Šta je novo?

Asus K55VD vs Asus K56CM

Shomy#1

Slavan
Učlanjen(a)
25.03.2008
Poena
330
Pozdrav forumaši,
obraćam Vam se da mi pomognete razrešiti dilemu oko izbora laptopa. Naime, zbog potreba posla i zbog opsade desktop mašine od strane dece, javila se potreba za još jednim računarom. Ja do sada nisam imao svoj laptop ali sam ih većini prijatelja i familije ja izabrao i podesio te mi je dosta njih prošlo kroz ruke. Mogu reći da mi mnogo lakše bilo pomoći svima njima nego sebi izabrati mašinu. U startu sam odbacio sve sa integrisanom grafikom, imam i ja dušu 🙂, te vođen svojim iskustvom i iskustvom forumaša, isključio Toshibu i HP. Lomeći se između raznih ACERA, LENOVA i ASUSA izbor sam sveo na sledeća dva:
1. Asus K55VD-SX469 i
2. Asus K56CM-XX014
Potrebni su mi odgovori na sledeća pitanja:
Da li vredi razlika od 10.000 u korist drugog?
Koji ekran je bolji?
Baterija, 4 vs 6 cells?
Da li u ovom cenovnom rangu ima nešto bolje?
Unapred veliko hvala!

Iako nisi naveo namenu laptopa, ja mislim da vredi dati vise za K56. U pitanju je naslednik K55 serije koji je ispravio nekoliko mana prethodne serije
- kvalitetnije kuciste (zavrsna aluminijumska obrada za razliku od K55 koji ima samo Al oslonac za dlanove) sto je plus ako ces cesto nositi laptop, a i lepse izgleda
- kvalitet tastature je dosta bolji, nema vise ugibanja na koje je dosta bilo primedbi od korisnika
- ekran je nazalost u oba slucaja glare type, znaci ako planiras da ga koristis van prostorije spremi se na mucenje
- graficka je nazivno bolja ali mislim da je sve to u sustini isto u realnosti, mislim da ce taj ULV procesor zbog nizeg takta samo jos vise otezavati stvar kod igrica ako planiras da ga za to koristis (posto imas dusu, jelte🙂)
- sam laptop je neki hibrid prema ultrabook-ovima ali nema ono najosnovnije sto je potrebno za ultrabook a to je velika autonomija baterije

Ovo su neke cinjenice koje sam ja pohvatao rudarenjem po forumima i recenzijama jer mi je model iy te serije bio u opciji (S56CM-xx017v)

Laptop ću najviše koristiti za učenje, krećem sa nekim nekim post diplomskim školovanjem, tako da će laptop većinu vremena biti na radnom stolu uz povremeno nošenje na predavanja. Biće mnogo kucanja pa mi znači da tastatura bude dobra.
Glare type ekran, koji umesto njega?

Pazi, za ekran i tastaturu nema merodavnije osobe od tebe licno, percepcije su razlicite. To moras u nekoj radnji da vidis/opipas i procenis koji ti ekran/tastatura vise lezi

Pod glare type se podrazumevaju svi oni skrnavi glossy ekrani. Znaci bilo koji non-glare tj. ili mat ekran je bolji. Mislim da su sami paneli kod ove klase laptopova isti i tu mislim da nemas previse izbora, ali mozda bolje da neko upuceniji objasni. Koliko sam ja pratio Asusova N76 serija ima mat ekrane ali su i masine jace, samim tim i skuplje (>80K din)

Mislim da imas jedan dobar review S56CM na notebookchecku, nije naravno isto kao K56 sto ti gledas zbog hibrida SSD+HD, ali mozes da steknes grubu predstavu o dobrim ili losim osobinama ove klase uredjaja

Mislim da imas jedan dobar review S56CM na notebookchecku, nije naravno isto kao K56 sto ti gledas zbog hibrida SSD+HD, ali mozes da steknes grubu predstavu o dobrim ili losim osobinama ove klase uredjaja
Nisu ga nešto specijalno nahvalili, najviše zamerki imaju na bateriju i ekran, logično!
Malo sam se ohladio od njega, ali moram lično otići da ga vidim.
Bilo kakav predlog je dobrodošao!

