Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Probao sam Flow i Slideit i mogu vam reci da su obe super. Cini mi se da je Slideit za nijansu brza ali Flow sa predikcijom pobeđuje :)
Još jedna prednost Slideit je sto ima i ćirilicu i latinicu...

I meni je flow zanimljiva, samo da se naviknem. Fali mi swipe left to delete.

Jelte, kakva vam je baterija od kad ste instalirali swiftkey flow? Meni na nexus 7 normalno radi, tablet verzija, a na sgs3 katastrofa, phone verzija. Vidim na drugim forumima da se ljudi žale ali nije masovna pojava. Isti dan sam deinstalirao, nemam baš mogućnosti da probam par dana jer mi treba telefon a nemam gde da ga dopunjujem.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1354951155470.jpg
    uploadfromtaptalk1354951155470.jpg
    55.3 KB · Pregleda: 392
Poslednja izmena:
Root Call Blocker Pro je na akciji od 57% popusta. Da li ga je neko probao?

Takodje, na akciji su EA igre. Sve su po 0.99$.

Jelte, kakva vam je baterija od kad ste instalirali swiftkey flow? Meni na nexus 7 normalno radi, tablet verzija, a na sgs3 katastrofa, phone verzija. Vidim na drugim forumima da se ljudi žale ali nije masovna pojava. Isti dan sam deinstalirao, nemam baš mogućnosti da probam par dana jer mi treba telefon a nemam gde da ga dopunjujem.

Juče i danas sam je baš dosta koristio na N7 i primetio sam da mi baterija traje u proseku oko sat vremena kraće.

Da li je moguće isključiti kvacice na slovima u SwiftKey tastaturi prilikom slanja poruka? Koristim English tastaturu ali sa srpskom predikcijom.

Powered by Jelly Bean HD2

Da li je moguće isključiti kvacice na slovima u SwiftKey tastaturi prilikom slanja poruka? Koristim English tastaturu ali sa srpskom predikcijom.

Ja koristim Go sms pa tamo podesim da mi se uklone kvacice...

Kako? U send settings /enable local support /supported languages, i koji treba da se cekiraju? I da li je to provereno da stižu poruke bez kvacice? Jer meni i dalje stoji da je poslato sa.

Ovo i mene zanima za GoSms. Nisam ni znao da postoji ta opcija da “ošiša“ slova.

ako koristite neki cm7-9-10, ima modifikovana mms aplikacija koja to radi i funkcioise
na xda ih ima na svakom koraku

Drugar ima neki model alcatel-a i ima problem sa internom memorijom kada instalira programe i aplikacije.Uvek mu se programi instaliraju na internu memoriju telefona,a on bi hteo da ih instalira na memorijsku karticu.Da li ima neki program koji sluzi da se aplikacije i programi instaliraju na eksternu karticu?Ako moze neki provereno dobar program.

Sad si sve napisao... Koji alcatel, koji ima ROM, dali ima cwm, dali ima root?

posao najbolje odradjuje link2sd. za to ti je potreban root i ext particija na memorijskoj. ostali manje vise...ne bi se trudio...nista znacajno ne bi dobio na mestu posto ce i dalje dobar deo aplikacije ostati na internoj memoriji

Ja više volim neku DataOnExt skriptu, jer tako telefon vidi kompletnu ext4 particiju kao internu memoriju. Probao link2sd, nisam bio zadovoljan.
Evo kako moj HD2 vidi internu memoriju, 2GB ext4 particiju.

nuge6ata.jpg

Moracu da ga pitam.Znam da je android platforma.Kupljen u vip-u.Nije rootovan sigurno i nema cwm u sebi.Mislio sam da je dovoljno da je android pa da radi bilo koji program koji je namenjen android platformi.Nista onda prvo da vidim koji je model.
Sad si sve napisao... Koji alcatel, koji ima ROM, dali ima cwm, dali ima root?

Sad sam se cuo sa drugarom.Fon je kupljen u vip-u i model je VIPDROID XL.Drugar misli da je to alcatel 911 ali nije siguran jer na njemu ne pise nikakva oznaka.Odakle mogu skinuti root za ovaj fon.Ako uopste moze da se uradi root.I kako da se napravi ext particija na memorijskoj.Ja koristim samsung galaxy s3 i moj sam fon rootovao i fleshovao ali se sa ovim modelom alcatela nisam susretao pa ako moze mala pomoc.

Ja više volim neku DataOnExt skriptu, jer tako telefon vidi kompletnu ext4 particiju kao internu memoriju. Probao link2sd, nisam bio zadovoljan.
Je l' DataOnExt skripta samo za HTC telefone, ili uopšte za androide? Probao bih to na Huawei-cu, Link2SD mi ne radi kako treba.

ja sam na huawei isto koristio link2sd, radio kako treba...doduse sad jedno vreme nisam koristio drugi mob i imam dosta interne...mozda su usput zeznuli nesto (inace mi radio savrseno..cak sam i widgete drzao na ext particiji), sto nije nikakva novost sa software-om bilo koje vrste

Upravo je problem sa widgetima, čim linkujem neku aplikaciju na ext particiju, widgeti se ne učitavaju. Ne mogu da izolujem problem, da li to zavisi od broja linkovanih aplikacija, prestalog slobodnog mesta na internoj memoriji, ili nečeg trećeg. appwidgets.xml fajl promeni veličinu pri restartu, smanji se i izbrišu se svi redovi sem nekoliko.

Ovo me više izluđuje, osim tog problema sa widgetima Link2Sd radi sasvim ok. Probao sam sve, ručni bekap pomenutog fajla, titanium bekap, nandroid, reinstalaciju rom-a, ništa ne pomaže, u jednom trenutku widgeti prestanu da se učitavaju (samo crni pravougaonik sa porukom: Problem loading widget).

Ne preporucuje se linkovanje widgeta zbog sporosti pristupa SD kartici i povecanoj potrosnji energije (baterije).

Potrebna mi je neka aplikacija za pozivanje sa tableta, nesto slicno GrooVe IP koji mi ne radi. ..Skype kosta, Viber ne moze na tablet..

Kako? U send settings /enable local support /supported languages, i koji treba da se cekiraju? I da li je to provereno da stižu poruke bez kvacice? Jer meni i dalje stoji da je poslato sa.