Šta je novo?

TotalTV Mix (TV+ 16Mbit/s Adsl)

Svaki drugi :D Ja sam moj mix dobio 2 dana nakon što sam vratio opremu Telekomu, pre toga sam čekao da mi se poveća brzina interneta pa tek onda vratio opremu i zvao Total sa pitanjem: Šta čekate?! Ja sam vratio opremu Telekomu i dao vama MIK, brzinu sam već dobio tako da to znači da se čeka samo ruter i ugovor. Prvi lik mi je rekao da mi je port demontiran i da sada oni moraju slati novi zahtev, pitam ja njega jel me zeza a on mi spusti slušalicu(****** mislim da se zove Marko). Zovem ja opet, opet mi se javi neka koja pojma nema kao moram čekati nedelju dana još da Telekom sredi njihov novi zahtev za port itd. Okrenem ja još 2 puta i počnem da smaram da mi daju nekog ko je zadužen za adsl i nekog ko je nadređen i odgovoran za njih tamo.Dobijem finu tetu koja je prosledila Telekomu po hitnom postupku zahtev i ništa mi nije obećala, znači nikakvih 20 dana nikakvih 2 dana,samo je rekla da bi trebalo da bude brzo :) Nakon 2 dana stigo mi ruter i ugovor(u četvrtak sam zvao u subotu ujutru stiglo). I posle sve ok :D Još da napomenem da sam naglasio da ću i za totaltv raskinuti ugovor jer me jako živciraju i da mi je lakše preći na Box kod Telekoma nego se sa njima zaje..... :p

Evo večeras vidim da mi je sa 1532 dignuto na 6144, a pre toga sa 2 IPTV setovana na 11998.

w97czc.jpg

Margine za download su i dalje sjajne, ne znam što nisu mogli još? Ima šanse da se žalim nekome?

Da li će me sad sami zvati iz Totala ili treba ja sutra da ih okrećem?

Da li će me sad sami zvati iz Totala ili treba ja sutra da ih okrećem?

Mene su danas zvali da provere da li sam i dalje zainteresovan za TotalMix uslugu. Ali nisam doziveo da me samoinicijativno pozovu, a da je to u moju korist (ako me razumes sta sam hteo da kazem :))

Moja preporuka ti je - obavezno zovi! To ti je par minuta zivota svaki dan (x2) i par kila zivaca... :)

Interesuje me kakva su vasa iskustva sa SBB internetom? Trenutno sam korisnik Eunet-a. Placam 1520 din za 2500 Kbps/500Kbps a za 5000/1000 uz ugovornu obavezu od 18 meseci (Loyalty paket). Zanimljiv je ovaj za 12 meseci ugovora postpaid S paket. Mada ni ovaj M nije los. I da li daju Wireles router ( keva koristi laptop)?

Poslednja izmena:
Citam ovu temu i ne mogu da verujem u kojoj mi bestragiji zivimo. Koristim pored Euneta i AVcom kablovskog operatera(sve moj do mojega) i razmisljam se da predjem na TotalMix. Da li je ovolika j****a i kada se prelazi sa nekog drugog internet provajdera kao sa Telekoma? Takodje me interesuje iskustvo ljuda sa Total TV-om u smislu kvaliteta slike odnosno da li ima nekih smetnji ( tipa atmosferske prilike i sl.). Plasim se da krenem u tu avanturu a jos malo ce i novogodisnji praznici a zna se koliko se tada radi.

Slika je odlična kod mene, jedino ako se zalepi puno snega na tanjiru onda bude problema, pa treba očistiti i glavu i tanjir. Inače nikakvih drugih smetnji nema. Mi smo prešli sa IPTV-a jer u mom kraju nema kablovske i kad je krenuo IPTV nismo imali nikakvih problema, a za 2 godine kad su i drugi uzeli preko promotivnih akcija, onda je došlo do zagušenja i sami tehničari priznaju da je to problem i da ne mogu da ga reše. A onda usput prebacim internet, kad već postoji mogućnost da plaćam 300 dinara jeftinije za isti protok ili čak i bolji.

Sa TotalTV-om nisam imao nikakvih problema evo ima već 3 godine skoro. Naravno, bilo je nekih seckanja/problema sa pojedinim kanalima ali to je ukupno max par sati godišnje. Jedino sneg ako ti se nakupi kao što reče tdejo, ali ja čak ni tih problema nisam imao.
E sada, sa adslom je malo drugačija stvar jako su aljkavi i treba izgubiti dosta živaca da bi sve bilo kako treba da bude

Poslednja izmena:
Ja zivim u zgradi na 4. spratu. Verovatno bi morali da dodju da vide gde da stave antenu da li na terasu ili na krov. Ako bi bilo na terasi problem je sto je moja zgrada okruzena visim zgradama pa neznam kakav bi bio prijem signala. Da me ne shvatite pogresno imam mogucnost da koristim kablovsku tv ali ono sto je AVcom to je strasno pa oni jos pregovaraju o mogucnosti da uvedu neke HD kanale. Trebalo je da bude do kraja godine ali po recima njihovih terenskih tehnicara mozda posle nove godine. Nisam u mogucnosti da predjem na SBB. O tome sam pisao dal ratelu ili rra ne mogu da se setim a dobio sam totalno nerazumljiv odgovor. Samo me je ovo sa menjanjem ADSL provajdera uplasilo.

Eunet mi je dao pogresan MIK,toliko o njima koliko su jadni. Sada cu biti jos minimun nedelju dana bez neta. Poslao sam im mail da mi posalju opet odgovarajuci. Jedna iz Totala me uredno zvala na mob da mi kaze da mik nije u redu,jakko korektno od nje.

Citam ovu temu i ne mogu da verujem u kojoj mi bestragiji zivimo. Koristim pored Euneta i AVcom kablovskog operatera(sve moj do mojega) i razmisljam se da predjem na TotalMix. Da li je ovolika j****a i kada se prelazi sa nekog drugog internet provajdera kao sa Telekoma? Takodje me interesuje iskustvo ljuda sa Total TV-om u smislu kvaliteta slike odnosno da li ima nekih smetnji ( tipa atmosferske prilike i sl.). Plasim se da krenem u tu avanturu a jos malo ce i novogodisnji praznici a zna se koliko se tada radi.

I ja sam isto na AVCom-u i hocu da bezim samo zbog kablovske. Internet mi je kod Oriona i radi sasvim korektno, ali se bojim da ako predjem pocnu da mi prave ove probleme koji su navedeni u ovoj temi.

U četvrtak kad sam zvao rekli su u Totalu da nije aktiviran port, posle u petak nisam hteo ništa da cimam zbog vikenda jer sam znao da neću biti kući. Jutros su sledeći parametri u ruteru, neočekivano...

2dqvsia.jpg

Sad ću više cimati da mi pošalju njihovu opremu, a ako nije telekom aktivirao port za njih onda ću i njih okretati.

Nazvao sam telekom u Subotici prepodne, rekli su mi da vratim opremu i da će onda prepustiti port SBB-u. Sad sam doneo ruter iz kancelarije i ...

Odlično radi SBB ADSL, s obzirom na cenu i ostale ponude fenomenalno, ja od letos od kad sam prešao sa PTT-a nisam imao nikakvih problema, a linija mi je više nego očajna.

* Downstream Upstream
SNR Margin * 6.6 10.0 db
Line Attenuation * 23.0 8.9 db
Data Rate * 13755 1023 kbps
Max Rate * 16764 1032 kbps

Obično izvlačim 13-14 Mbps, danas je nešto lošije, ali što je najbitnije konekcija je stabilna.

Poslednja izmena:
Stigao juče modem, ja sam voj tranzit završio za 8 dana. Prezadovoljan sam.

Evo ja ga privezao malocas, stigla oprema danas

Evo i ja sam odradio migraciju na totalTV Mix, bez problema. Otisao u telekom (u Zr) i poneo opremu da uzmem migracioni kod. Bili su jako ljubazni za divno čudo i rekli da ne vraćam opremu dok istu ne dobijem od drugog provajdera da ne ostajem bez net-a. Odmah javio total-u MIK bio je ponedeljak uveče kasno. U sledeći utorak stigao je aneks ugovora (pristupnica). U petak je stigla oprema, znaci nekih 10 dana, sve vreme sam imao net, a već posle 3 dana od prijave totaltv-u pušten je totalTV Mix protok. Juče otišao u telekom da vratim opremu, a oni opet ljubazni pitaju jel radi internet da li sam dobio opremu nije problem da je još zadržite...

Prezadovoljan sam jer je u pitanju seoska sredina, linije nisu bas tako sjajne i pored ovog nevremena nije bilo prekida u protekle 2 nedelje koliko ga koristim.
Pozdrav,

Eto pa neka sada kažu da nema nikog izna 8Mbita :D Drago mi je da ste brzo to sve obavili, valjda su se opametili malo ovi iz totala...

A sta ja sad da radim? Meni je ostala brzina 8 mbit/s, iako moze vise? Da se bunim? Da tuzim?

probaj preko totalove korisnicke podrske da vidis ako uopste i oni nesto mogu po tom pitanju

prijavi kao reklamaciju na "njihove" usluge.

total net je bez obzira na cenu i kvalitet paketa uvek bio "mac sa dve ostrice" jer jedna firma ga prodaje a druga ima mrezu preko koje se realizuje.

Poslednja izmena:
Deluje prilično zanimljivo ova TotalMix ponuda, ali jedino što me odbija su dodatni kablovi po kući. Ako se ne varam, za TotalTV kuću od satelitske antene idu dva ili više koaksijalnih kablova koje treba razvući do svakog TV-a? Ja sam kućnu mrežu predvideo za jedan ulazni koaksijalni kabl koji ide do rack ormana, zajedno sa koaksijalnim kablovima do svake sobe. Drugi ili čak treći ulazni koaksijalni kabl bi mi baš zakomplikovao situaciju.
I šta im znači ono da je za TotalTV kuća uslugu potrebna telefonska linija? Zar i telefonski kabl treba da ide do risivera?

