Šta je novo?

Problem sa Kingston Kingston HyperX Beast 2400 MHz

JE3A

Slavan
Učlanjen(a)
23.05.2007
Poena
310
Pozdrav svima.
Juce sam kupio ovu memoriju i nikako nece da predje sa 1333MHz na 1600 MHz u BIOS-u..
Kad sam stavio 1866 MHz nije uopste hteo da boot-uje, morao sam da vadim bateriju.. (jednom mi je to uspelo ali sam zaboravio podesavanja pa sam hteo jos malo da klokujem proc i od onda samo problemi..)
Imam FX 6300 i Gigabyte GA 990XA-UD3.
Ploca je odlicno radila sa Partiot ViperX 1866 MHz memorijom, cak je i gurala tih 1866MHz..
Danas sam malo klokovao bus i memorija je poterala na 1450 MHz, cim stavim vise nece da boot-uje vec mi prijavi problem i moram u BIOS-u da vratim na 1333 MHz ili malko vise.
Na 1600 MHz ne smem ni da pomislim..
Razmisljam se da vratim memoriju i da uzmem neku drugu..
Dajte predlog, savet..

Pozdrav

Skini sa neta memtest86+ usb verziju, snimi je na USB formatiran u fat32, bootuj komp sa usba-a i odradi krug memorije na 1600mhz, ako bude gresaka reklamiraj je, ako ne onda naj verovarnije nije do memorije.

Čovek ni ne može da podesi 1600 a kamoli da to testira . Imaš dva izbora , prvi je da probaš te memorije na nekoj intel platformi a drugi je da staviš zadnji bios na ploču u nadi da će to rešiti nekompatibilnost .

Čovek ni ne može da podesi 1600 a kamoli da to testira . Imaš dva izbora , prvi je da probaš te memorije na nekoj intel platformi a drugi je da staviš zadnji bios na ploču u nadi da će to rešiti nekompatibilnost .
+1 samo bi josa dodao da moze da izvrti memtest86+ i na 1333 nakon sto updejtuje bios cisto forme radi, da vidi jel sve ok sa memorijom.

updateovan zadnji bios jos pre kupovine ove memorije, onda mi je sve super shljakalo sa Patriotom..
probacu memtest

Bez ljutnje, ali kada ce ljudi ovde na forumu shvatiti da je Kingston TESKI KRS.

Bez ljutnje, ali kada ce ljudi ovde na forumu shvatiti da je Kingston TESKI KRS.

Ajd ako mozes udovolji drugu i objasni mu zbog cega tako mislis :)
Meni recimo moj predator radi bez problema na 2400 Capture2400.PNG inace untra su hynix moduli koje amd voli

JE3A :

Da li si pokušao da se zezaš sa opcijama Northbridge voltaže i CPU NB VID voltaže ? U mom slučaju memorija nije htela da pomisli da radi na 1600 bez BSOD-ova na metričke tone ako mu ne dam Northbridge voltažu na 1.2V i CPU NB VID na 1.3V. Od tada rock stable.:smoke: Vidi da li tvoja ploča ima obe ove opcije ili samo jednu.

Poslednja izmena:
Samo kad ti znas, 15 godina se bavim kompjuterima i licno sam vise puta imao losa iskustva sa Kingston memorijama.
HyperX je uvek kostao previse a sansa da radi kako ste zamislili je vrlo mala, da ne kazem nikakva. Pre je stvar izuzetka nego pravila.
Ostavljam svakome za pravo da kupuje sta hoce, sretno mu bilo.

Covek je kupio DDR3 2400 memoriju, a nece ni na 1600 i to na odlicnoj ploci, sta tu ima dalje da se diskutuje o Kingstonu. Ne fali njemu malo, da radi na 2100-2200 pa eto nece na 2400, pa se razocarao. Njemu to nece na 1600.
Mozes li misliti kako se on sad oseca. Pukao je 2,5-3x vise para nego za obicnu najjeftiniju DDR3 1600 memoriju, a nije cak ni to dobio. Memorija ima SPD vrednosti (logicno iz a rad na 1600), trebalo bi da je kao 1+1=2 da samo stavi DDR1600 u BIOS-u i kraj, ali jok, Kingston je to.
Kingston spada u srednju klasu, tako je bilo pre, tako je i sada, tako ce i biti. Previse puta sma nailazio na lose module doticen kompanije u visokom segmentu, Kingston HyperX serije sto je NEDOPUSTIVO. To bi bilo kao da kupis MSI Lightning 7970, a ona radi na nivou referentne 7870 zato sto joj se "nece".

Poslednja izmena:
Ok, hvala na odgovoru sad mi je sve jasno.

EDIT: Promena je pojasnila, nisam sarkastican nego je tvoj post bio malo stur, dok je sad mnogo bolji, kapiram ,to je tvoje misljenje, obrazlozeno je i to je to, postujem. Ja sam licno sa mojim predatorom bas zadovoljan.

Poslednja izmena:
Ok, hvala na odgovoru sad mi je sve jasno.

EDIT: Promena je pojasnila, nisam sarkastican nego je tvoj post bio malo stur, dok je sad mnogo bolji, kapiram ,to je tvoje misljenje, obrazlozeno je i to je to, postujem. Ja sam licno sa mojim predatorom bas zadovoljan.

Naravno, ako kod tebe sve radi to je OK, ali covek ima problem. Moj zakljucak je:

1. memorija je na neki nacin neispravna sto potvrdjuje rad predhodne memorije bez ikakvih problema na istoj ploci
2. memorija i ploca se "ne vole"

Bez obzira sta je od ovoga razlog namece se jedan zakljucak. Kingston sebi dopusta da u premium klasi ima ovakve "brljotine" i reklo bi se losu kontrolu kvaliteta pa se na policama prodavnica pronadju i ovakve stvari. Po meni je to vise nego neozbiljno.
:wall:

Poslednja izmena:
Covek je kupio DDR3 2400 memoriju, a nece ni na 1600 i to na odlicnoj ploci, sta tu ima dalje da se diskutuje o Kingstonu. Ne fali njemu malo, da radi na 2100-2200 pa eto nece na 2400, pa se razocarao. Njemu to nece na 1600..

Daleko je taj model od odlicne ploce, da je barem GA-990FXA-UD3 rev3.0 ili 2.0 pa jos i nekako. Sva tri Gigabyte modela sa 990FX chispetom su dobila nove UEFI BIOS-e, a direktna podrska za DDR3-2400 mod (bez overklokovanja busa) je najavljena za sledecu reviziju BIOS-a. Ploca iz ove teme spada u srednji segment ponude i trebalo bi da radi sa brzim memorijama makar preko oc-a, ali eto ocigledno im nije prioritet da guraju ovaj model pre skupljih pa verovatno BIOS zeza.
Kingston Beast je serija novija i od Predatora i uglavnom jos nema testova po netu, medjutim sudeci po ceni verovatno je i on baziran na Hynix chipovima. Inace kosta oko 40-45E, slicno kao i Predator, sto je 10-15E skuplje od vecine sporijih modula tako da mu cena sigurno njie prevelika.
Kingston Predator radi bez greske sa Piledriver procesorima, a Beast mozda ima neku zvrcku, medjutim dok se to ne proveri makar na nekoj drugoj ploci, pogresno je proglasiti ga automatski za krsh.

