Šta je novo?

Acer Iconia W700

Nikolasbg

Cenjen
Učlanjen(a)
13.11.2012
Poena
169
Sta mislite o ovom tabletu?

Model ICONIA W700-323b4G06as
Procesor Intel Core i3-2365M 1.40GHz Dual Core
Veličina ekrana 11.6" IPS FULL HD LED - 16:9 Full HD 1920 x 1080 - Active Matrix TFT Colour LCD - CrystalBrite
Radna memorija 4 GB DDR3 1333MHz SDRAM
Kapacitet interne memorije 64 GB Serial ATA/300
Povezivanje USB, Wi-Fi, HDMI, Bluetooth
Baterija 3-cell Li-Polymer 4850 mAh
Operativni sistem Windows 8 Single Language 64bit
Kamera HD kamera sa integrisanim mikrofonom
Bluetooth DA
Url proizvođača http://www.acer.rs/ac/sr/RS/content/model/NT.L0EEX.002
Garancija 24 meseci

Cena je 85999 RSD

Sta mislite o ovom tabletu?

Model ICONIA W700-323b4G06as
Procesor Intel Core i3-2365M 1.40GHz Dual Core
Veličina ekrana 11.6" IPS FULL HD LED - 16:9 Full HD 1920 x 1080 - Active Matrix TFT Colour LCD - CrystalBrite
Radna memorija 4 GB DDR3 1333MHz SDRAM
Kapacitet interne memorije 64 GB Serial ATA/300
Povezivanje USB, Wi-Fi, HDMI, Bluetooth
Baterija 3-cell Li-Polymer 4850 mAh
Operativni sistem Windows 8 Single Language 64bit
Kamera HD kamera sa integrisanim mikrofonom
Bluetooth DA
Url proizvođača http://www.acer.rs/ac/sr/RS/content/model/NT.L0EEX.002
Garancija 24 meseci

Cena je 85999 RSD

Neki standard za bateriju na tabletu od 10 inca je 7000mAh, ovaj nema ni 5000 na 11.6'' i + ima dobar hw... Sve je dobro, samo su trebali da stave SSD hd, a i cenu malo da spuste 😀

S obzirom da Samung Atomom kosta 100 000 meni je ova cena jos i ok.. Tako da kad js malo bude pala bice ok kupovina.. 🙂 Inace meni se svidja.. 😀

Poslednja izmena:
I meni, cekam ovako nesto. Nexus 7 me smorio nakon 5 dana, ipak je ovo full pc. A sta mislite o modelu sa atomom i ekranom od 10", trebalo bi da bude oko 45000 RSD?
btw, Uz ovaj W700 dolazi i bt tastatura, dock sa 3 usb porta i torba. Valjda ce tako i za ovaj slabiji model.

Poslednja izmena:
I meni, cekam ovako nesto. Nexus 7 me smorio nakon 5 dana, ipak je ovo full pc. A sta mislite o modelu sa atomom i ekranom od 10", trebalo bi da bude oko 45000 RSD?
btw, Uz ovaj W700 dolazi i bt tastatura, dock sa 3 usb porta i torba. Valjda ce tako i za ovaj slabiji model.

odakle tebi sve te informacije?? 😀

Pa model sa atomom ako bude na nivou onog samsunga, a to je neki stardard i ksota 400e.. je super kupovina.. Bez obzira na 10``.. Mada Acer ne drzi narocito cenu i ovo ce pasti vrlo brzo na neke razumne grane.. I da bas upravo to sto kazes, u ondosu na android tablet ovaj je pravi pc..

Ohohohoh... http://www.leboncoin.fr/informatique/401363736.htm?ca=12_s

Poslednja izmena:
Sta mislis jel moze Win 8 da radi glatko na tom atomu? Isti je kao i samsungov, samo se velicina ekrana i cena razlikuju. Jel to dual core na 1.8 ghz?
Stigao u pcpra W700, valjda ce ubrzo i slabiji model 😀

Ja radosno čekam te Atom modele, i3 na tabletu nema šta da traži, potpuni overkill i bacanje para. Moj prastari single-core atom netbuk je bio super, ovi moderni dual-core atomi deru a baterija traje dugo, i sve preko toga je za tablet glupost.

