Šta je novo?

Samsung N7100 Galaxy Note II

Pa nije pljacka ako pristanes na to. Ne otimaju ti pare iz dzepa bez potpisa :)

Ugovorna obaveza u Telenoru je do sada bila 2 god obavezne pretplate kad kupis telefon, i nemas pravo na promjenu paketa.

Dakle, kao sto iznogud kaze, telefon te kosta 1200e na kraju.

Nije to pljacka nikako, problem je samo sto paket nije namenjen da ga neko izima kako bi dobio jeftin telefon, vec je vise da paket kupi onaj kome takav paket treba, pa usput pride dobije i telefon na poklon...
Naravno da izadje suludo skupo ako samo racunate koliko platite pretplate tokom dve godine, ali ako koristite zaista to sto vam pretplata daje onda to nije skupo. Druga stvar je sto bi neko uzao telefon pa posle i ne koristio mrezu za pozive...

@BozshaJesi se zeznuo jer potpisujes na dve godine. 50e x 24meseci = 1200e
U mom slucaju imam prenesi i surfuj 2000 pa sam uzeo N2 po povoljnijoj ceni.
Iz mog ugla placam tu pretplatu pa sam uzeo da iskoristim povoljnost. Druga stvar koju sam primetio od kada sam presao sa prenesi +2Gb na prenesi surfuj 2k, da mi se brze izvlace minuti. Cini mi se da se u novom paketu obracunava po minutu a ne po sekundama.
Sto se tice samog telefona, ja sam odusevljen funkcijama i brzinom. Out the box mi je trajao nesto vise od jednog dana sa intezivnim akanjem i instalacijom dodatno softw. Sinoc sam ga napunio prvi put na 100% pa cu videti kako se ponasa. Za sada sam zadovoljan. Nisam pokapirao kako se koristi multitasking sa aplikacijama (kako se razvlace, kako se pomeraju), postoje li neka setovanja u meniju?

Nije to pljacka nikako, problem je samo sto paket nije namenjen da ga neko izima kako bi dobio jeftin telefon, vec je vise da paket kupi onaj kome takav paket treba, pa usput pride dobije i telefon na poklon...
Naravno da izadje suludo skupo ako samo racunate koliko platite pretplate tokom dve godine, ali ako koristite zaista to sto vam pretplata daje onda to nije skupo. Druga stvar je sto bi neko uzao telefon pa posle i ne koristio mrezu za pozive...

+1
U potpunosti se slazem. Ko prica i kome treba TAJ paket njemu i treba da je 1din, a ne broj na dopunu i Note2 :d

Da videh sad na sajtu, gore malim slovima da je to na 24meseca. Znaci izadje 1200e. Kome treba toliki paket, nije problem, meni nije potreban bas toliki paket. Da je na 1god bilo bi hit.

Da videh sad na sajtu, gore malim slovima da je to na 24meseca. Znaci izadje 1200e. Kome treba toliki paket, nije problem, meni nije potreban bas toliki paket. Da je na 1god bilo bi hit.

Ne znam kako si prvo pomislio da je na 12 meseci kada nikad nije bilo povoljnih telefona na 12 meseci. Standard je ugovor na 2 godine. ***, malo si se iscimao i ponadao, al sta da se radi :)

Inace, jutros sam video na mobsvetu n2 za 485e iz NS sa telenora, ne pise boja :)

Zasto imam utisak da mi tel nekako losije stoji od starog note. Mnogo su ga uzduzili bre. Moracu da vezbam palac da istezem :)

Porucio sam preko oglasa sivi. Dobijes garanciju radnje od preko, i posto covek ide tamo svaki cas nije problem. Tako sam kupio i note 1 i IP4 tako da nije problem, jedva cekam ovo cudo...
Moze li kontakt na pp ?

Hahah sigurno. A mozda coveku treba lova pa ce da uzme neki jeftiniji :)

Porucio sam preko oglasa sivi. Dobijes garanciju radnje od preko, i posto covek ide tamo svaki cas nije problem. Tako sam kupio i note 1 i IP4 tako da nije problem, jedva cekam ovo cudo...

Reci mi, je li to neki tvoj prijatelj, ili se covek bavi time? Mozes da mi posaljes PP.

Ovde neko rece da je Note 2 u Madjarskoj 480 e,a verovatno i ovaj lik nabavlja po toj ceni,ali Note 2 ima u oglasima iz Telenora kako videh za 485 eura,pa je mislim bolje sacekati par dana da se pojavi vise modela iz Telenora za oko 500 e i njih i kupiti jer te iz Madjarske sigurno treba dekodirati pa bi time i ta garancija od preko,bila potpuno beskorisna.