Daleko je taj model od odlicne ploce, da je barem GA-990FXA-UD3 rev3.0 ili 2.0 pa jos i nekako. Sva tri Gigabyte modela sa 990FX chispetom su dobila nove UEFI BIOS-e, a direktna podrska za DDR3-2400 mod (bez overklokovanja busa) je najavljena za sledecu reviziju BIOS-a. Ploca iz ove teme spada u srednji segment ponude i trebalo bi da radi sa brzim memorijama makar preko oc-a, ali eto ocigledno im nije prioritet da guraju ovaj model pre skupljih pa verovatno BIOS zeza.
Kingston Beast je serija novija i od Predatora i uglavnom jos nema testova po netu, medjutim sudeci po ceni verovatno je i on baziran na Hynix chipovima. Inace kosta oko 40-45E, slicno kao i Predator, sto je 10-15E skuplje od vecine sporijih modula tako da mu cena sigurno njie prevelika.
Kingston Predator radi bez greske sa Piledriver procesorima, a Beast mozda ima neku zvrcku, medjutim dok se to ne proveri makar na nekoj drugoj ploci, pogresno je proglasiti ga automatski za krsh.
Moguce, ali odakle onda ovo:

Ploca je odlicno radila sa Partiot ViperX 1866 MHz memorijom, cak je i gurala tih 1866MHz.

Samo kad ti znas, 15 godina se bavim kompjuterima i licno sam vise puta imao losa iskustva sa Kingston memorijama.
HyperX je uvek kostao previse a sansa da radi kako ste zamislili je vrlo mala, da ne kazem nikakva. Pre je stvar izuzetka nego pravila.
Ostavljam svakome za pravo da kupuje sta hoce, sretno mu bilo.

Covek je kupio DDR3 2400 memoriju, a nece ni na 1600 i to na odlicnoj ploci, sta tu ima dalje da se diskutuje o Kingstonu. Ne fali njemu malo, da radi na 2100-2200 pa eto nece na 2400, pa se razocarao. Njemu to nece na 1600.
Mozes li misliti kako se on sad oseca. Pukao je 2,5-3x vise para nego za obicnu najjeftiniju DDR3 1600 memoriju, a nije cak ni to dobio. Memorija ima SPD vrednosti (logicno iz a rad na 1600), trebalo bi da je kao 1+1=2 da samo stavi DDR1600 u BIOS-u i kraj, ali jok, Kingston je to.
Kingston spada u srednju klasu, tako je bilo pre, tako je i sada, tako ce i biti. Previse puta sma nailazio na lose module doticen kompanije u visokom segmentu, Kingston HyperX serije sto je NEDOPUSTIVO. To bi bilo kao da kupis MSI Lightning 7970, a ona radi na nivou referentne 7870 zato sto joj se "nece".

Mozes jos 100 godina da se bavis kompjuterima, ali sve to mozes da bacis u jarak cim si mu preporucio OCZ koji je odavno bivsi sto se ram-a tice. E zato smo tu gde jesmo, u qurtzu. I nemoj mi o toj ploci pricati jer sam je posedovao do pre mesec dana. Daleko je to od odlicne ploce, musicava sa memorijom, pregreva joj se naponska i pregoreva ko licna, jos musicaviji bios, ima Vdrop i nema llc da to pegla. Kingston je jedan od najvecih i najrasprostranjenijih proizvodjaca ram modula i sasvim je normalno da se proporcionalno i javljaju problemi. I odakle si izvukao zakljucak da je memorija felericna? Niti je naveo koje je tajminge postavio, niti koji napon, da li je uradio clr cmos pre nego sto je zamenio module (ova yebada je posebno izrazena sa Gigabyte plocama). Izgleda da niko nista ne zna samo ti si na keca okrivio ram. Ne daj Boze da je nekompatibilnost ploce, mator bios, los bios:trust:. Da se razumemo nisam fanboy, cak i ne posedujem trenutno nista od tog proizvodjaca, ali mi je muka vise da gledam ovakve "savete" po forumu.