Ma sigurno da moze, dual core je, ali je truba od procesora u odnosu na i3.. Ja sad gledam ovaj 11.6 i jako mi se svidja, nisam ocekivao ovako nesto, narocito sto ga u FR ima za 500e.. prijatno sam iznenadjen, to je dokaz da je moguce naraviti win8 pro tablet dobrih performansi sa dobrom cenom.. Jos je 11.6, a ne 10.1..

evo nesto o Atomu..

http://ark.intel.com/products/70105/Intel-Atom-Processor-Z2760-1MB-Cache-1_80-GHz

Poslednja izmena:
Upravo gledam razne video review-u ovog tableta... npr jedan..

Dakle ovaj tablet kosta oko 700-750e kod nas, sto znaci vrlo brzo sa pojavom konkurencije, 500, naajvise 600e.. I onda bi voleo da vidim nekog ko ce dati 500e za neki android, a ne za ovo.. Naravno osim nekog kome bas treba android.. Ja nzm da li bilo koji android tablet ima ovako prijatno i glatko iskustvo prilikom rada, zaista.. Dok sam gledao video prosto imam utisak da se klizi, nema zastoja, nema bilo cega.. Uz sve to, jos ga zakacite na tv i dobijete prosecan PC.. Iskreno sumnjao sam u MS, ali su sve moje sumnje otklonjene, ako ce budjavi surface da kosta 1000e, ovo je prava stvar... naravno treba videti i sta ostala konkurencija ima da kaze i pokaze..

Srecom vratih Nexus 7 😀
Ja mislim da ce moci da se stavi i android, dual boot, pa cemo i to imati. Planiram da idem na neku jeftiniju varijantu sa atomom..

Moci ce sigurno, samo ce verovatno biti potrebno da prodje neko vreme i da se proda u sto vecem broju da bi neko resio da radi android za njega.. Ja ukoliko budem odlucio da uzimam idem na ovu varijantu sa i3.. ipak msm da vredi svakog ulozenig dinara.. Malo mi je kreetnski uradjen dok i tast, npr da je kao kod surface-a bilo bi cool ovako samo neke budzevine bez smisla, ali ok.. meni je u svakom slucaju lep.. Samo jos da vidimo sta kazu za bateriju, to je ono sto mi ne uliva puno poverenja kad je ovaj model u pitanju..

Mozda je i bolje uzeti i3, u svakom slucaju pratimo sta ce biti sa cenama.

Ma padace, nema drugo sta.. 🙂 A ja cu vrv da uzmem iz Fr, onaj link sto sam kacio ovde, tu cesto postavljaju uredjaji po dobrim cenama, posle nekih akcija ili rasprodaja..

Da sad videh, ima dosta losiju grafiku, a za IPS mislim da jeste nego ne pise tu, nalazio sam informacije gde stoji da ima IPS panel.

Nzm ja iskreno ne bi uzeo acer ako nema IPS zato sto generalno imaju lose panele, a ako je IPS to samo po sebi garantuje kvalitet... Inace ukoliko stvarno ima IPS lepa je to kupivna bez obzira na atom.. Jeste da neces moci da igras nzm sta na njemu ali za neke klascine igre koliko toliko ce biti dovoljan.. Kao i za svakodnevni rad..

Inace ono sto nas je plasilo.. Prema nekim testovima, baterija traji oko 9+ sati.. Sto mi je prosto neverovatno.. Ali ajde da vidimo..

Poslednja izmena:
Moci ce sigurno, samo ce verovatno biti potrebno da prodje neko vreme i da se proda u sto vecem broju da bi neko resio da radi android za njega.. Ja ukoliko budem odlucio da uzimam idem na ovu varijantu sa i3.. ipak msm da vredi svakog ulozenig dinara.. Malo mi je kreetnski uradjen dok i tast, npr da je kao kod surface-a bilo bi cool ovako samo neke budzevine bez smisla, ali ok.. meni je u svakom slucaju lep.. Samo jos da vidimo sta kazu za bateriju, to je ono sto mi ne uliva puno poverenja kad je ovaj model u pitanju..

Mislim da je i3 overkill za tablet, posto pretpostavljam da sa njim baterija ne moze da radi bas dugo, ali videcemo, u svakom slucaju vise snage je uvek dobro imati, ali ne na racun trajanja baterije. Za mene je za brand-name tablet sa redovnom cenom sv ispod 8h baterije neprihvatljivo.

Ovo je verovatna ta neka jeftinija varijanta koju ti ocekujes... 😀 Ali nema IPS panel, ima atom, ima losu grafiku.. Jeste cena ok, samo treba videti da li ce ovaj model od 700e poceti da pada ako ne pada onda je i ovo lepo za 450, 500...

http://us.acer.com/ac/en/US/content/model-datasheet/NT.L0KAA.003
Meni ovo izgleda ekstra, to je ono sto sam cekao, jedino ne pise da li je dock ukljucen u cenu, mada ne pise da se kupuje odvojeno? Ali zato pise da sa dockom radi do 18h, vrh! Ovo ce verovatno biti moj sledeci tablet/netbuk. 🙂

Kada se ocekuje kod nas?

Kada se ocekuje kod nas?
Vec ga ima u pc pratic-u... Cena 750e za mdoel sa i3, a za model sa otomom i 10.1 dijagonalom, se ocekuje cena od 550e

@Air-max.. Na svakom review-u su dock i tast vadjeni iz iste kutije gde i tablet,a odgledao sam sigurno 5,6 tako da mislim da ide u paketu sve.. Inace slazem da verovatno i3 pojede bateriju u odnosu na atom, ali ukoliko je tacno da su sve nabrojane prednosti na njegovoj strani : IPS panel, 11.6 (nekome prednost, nekome mana), brzina . . Onda bi ja svakako isao na tu varijantu.. Sve vise svisla mi ima win8 iako ga mnogi pljuju, ne vidim vise (toliko) svrhu android tableta, jer je uz ovo moguce napraviti od tableta klasican PC, dok ce android tablet ostati i dalje ogranicen na multimediu...

p.s. Pojavilo se 3,4 uredjaja za 500e na francuskom sajtu i nestali su u roku od 24h, govorim o modelu sa i3 (w700) ili w7 kako ga mng obelezavaju..

Hoce imati neki model podrsku za 3G?

Vec ga ima u pc pratic-u... Cena 750e za mdoel sa i3, a za model sa otomom i 10.1 dijagonalom, se ocekuje cena od 550e

@Air-max.. Na svakom review-u su dock i tast vadjeni iz iste kutije gde i tablet,a odgledao sam sigurno 5,6 tako da mislim da ide u paketu sve.. Inace slazem da verovatno i3 pojede bateriju u odnosu na atom, ali ukoliko je tacno da su sve nabrojane prednosti na njegovoj strani : IPS panel, 11.6 (nekome prednost, nekome mana), brzina . . Onda bi ja svakako isao na tu varijantu.. Sve vise svisla mi ima win8 iako ga mnogi pljuju, ne vidim vise (toliko) svrhu android tableta, jer je uz ovo moguce napraviti od tableta klasican PC, dok ce android tablet ostati i dalje ogranicen na multimediu...

p.s. Pojavilo se 3,4 uredjaja za 500e na francuskom sajtu i nestali su u roku od 24h, govorim o modelu sa i3 (w700) ili w7 kako ga mng obelezavaju..

Ma slažem se ja, svako gleda šta njemu više odgovara, meni lično nije potreban ne znam kako snažan tablet-netbuk, ali hoću da ne bude previše skup i da baterija bude baš dobra. Uz to mi treba taj dock sa tastaturom, što čini mi se w700 nema? U svakom slučaju, super što ima za svakog po nešto, a tek nas čeka prava poplava win8 uređaja.

I slažem se da Android pored ovoga nema šta da traži, osim ako cena Android uređaja značajno padne.

Nego, ima li nekih vesti kada će se pojaviti ovaj w500 kod nas?

Nešto razmišljam, zanima me u koju rubriku će naše prodavnice ubaciti ove hibridne tablet-netbukove-laptopove-ultrabukove? 😀

Koliko vidim W510 ima i 3G opciju...
Na Amazon.de W510 je 600e sa tastaturom 64GB

W700 nema SD Card Slot i nema opciju za 3G.
W700 ima i varijantu sa i5 i 128gb.
Takodje nema stylus i nista slicno, tako da je za bilo sta u Windows-u ipak potreban mis (ono skaliranje ne znam kako radi pod 8).

Oba modela bi trebalo da se pojave kod nas krajem decembra pocetkom januara.
Vidim da se vec moze naci u PCPractic-u, da li je neko bas zvao? 🙂

Od ostalih Windows 8/RT uredjaja za sada je (zvanicno) stigli samo
Asus VivoTab RT - Nazalost za sada samo RT varijanta - ~80.000din
Samsug Ativ (kod nas se ne zove Ativ (lol)) - Mislim najskuplja verzija samo - ~100.000din

Form Factor:
Svi su isti sem W700, tastatura dock + tablet. Koliko mi se cini svuda je tastatura teza, tako da je moguce drzat u krili za razliku od Microsoft Surface-a.
W700 tablet + taj dodak drzac za tablet + tastatura (skroz odvojena) (+ case)

Rezolucija
Jedino W700 ima 1080p, svi ostali imaju tu minimum da metro radi sa 2 programa istovremeno.

Stylus
Najveca prednost tog Ativ-a je Stylus i to navodno "wacom tech".
Ako se ne varam i Asus VivoTab (bas x86 ne ARM) ima isto stylus, ali to nije stiglo kod nas.
Windows Surface Pro ima stylus.
Spominjem toliko olovku, zato sto u Windows aplikacijama (i igrama) cesto mora da se nesto "hoveruje" sto malo teze ide sa touchscreen-om...
E sad kako je to reseno kod ovih olovaka nemam pojma...

Baterija
Atom bi trebao da drzi cak do 9h. Mislim da svi modeli imaju bateriju u tastaturi.
W510 bi treba da drzi cak 9h+9h

Graficka
Mislim da svi imaju Intel-a (nek me neko ispravi).
Eventualno Acer W500 (Windows 7 tablet), on bi trebao da ima nekog Radeon-a

Tezina
W700 bi trebao da je 960g.
W510 je oko 600g.
Ostali atomi bi trebalo da budu isto oko 500-600g.
iPad 1/3/4 - 650-680g

Koja bi cena trebalo biti za W510?

@ Air-max - W500 je bio kod nas i prodao se.. Verovatno mislis na W510.. 🙂 Pa trebalo bi uskoro s obzirom da je to low cost uredjaj, msm da bi trebao da bude prioritet nasim prodavnicma a ne sugavi samsung u RT izdanju koji kosta 100 000 . .. Msm da ce ici kao tablet racunari sto u stvari i jesu, mada objedinjuju i ultrabook i netbook. 😀

@ Obi_van - na samom W510 postoji usb ulaz na koji mozes da kacis usb modem i tako koristis 3G net, ako si mislio na slot za karticu to zaista nzm, iskreno sumnjam da ce imati.. Cena za W510 se spominje negde oko 500-550e..

@Kei - Lepo prezentirano.. 🙂 ae redom..

- da li 3G opciju mislis na slot na samom uredjaju ili mogucnost da nakacis usb modem?

- Meni licno ne smeta puno ne postojanje slota za mem. kartice, jer ti je tu svakako usb full size, tako ad uvek mozes za neki potrebniji rad kod kuce da zakacis ex hard, ili usb flash kao neko mobilnije resenje.. