Šta je novo?

Windows 7 čas radi - čas stane?

Skyw@lker

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
27.12.2003
Poena
630
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 5700X + Cooler Master Hyper 212 RGB
Matična ploča
Asus TUF Gaming B550M-Plus
RAM
DDR4 32GB (2x16GB kit) 3200MHz CL16 HyperX Fury RGB
GPU
ASUS TUF RX6800 OC Edition 16GB GDDR6
Storage
Kingston 1TB M.2 NVMe SA2000M8/1000G + Western Digital 4TB + 2 x WD Elements 8TB
Zvuk
AV Yamaha RX-A2A
PSU
BE QUIET! Pure Power 12M 850W
Kućište
Fractal Define R4 Black Pearl
Monitor
Gigabyte M27F
Miš & tastatura
Logitech K350 + Logitech M705
Ostale periferije
PS5 , Xbox Series S
Laptop
Lenovo ThinkPad T14 Gen 1
Mobilni telefon
Samsung S24 Ultra
Pametni uređaji
Hawei Watch GT 3 Pro, Huawei Body Fat, Xiaomi Mi Hub 2, Xiaomi Mi Kettler
Steam
markov211
Pristup internetu
  1. Optički internet
Dakle zanima me problem koji je vezan za drugarev laptop. Dao mi ga je na korišćenje i lepo je instalirana windows sedmica (svi drajveri) sa dva naloga, lapatop je munja ima dve grafika (jedna intel 3000 a druga radeon 7550), ssd disk od 16 gb i 500 gb hdd, 4 gb ddr3 ram itd... I sve je to šljakalo super do ne davno kada je komp počeo da dobija sledeće "simptome" - ponekadse dugo učitava win i kada se gasi isto dugo, a nekada iz čista mira ume da blokira u sred rada (kucanja. surf, kopiranje...) i posle nekog vremena krene opet normalno da radi... Iskenirao sam sve živo (mem test, hdd scan itd.) i idalje ista stvar... Jer ima neko ideju šta može da bude? Da ne bude da sam mu zeznuo lapatop a uzeo da ga sredim... :(

pogledaj u event-ima sta kaze, trebalo bi nesto da prijavljuje.
znaci event viewer u amdinistrative tools

ne mora da bude nista posebno. drajveri redovno brljave. devojcica mi ima vrlo slicnu masinu, i svako malo brljave drajveri za grafiku... isto ati, 7470, ako me secanje ne vara.

Pa ne znam kako mogu da brljave instalirani regularno sa diska koji je dosao uz komp...

Pa ne znam kako mogu da brljave instalirani regularno sa diska koji je dosao uz komp...

Kako to da ne mogu da brljave instalirani regularno sa diska koji je dosao uz komp ?? Imaš romane ispisane o drajvrima za ATI i njihovih grešaka. meni su 11.xx serija drajvera pravili ršum a 12.6 sada šljaka super i bez greške.

kako da ne brljavi, i win brljavi pa se prodaje za stotine e :d
event viewer je super stvar jer nikad ne znas sta se tacno dogadja. mozda neki konflikt prouzrokuje nesto sasvim deseto sto nikad ne bi ni pomislio.
ja uvek krecem odatle, nikad ne gledam u pasulj sta bi moglo biti. a nije iskljuceno da su ati driveri..poznati su po tome

Reinstaliraj operativni sistem ako to ne pomogne problem je hardverske prirode!

Kakva ti je to preporuka? I odakle ti ideja da recimo strogo teoretski gledano nije instalacioni disk loš?

Reinstalacija sistema je krajnje rešenje kad nijedno drugo nepomaže. Takoreći po deceniju nereinstaliram sisteme i uz malu nadogradnju i odlično setovanje rade kao švajcarski sat.

Ovde bi neki reinstalirali sistem svaki drugi dan

U međuvremenu se sitacija pogoršala do momenta kada u Win-u nisam imao fontove, učitavao se jako dugo i izbacio mi par puta BSD! Na kraju odradih reinstall i sada šljaka, MADA ima garanciju i ako opet počne da zeza pravac servis neću da nagađam - uostalom nije moj a ako je neki hardverski problem bolje da se bakću serviseri... Ja na kućnom računaru imam sedmicu pet godina i nikada nisam imao takvih problema, iskreno miriše mi da je memorija ili HDD...

Mozda se greje cpu ili gpu pa throtluje ne bi li smanjio temperaturu.

HDD je u pitanju bio! Na kraju je komp završio na servisu ali su zamenili HDD i stavili sedmicu i sada sve šljaka :) E sad off topic: ja bih možda stavio i Windows 8 pored sedmice ali ima samo jedna particija (c disk), koji program mi preporučujete za particionisanje a da je dobar? :) Partition Magic sam cuo da je dobar, mada sam čuo da ume i probleme da napravi a ne znam jel smem iz tig programa sistemski disk da delim (ima nekih 300ak GB slobodno)...

minitool partition wizard, ranije sam koristio i acronis i magic...radi to sve kako treba. malo je magic vec mator pa hoce da brlja.
skini minitool part. wizard bootable cd i odradi
ostavi za win7 oko 100gb ako ces se igrati. ako ne..mozes i manje

Cool thanks! A jel Win 8 napravi onaj boot screen automatski ako prepozna da ima dva OS-a?

Nazad
Vrh Dno