Svaki laptop ima neke prednosti i mane zato probaj da gledaj odnos ulozeno/dobijeno. Meni recimo taj S56 deluje kao dobra kupovina jer ipak nudi dobru masinu za te pare. Ako kazes da ce ti pretezno biti na radnom stolu onda i baterija nije od nekog znacaja pogotovu ako koristis neki office program koji ti ne ukljucuje diskretnu grafiku vec radis na integrusi i ne ukljucuje ti se turbo mod na procesoru. Naravno ako hoces da se igras na bateriji tesko da ces skrpiti i dva sata

Ako ostajes kod Asusa ja jedino mogu da preporucim N56 seriju kao zaokruzeno resenje za neki malo duzi period, ali to zadovoljstvo dosta probija tvoj budzet za nekih 20-30K dinara

ja bih ti predlozio da pogledas jos modela sem asusa,nije da te odgovaram daleko od toga vec tih modela oko 60 000din ima dosta sa boljim i losijim hardwerskim komponentama ,sto se tice losih iskustva slazem se za hp barem kod mene,ostalo za sada ok ,mada mene toshiba uvek odusevila pored ostalih marki...

Ne znam ljudi, pogubljen sam, dođe mi da kupim ovaj a za ostatak para pazarim neki tablet. Ovog Acera sam gledao i svidelo mi se koliko je tanak i kako lepu tastaturu ima. Mada ako dodam još 5 crvenih na cenu K56 mogu uzeti ovo.
Znači, u totalnoj sam zbrci...

Posle još par dana gledanja i proučavanja ponude kod nas, najverovatnije uzemam Asus K56CM. :banana:
Još me samo muči baterija, na ovom testu ipak je testiran model koji ima jači procesor te HDD + SSD. Šta mislite koliko bi na ovom modelu, sa i3 procesorom i jednim HDD, baterija mogla da izdrži? I još nešto, kada je ovaj model predstavljen? Ne mogu nigde da nađem a zbunilo me to što na sajtu teh....je stoji oznaka da je stari model.

Probaj da nadjes opise nekog slicnog laptopa sa i3/15.6 ekranom i 4 cell baterijom da otprilike steknes predstavu koliko autonomije mozes da ocekujes pri uobicajenom office ili internet radu, a koliko kad krenes sa igrama kad ukljuci diskretnu grafiku.
Mislim da je ova serija predstavljena negde krajem avgusta ili septembra, kod nas se relativno skoro pojavio tako da ta lupetanja na tehn...sajtu slobodno zanemari, neki strucnjak tamo je pomesao sa K55 🙂

Još nisam kupio mašinu :-(
Od K56 sam odustao jer me veoma razočarala nemogućnost fiksiranja ekrana kada je zatvoren, što dovodi do toga da se poklopac otvara za centimetar prilikom postavljanja u položaj za transport!
Sad se pojavio ovaj u predprodaji i veoma me zainteresovao http://pcpractic.rs/proizvodi/lapto...adcore-a8-4500m8gb750gbamd-hd7730m-2gbhd7640g
Ipak je to N serija, najnovija rešenja iz AMD-a, mislim da nikako ne može biti los za te pare!
Šta Vi mislite?

Nisam ga gledao jer nije jos stigao, trenutno je na carini. Izvrsio sam rezervaciju, pa ga verovatno uzimam. Javljam utiske kad to bude.

Preuzeo sam mašinu po onoj ceni iz preprodaje, koga ne mrzi neka proveri cenu u Win-winu :-(
Prvi utisci su odlični. Deluje dosta robusnije od K56CM. Imam jedan mali problem, naime iako se reklamirao sa osvetljenjem tastature, nema ga. Kontaktiram Asus i pitam za objasnjenje, ono odgovaraju da su model sa tim serijskim brojem isporučili bez osvetljenja i da se obratim prodavcu zbog pogrešne reklame. To i uradim a oni odgovore da imaju data sheet-ove od Asus u kojima se navodi da ima pozadinsko osvetljenje. Ja se ponovo obratim Asusu i tražim ono što sam platio ali još čekam odgovor. Prodavac mi je nudio usb lampu ali ja sam odbio, pa su se i oni obratili Asusu. Šta raditi? U ponedeljak je 7 dana od kupovine.

Nazad
Vrh Dno