane..

Pa ako budu vremenske prilike kao u januaru i februaru ove godine.. moraces i ti da kupis ove nabudzene sa 100 krampona :) Kratke relacije po gradu uz malo setanja i voznje gradskim prevozom/automobilom.. to moze ali za sve ostalo tu su ove nase kramponke :D

Poslednja izmena:
@ telep

***. treba ocistiti sneg kroz dvoriste, pa ispred jedne kuce, druge kuce, na krovu, na terasi, i to sve 20-30 cm sneg. Danas u mojoj ulici bilo 15cm vode od topljenja snega.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno