Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

@priest77 @Uros Novakovic
Hvala na objasnjenju, onda cu to da probam kad dodjem kuci. Ako mozete link samo da mi ostavite i upustvo da ne bih nesto zeznuo, ipak sve ovo prvi put radim. Znaci sa root-om imacu cu opciju za Black Market, kao sto je npr. Installous na iPhone-u? I kako moze on da se ubaci na Android? Vidim meni na Play-u samo izbacuje free aplikacije nema nijedna koja se placa.

E sad imam problem sa porukama, ne znam kako da aktiviram swipe opciju, a imam ubacen 4.2.1? Znaci stavljao sam i Srpski i Engleski i Hrvatski, nista. I da li ima opcija neka kao sto je lupica na iPhone-u ako se pogresi pa da uvelica ili ne?

I da li postoji neka opcija i koja da bih mogao lako da palim i gasim 3G po potrebi, tj. da svicujem izmedju EDGE i 3G? Da mi ne bi stalno bio na 3G i srkao bateriju kao blesav.

root ti je potreban da bi koristio aplikacije koje zahtjevaju root. da bi mogao da instaliras aplikacije sa black marketa ti root nije potreban.

Mislim da samo zbog te opcije koristim custom ROM-ove, tacnije zbog opcije 3G-only.

Skinite 4pda aplikaciju, registrujte se, i možete onda skidati iz te aplikacije stvari koje su na njihovim serverima.

OK. Hvala vam. Onda ako ne treba za Black Market root, sacekace malo dok se ne uhodam skroz. :)

@telep
Onaj Power toogle je dobar skroz. Pa to mi je trebalo barem da me navede, a ne da stalno ulazim u podesavanja itd.

Inace ako moze neka mi neko pusti na PM iGO i ako mozete da mi isto pustite na PM za Black Market odakle da ga skine. Ili jel ima nesto na foru kao sto je installous na iPhone-u ili ne?

@Gizmoid
Dobri covece, koji ne jos nisi izdao nijednim savetom - hvala! Mislim da sad cak mogu i stock da koristim, tj. cim prebolim da se u istom ne mogu menjati App drawer i broj HS-ova. :)

@mobilx
Da, ali 3G-only opciju ne drzim inace, nego bas 2G-only, a kad prebacujem na 3G radi surfovanja, onda zelim da je samo 3G. Dakle, tvoj predlog bi bio mnogo posla svaki put kad pozelim da promenim... No, hvala svakako. :)

@stolex šta si zapeo :D
Prvo ti root uradi, pa polako uživaj, market Unlocker ću ti ja poslati, poslaću ti iako sam ti jos davno poslao black market sajt i pošalji mi opet tvoj Gmail nisam znao da ćeš se vratiti na android :p

Znaci sa root-om imacu cu opciju za Black Market, kao sto je npr. Installous na iPhone-u? I kako moze on da se ubaci na Android? Vidim meni na Play-u samo izbacuje free aplikacije nema nijedna koja se placa.
Koliko ja znam ne postoji nesto kao Installous na iOS, (da bude sve na jednom mestu i organizovano skoro kao zvanican AppStore).
Da bi video aplikacije koje se placaju treba ti MarketEnabler (koji trazi da imas root) sa kojim ces prevariti PlayStore da pomisli kako si iz neke druge zemlje u kojoj postoji mogucnost da se kupuju aplikacije.

Aha, ok.

A jel ima mozda neki site da se gleda koje su aplikacije trenutno free pa da mogu da se skinu, a inace se placaju ovako?

Znam da kada sam korisito iPhone ima site appshoper i tu sam gledao koje su trenutno besplatne i tako ih skidao regularno. I kako bih npr. mogao da skidam te aplikacije sa play-a, a bez root-a, tj. jel moze nekako sa kompjutera?

Vidim da mi samo izbacuje na play-u besplatne aplikacije samo, jer znam nazalost da nase drzave nema za kupovinu.

Aha, ok.

A jel ima mozda neki site da se gleda koje su aplikacije trenutno free pa da mogu da se skinu, a inace se placaju ovako?

Znam da kada sam korisito iPhone ima site appshoper i tu sam gledao koje su trenutno besplatne i tako ih skidao regularno. I kako bih npr. mogao da skidam te aplikacije sa play-a, a bez root-a, tj. jel moze nekako sa kompjutera?

Vidim da mi samo izbacuje na play-u besplatne aplikacije samo, jer znam nazalost da nase drzave nema za kupovinu.
Pa upravo zato je potreban market enabler

Aha, ok.