Poslednja izmena:
@GoranM

Video sam tu recenicu u prvom postu i da je JE3A malo detaljnije opisao sta i kako je namestio sa jednom odnosno drugom memorijom, mozda bi stvari bile malo jasnije.
Prvo mi je nejasno zasto je uopste menjao Partiot ViperX 1866 MHz ako je u pitanju 2X4GB kit (ili je mozda u pitanju 2X2GB kit)?
Na kom naponu je bila prva odnosno druga memorija (FX-ovi uglavnom ne podnose dobro memorije sa 1.5V, odnosno traze 1.6-1.65V za sve vise taktove od 1600MHz)
On je takodje napisao i sledece:
Kad sam stavio 1866 MHz nije uopste hteo da boot-uje, morao sam da vadim bateriju.. (jednom mi je to uspelo ali sam zaboravio podesavanja pa sam hteo jos malo da klokujem proc i od onda samo problemi..)Pozdrav

Moguce da je taj Beast nesipravan ili da eventualno ima podesen SPD tako da ga ploca ne prepoznaje pravilno nego mora sve rucno da se namesti.

@ppredrag

Ti onda nemoj gledati ovakve savete i problem resen :D
On ce vec u buducnosti svakako znati da li da kupuje Kingston.

Kolega to sto mi na nos naturas pominjanje OCZ-a mislim da nije OK. Pitanje je bilo ko valja, a oni su valjali i bili su No1. To sto vise ne prave memorije je nesto sasvim drugo, za mene ce uvek biti i ostati No1.

Postavljac teme mora da shvati da sa ovom plocom treba nezno kao sa zenom. Prvo i osnovno update biosa. Izvadis stare module, ugasis napajanje, baterija napolje na min dva, vrati bateriju, ubaci prvo samo 1 keks ram-a (ovo je vrlo bitno sa ovom plocom), upali napajanje, startuj racunar, odmah udji u bios, podesi napon i tajminge i 2T rezim za pocetak, f10, restart. Ako postuje, ugasi opet komp, ubaci drugi keks u slot iste boje, pa opet upali. To bi bio neki uproscen postupak sa plocom. Ne moze sa tim Gigabyte-om "samo muni memoriju u slotove mora da radi". Cak se desava da super radi sve, a onda apdejtujes bios i zapisti qrva:d. Nije pomogao ni clr cmos dok nisam ostavljao samo jedan stap uboden u plocu. Pa onde drugi, treci, cetvrti... One by one. Nek uslika on nama memoriju obostrano i nek posle uslika podesavanja za istu u biosu. 95% sam ubedjen da je zvrcka u podesavanjima ili u postupku instalacije.
Na posletku ako je i neispravan ram, nek odmah zameni. Nije ni prvi, bogami ni poslednji slucaj sa bilo kojim proizvodjacem

Poslednja izmena:
Mislim da problem lezi u command rate setovanju. Beast u je po defaultu 2 ili chak 3t. Pa mozda zeza i na 1600 i 1866 na 1t.

Ne bih se slozio sa goranom da je kingston krsh...ali da je neka sredina....da...ja lichno imah uglavnom ok iskustva sa njima

Ja lično imam super iskustva sa Kingston memorijama za razliku od Geila i OCZ-a koji ti preporučuješ.
Geil je bio toliki krš da je preko 50% memorija u startu bilo neispravno.
Sa OCZ-om nisam imao toliko iskustva ali ono što sam imao je dosta slično kao sa Geilom.
Takođe pominješ kako je ovaj Kingston 2-3 puta skuplji od ostalih modula što opet nije tačno. Predator 2x4GB na 2400MHz nudi sjajan odnos cene i onoga što pruža.
Takođe bi trebalo da znaš da su AMD ploče dosta izbirljive što se tiče memorija. Generalno sve preko 1600MHz kod AMD je lutrija i da bi ti radilo kako treba treba da se poklopi dosta toga.

JE3A :

Da li si pokušao da se zezaš sa opcijama Northbridge voltaže i CPU NB VID voltaže ? U mom slučaju memorija nije htela da pomisli da radi na 1600 bez BSOD-ova na metričke tone ako mu ne dam Northbridge voltažu na 1.2V i CPU NB VID na 1.3V. Od tada rock stable.:smoke: Vidi da li tvoja ploča ima obe ove opcije ili samo jednu.

Nisam dirao voltazu uopste.
Imam grdilo opcija za voltazu ali mi je ovo bas cudno.
Maximalno na koliko sam mogao da poteram memoriju je 1455 MHz..

Koje su ti latencije? Probaj ruchno setovati 1866 cl9 10 9 27 2t...napon na 1.6v

Razlika izmedju moje i GA-990 FXA je mizerna, osim sto kod FXA PCI-E oba slota rade na x16, kod mene na x8.
Posto koristim jednu graficku i nisam planirao CF (a kontam da mi je sad dovoljna 7950) ova mi sasvim zadovljava potrebe, a mislim da je suludo davati vise od 100e za plocu sa AMD chipsetom (ako cu vec da dam 150e za plocu, kupicu onda Intela za 250e i zavrsio sam posao, a ne koliko platim plocu toliko cu i procesor).
BIOS me nije zezao sa Patriot memorijom, opusteno je guran 1866 MHz koliko je i pisalo na njoj.
Ova memorija je jednom radila na 1866MHz i on onda nece preko 1455MHz i to jedva i to preko 1333 MHz.

Ja ti kazem da okacis slike iz biosa i samih modula. Ovako mozemo do ujutru

Poslednja izmena:
Postavljac teme mora da shvati da sa ovom plocom treba nezno kao sa zenom. Prvo i osnovno update biosa. Izvadis stare module, ugasis napajanje, baterija napolje na min dva, vrati bateriju, ubaci prvo samo 1 keks ram-a (ovo je vrlo bitno sa ovom plocom), upali napajanje, startuj racunar, odmah udji u bios, podesi napon i tajminge i 2T rezim za pocetak, f10, restart. Ako postuje, ugasi opet komp, ubaci drugi keks u slot iste boje, pa opet upali. To bi bio neki uproscen postupak sa plocom. Ne moze sa tim Gigabyte-om "samo muni memoriju u slotove mora da radi". Cak se desava da super radi sve, a onda apdejtujes bios i zapisti qrva:d. Nije pomogao ni clr cmos dok nisam ostavljao samo jedan stap uboden u plocu. Pa onde drugi, treci, cetvrti... One by one. Nek uslika on nama memoriju obostrano i nek posle uslika podesavanja za istu u biosu. 95% sam ubedjen da je zvrcka u podesavanjima ili u postupku instalacije.
Na posletku ako je i neispravan ram, nek odmah zameni. Nije ni prvi, bogami ni poslednji slucaj sa bilo kojim proizvodjacem

Update-ova sam BIOS jos dok sam imao Patriot memoriju, onda je sve radilo super.
Tajminge nisam ni dirao, sve sam ostavio na auto..
Da uslikam memoriju obostrano?? Pa vide se samo hladnjaci.. :)))
Mogu da uslikam podesavanja u BIOS-u...ali veruj mi, kad bi video da sam sve ostavio na def.,bukvalno sve i kad stavim samo memoriju da radi na 1600 MHz on mi izbaci da sve u BIOS-u vraca na pocetno stanje jer racunar nije mogao da butuje pri ovim podesavanjima.. Sad cu to da uradim i da uslikam..

I obavezno stavi samo jedan modul u prvi soket do procesora. Nalepnica na hladnjacima me i interesuje... I koliko sam video ta memorija trazi 1.65v tako da znas sta je dalje ciniti

Poslednja izmena:
Koje su ti latencije? Probaj ruchno setovati 1866 cl9 10 9 27 2t...napon na 1.6v

Nisam dirao latencije vec sam samo namerno ostavio da radi na 1866 MHz kad ono nije htelo ni tako.. stavljao sam napon 1.6V na 1600mhz i opet isto..
Probacu tako da rucno nastelujem saad..

Vrh Dno