Šta je novo?

HTC Desire

samo prvo instaliraj 4ext recovery i uradi nandroid backup, najgore sto moze da ti se desi je da se zaglavi tel pri dizanju sistema, tada vadis bateriju, pa u recovery .. kartica mi je isto 8GB class 10, isto tako izdeljena
Pokušavam da shvatim šta je to 4EXT i zbunjen sam :) Jel to zamena za clockworkmod? Vidim ima besplatna verzija, plaćena, touch, classic, koju od njih? Primetio sam da je koriste iz recovery moda, a takođe iz samog androida, jel to moguće?

Kada sam rutovao, koristio sam ovaj metod:

http://revolutionary.io/

Tu mi je instalirana neka Revolutionary varijanta clockworkmoda. Da li da instaliram 4EXT preko toga? I da li je ovo adresa za skidanje:

http://4ext.net/

Puno pitanja za jedan program :)

Poslednja izmena:
Da, 4ext je custom recovery, kao CWM. Ja koristim 4ext Touch i odlican je.

@dijabola 4EXT Recovery Updater je aplikacija kojom ćeš najlakše da ubaciš 4EXT Recovery ukoliko si s-off, a jesi, i u budućnosti da ažuriraš na novije verzije. Najbolje ti je da instaliraš Touch verziju kao što reče @Corvus Corax jer je odlična i aktuelna. Classic verzija se više ne ažurira na novije verzije. Dovoljna ti je besplatna verzija aplikacije iako prvih par dana imaš opcije plaćene verzije.

Hvala vam svima na savetima, instalirao sam 4EXT Touch, lepo izgleda. Sada samo ostaje da izaberem kojem ROM-u ću se privoleti :)

Ovaj Mildfire sa standardnim HBOOT-om za sada fino radi, nije žurba...

BTW jel vam radi Google Market? Probao sam juče i noćas da kupim nešto i kada god kliknem na plavi kvadrat sa cenom izbaci grešku "An error occurred. Please try again".

Imam Market Enabler, normalno.

Upravo sam probao, na tabletu mi Google Play radi, znači nešto nije dobro podešeno na telefonu - samo nemam pojma šta, sve sam isto radio.

samo ocisti cache i data za Play Store i proradice
To sam prvo probao, ne pomaže. Ali problem rešen, prebacio sam sa slovenačkog provajdera (koji radi na tabletu) na nekog američkog.

Zašto - zato, važno da radi, baš me briga :)

I tu primetim da cene u dolarima ne moraju da odgovaraju onima u evrima, hoću da kažem, ne mora uvek da 1$=1€, kako su nas već navikli.

Program koji sam hteo ranije da pazarim za 8.36€, košta američkog potrošača samo 7$...

Malo li je na ovu skupoću?

Pozdrav ljudi,treba mi mala pomoc od vas,imam trenutno htc hd2 i na njemu ics 4.0.4 koji cu da dam caletu jer je bio vec 2 puta na servisa sto se tice touch-a a jako mi se svideo htc desire z zbog tastature a cuo sam da moze da se klokuje procesor,zanima me da li je neko od vas koristio taj telefon jer vidim da ima dosta slicnosti sa obicnim desire a nema tema za njega pa reko ovde da pitam,
Hvala na odgovoru

Tema je ogromna i ne mogu da se snadjem. Da li moze neko da mi odgovori vezano za rootovanje?
Do sada sam izbegavao, ali sada bih zeleo da probam da rootojem telefon.
Imam HTC Desire i samo bih voleo da imam malo vise mesta za memoriju aplikacija. Moze li mi neko objasniti ili mi dati uputstvo. Porbao sam da nadjem u temi ali mi ne ide.

Hvala

Pokrenem unrevoked (reflash) i dodje do running root.
Tu stane i ispise mi poruku "error: failed to get root. is your firmware too new?

jesi proverio verziju hboot-a pre svega?

na stranici crvenim pishe:

***This method only works for users with hboot 0.93 and lower. Sorry 1.06 users, but until unrevoked updates, your stuck on stock htc***

Da, to sam prvo proverio. Pise 0.93

stavio sam jedan od ponudjenih ruu room-ova jer ovaj moj nije bio na spisku i onda je islo sve kao po uputstvu.

Kako ja sada da iskoristim ovu dodatnu memoriju?

Koliko sada imas memorije za aplikacije? U principu treba da isprebacujes sve aplikacije koje to podrzavaju na sd card, najlakse je da instaliras app2sd aplikaciju i iz nje direktno to odradis

posle odradjenog root-a sam dodato 1gb sistemskoj particiji, ali je ne vidim.
da li treba da stavim neki rom da bih mogao da iskoristim tu memoriju ili mogu da ostavim sa ovim fabrickim i da nekako vidim to prosirenje memorije?

Dodao si tako što si particionisao memorijsku karticu? Moraš da instaliraš neki custom ROM koji podržava to kako bi iskoristio beneficije rutovanog telefona i ext particije na sd kartici.
Aplikacije poput Quick System Info ili Titanium Backup-a će ti prilazati kako stojiš sa memorijom i kako je raspoređena.

To je to, hvala.
Imam jos jednu nedoumicu.
Da li mogu da kontrolisem sta mi ide na memoriju telefona? Da li mogu da koristim samo ovaj dodatak memorije?

Isto zavisi od ROM-a. Uglavnom svi romovi za Desire imaju neku vrstu skripte koja će se postarati da rasterećuje internu memoriju jer je u suštini to i najveca mana Desire-a :)

Pazi ovako,on ti sad tu particionisanu ext3 ili ext4, ne znam sta si stavio, vidi kao internu memoriju tako da znas sta se u stvari desava kad instaliras apk

U zavisnosti od roma,tako particionises memoriju... meni su svojevremeno Oxygen rom-vomi radili savrseno

Dajte mi predlog za neki rom. Treba mi pouzdan rom i da sve radi, nije mi bitan izgled.

uzmi onda neki provereni GB rom - do sada su svi moguci prilicno ispeglani tako da neces imati problema. na ics i jb portovima jos sve nije skroz pouzdano, mada ces opet vremenom pozeleti i njih da probas ..

Vrh Dno