Ovde neko rece da je Note 2 u Madjarskoj 480 e,a verovatno i ovaj lik nabavlja po toj ceni,ali Note 2 ima u oglasima iz Telenora kako videh za 485 eura,pa je mislim bolje sacekati par dana da se pojavi vise modela iz Telenora za oko 500 e i njih i kupiti jer te iz Madjarske sigurno treba dekodirati pa bi time i ta garancija od preko,bila potpuno beskorisna.

Jos jednom- ovaj tool koji se koristi za otkljucavanje telefona ne ukida garanciju jer moze uvek da se zakljuca ponovo (samo se fleshne fabricki rom i sve je kao i pre). Dakle, nemojte da brinete oko otkljucavanja. I da, video sam na xda neki tutorijal da se otkljuca (doduse mislim da je neki Amer to radio), nesto sa kodovima, udjes ovde, izadjes tamo, kliknes onde i gotovo :D )

Zasto bi se telefon koji je placen 480e trebao dekodirati? Zar to nije sim free?

Nije jer je zakljucan npr na Telenor mrezu a koliko sam upoznat oko otkljucavanja drugar koji se bavi sa time kaze da to sve moze ali ostane zabelezeno u tel da je rutovan cak iako vratis fabricki rom :)

Poslednja izmena:
LAza je mislio, koliko sam ja shvatio, na telefon koji kupis od lika koji valja primerke iz madjarske. A sto se tice rutovanja i zabelezavanja u telefonu, to prvi put sad od tebe cujem. Ima onaj binary counter koji isto moze da se resetuje, ali uglavnom imas root metode koji ne povecavaju taj broj. Sumnjam da su izmislili nesto novo na n2 ;) A i ko zna na sta je mislio taj lik

Idem da ga ispitam malo detaljnije pa cu da vam napisem ;) . Nego prodaje i moj drugar jedan beli N2 sa Telenor mreze mislim da je postavio oglas na mobilnom svetu i da je trazio 470e . Ja sam ga bas gledao za vikend ali sma nekako odustao kada sam cuo za te ruteve i cuda muda :p

@apple ja to prvi put cujem... Znam koliko su ljudi vracali i da niko nije imao problem za ostvarivanje garancije, jer prosto ne moze da se vidi NIKAKO.

@apple ja to prvi put cujem... Znam koliko su ljudi vracali i da niko nije imao problem za ostvarivanje garancije, jer prosto ne moze da se vidi NIKAKO.

Djilkoshe, znas i sam koliko su danas strucni ljudi 'koji se time bave' pa i dalje savetuju da se formira baterija, i niz drugih gluposti.

Ja samo prenosim ono sto sam ja cuo od ljudi koji to rade ali kao sto rekoh raspitacu se jos pa javljam sta i kako .

Ja sam moj bukvalno izvadio iz kutije i rootovao i postoji ako bas zatreba i program za skidanje brojaca koliko je puta upucavan rom itd ima naravno na xda sve
Ti sto su na oglasima od preko sve je to simfree tako da ne treba unlock ili sl.

Utisak sto se baterije tice je fenomenalan. Mucim ga ceo dan I mogu reci da je tacno duplo bolja od keca. Jos uvek ne mogu da verujem. Koja je procedura za root jel moze iz fabrickog cwm da se odradi sa zip fajlom il mora preko odina?

@adam Mislis na note 2? Jel ti sim free? Daj link za program, trebace.

P.S. Ovi su bas simpaticni sto prodaju za 550e. Ovaj beli vec treci dan prodaje za istu fixnu cenu, pridruzio se jos jedan beli za istu cenu u evro, pa malopre jedan sivi prekopirao cenu i sad se nadaju da ce tek tako da prodaju. Pre cu iz shvice da uzmem za 450e sa racunom, to mi najkasnije 19. Mora to na 500 i ispod da ide za par dana. Nema potrebe da se daje 500-70 evra vise za par dana, a njima neka chuchi u kutiji. Note vise nije tolika senzacija pa da toliko traze, proslo je to pre mesec i po :)

Полако, тек је понедељак. Сад ће да крену да се купују ко блесави, до Нове Године има то поприлично да иде испод 500е.

Али никад ми неће бити јасно како неко ко каже,, ради на све мреже" уме да барата са толиким парама :D

ljudi pa kako god okrenes za dve godine potrosis 1200e. Ovako das za telefon 450 ili 500e sve zavisi ko sta nadje + racun kod Telenora od 1500 do 2500 zavisi ko sta uzme. Pa racunaj sa telefonom i dve godine placanje racuna koliko to iznosi. Kako god okrenes tebi je cena preko 1000e. Jedina razlika je sto ces telefon kupiti odma, pa nema 50e mesecno za fon.

А друга разлика је што стари корисник може узети 50% попуста на претплату, па то отвара могућност одређене уштеде и истовремене заштите од неке нове оптимизације.

Vrh Dno