Da li neko ima problem sa bas cestim pucanjem konekcije? Meni je ponekad ok ali kad ne valja onda me izludjuje. Danas je za nekih sat i po konekcija pukla 22 puta. Pre totala sam koristio Telekomov adsl i konekcija je u proseku pucala 2 puta godisnje tako da sam poprilicno siguran da problem nije do moje linije.

Vec sam se gnajvio sa korisnickom podrskom i prilicno su beskorisni. Imam li ja prava da na osnovu lose usluge raskinem ugovor a bez da im ista platim?

Tnx

Deluje prilično zanimljivo ova TotalMix ponuda, ali jedino što me odbija su dodatni kablovi po kući. Ako se ne varam, za TotalTV kuću od satelitske antene idu dva ili više koaksijalnih kablova koje treba razvući do svakog TV-a? Ja sam kućnu mrežu predvideo za jedan ulazni koaksijalni kabl koji ide do rack ormana, zajedno sa koaksijalnim kablovima do svake sobe. Drugi ili čak treći ulazni koaksijalni kabl bi mi baš zakomplikovao situaciju.
I šta im znači ono da je za TotalTV kuća uslugu potrebna telefonska linija? Zar i telefonski kabl treba da ide do risivera?

Telefonski kabl ide do svakog risivera samo u slučaju korišćenja više risivera, moraju i oni da se zaštite od mogućnosti da uzmeš dva risivera i jedan daš komšiji, pa podelite troškove :)
Nisam siguran kako koriste tu telefonsku liniju, da li povremeno okrenu kućni broj i čekaju da im se modemi u risiverima jave i identifikuju ili na neki drugi način.

Što se tiče pucanja veze i meni se to mnogo češće javlja nego što je bilo kod telekoma a na istim brzinama su mi portovi. Verovatno je ovaj totalov ruter još gori od telekomovog :)

Treba mi pomoc. U sredu 19. decembra sam vratio telekomu opremu, i podneo zahtev za migracioni kod koji sam tada i dobio. Istog dana sam podneo zahtev za TotalMix, njima izdiktirao MIK i gospodja u korisnickom centru, koja se javila, mi je rekla da ce mi usluga biti aktivirana u roku od 5-7 dana. Od tada je proslo skoro 20 dana, a nista jos nisam dobio od njih. Zvao sam ih nekoliko puta, a oni mi svaki put kazu u fazonu mi smo telekomu poslali zahtev da Vam otvori brzinu, i nas zabole d*pe sta ce oni da rade. Ja ih pitam koliko jos treba da cekam, koliko je potrebno telekomu da mi otvori brzinu, a oni mi ladno odgovore kad bude bice. Sta da radim? Kome da se obratim? Ovo vise stvarno nema smisla, ja vec 20 dana nemam ni internet ni televiziju(pre sam koristio IPTV, koji nije tako los). Kao da zivim u nekoj Tunguziji u srednjem veku, vise mi se sve smucilo.

Treba mi pomoc. U sredu 19. decembra sam vratio telekomu opremu, i podneo zahtev za migracioni kod koji sam tada i dobio. Istog dana sam podneo zahtev za TotalMix, njima izdiktirao MIK i gospodja u korisnickom centru, koja se javila, mi je rekla da ce mi usluga biti aktivirana u roku od 5-7 dana. Od tada je proslo skoro 20 dana, a nista jos nisam dobio od njih. Zvao sam ih nekoliko puta, a oni mi svaki put kazu u fazonu mi smo telekomu poslali zahtev da Vam otvori brzinu, i nas zabole d*pe sta ce oni da rade. Ja ih pitam koliko jos treba da cekam, koliko je potrebno telekomu da mi otvori brzinu, a oni mi ladno odgovore kad bude bice. Sta da radim? Kome da se obratim? Ovo vise stvarno nema smisla, ja vec 20 dana nemam ni internet ni televiziju(pre sam koristio IPTV, koji nije tako los). Kao da zivim u nekoj Tunguziji u srednjem veku, vise mi se sve smucilo.

samo im dosadjuj svaki dan zovi ih mora da ti odrade u roku od 30 dana inace gubis port oni to dobro znaju

p.s. ako nemas ni tv kako sam kazes onda mora prvo to da ti se odradi.pravac kod lokalnog montazera da ti to sto pre odradi

Evo sutra ce biti tacno 2 meseca od podnosenja zahteva za Total Mix i danas sam napokon postigao:
2440071543.png

Borba je bila teska :)))

Sad samo da se nadam da potraje ovih 2 godine :)

Podneo zahtev 19. Decembra. Prosle nedelje su mi tek uveli TotalTV a juce stigao i net.

Za sada sam zadovoljan :)

Kako da nabedimo ove u SBB-u da odrade Plugin sa kojim bi mogli da D3 Go uslugu pokrenemo na kućnom HTPC-u, preko recimo XBMC-a ....

Nazad
Vrh Dno