Ovog nema koliko ja znam. Nikad ni jedna aplikacija što se plaćala nije "postala" free

OK.

A ono za pracenje koje su aplikacije trenutno besplatne ili koje su na rasprodaji, jel ima neki site pa da moze da se prati i skida? Znam da sam na iPhone-u imao par takvih aplikacija i tako pratio i skidao ono sto mi se svijda, a trenutno je besplatno.

Odlicno. Hvala. :D

I imam jos jedno pitanje. :) Koristim dropbox za prebacivanje aplikacija na telefon. E sada kada ih preuzmem i instaliram gde se posle nalazi taj .apk file da bih ga obrisao da mi bzvz ne zauzima memoriju telefona?

Odlicno. Hvala. :D

I imam jos jedno pitanje. :) Koristim dropbox za prebacivanje aplikacija na telefon. E sada kada ih preuzmem i instaliram gde se posle nalazi taj .apk file da bih ga obrisao da mi bzvz ne zauzima memoriju telefona?

Ne čuva sve fajlove, ali folder ti je u sdcard/android/data/com.dropbox.android

Aha, nisam znao. Hvala. :D

A ako moze isto da mi neko pojasni kako mogu da stavim neku mp3 pesmu za alarm i za zvono? Prebacio sam neke pesme i hteo sam jednu mp3 sto me stalno budi da postavim za alarm i jednu mp3 sto mi stalno zvoni tako telefon za zvono. Samo ne znam kako, ne mogu da nadjem opciju...

Stavio sam Paranoid ponovo cisto malo da vidim kakav je sada, svidja mi se mnogo transparentan statusbar i navbar sad i izgleda kao da se koristi ceo ekran :)

Prilozi

• Screenshot_2012-12-05-19-45-48.png
    Screenshot_2012-12-05-19-45-48.png
    973.3 KB · Pregleda: 117
Poslednja izmena:
Uu, ja volim da su mi crni oba do daske... :) Inace, telefon mi radi nekih 10ak dana bez gasenja (i restarta) i sve klizi. 'Lebac. ;)

Meni 4.2.1 pravi problema sa bluetooth-om u autu. Prikaci se brzo ali nakon par minuta gubi se konekcija i vise ne reaguje bluetooth na telefonu, ne mogu da ga ukljucim/iskljucim, kao da je zablokirao pa mora restart telefona.

Ma, samo problemi sa tim 4.2.x, baš su me razočarali.

Meni 4.2.1 pravi problema sa bluetooth-om u autu. Prikaci se brzo ali nakon par minuta gubi se konekcija i vise ne reaguje bluetooth na telefonu, ne mogu da ga ukljucim/iskljucim, kao da je zablokirao pa mora restart telefona.

Obrisi telefon "iz auta", upari ga pod novim imenom i pairing code-om i proradice ti. I ja sam imao taj problem i ovako sam ga rijesio.

Imam sledeci problem: Prikacim telefon na usb, ubuntu 12.10 je na masini.
Telefon se automountuje i lepo prikaze fajlove... ALI prikaze da ima samo 500mb slobodno (a ima 13gb)...

Nasao sam neka uputstva, cak i neki tool ali je to sve za starije verzije ubuntua i rekao bih da se ova ugradjena podrska ne podnosi sa tim budzevima, tako da mi ni jedan od njih ne radi :( Da li je neko uspeo ovo da odradi?

Inace sam kupio juce beli, odradio je sam update na 4.2.1 a ja sam ga danas unlockovao...
zaprepastilo me je sto je odnkekud "povukao" podesenja za wifi sa starog telefona (sifre i ssidevi za gomilu uredjaja)?! nisam ocekivao da google i to pamti...

Da se nadovezem u vezi WiFi-a i SSID-a. Radio full Wipe i format SD pre prelaska na 4.2, znaci nema apsolutno nikakve teorije da je nesto ostalo na internoj memoriji i cekiram svoju kucnu mrezu (WPA2), a on se sam zakaci? Ista stvar se desila i sa par kafica u koje svracam.

Google pravi backup na svojim serverima ukoliko ti je ta opcija aktivna. Iz tog razloga ti se sve to vratilo cim si se logovao na svoj google account.

Pravio je backup ali samo aplikacija, a izgleda da od v4.2 pravi i za WiFi. Nisam siguran da mi se to dopada ili ne,...barem da mogu selektovati sta mi se svidja i sta hocu da backup-ujem a sta ne.

Nazad
Vrh Dno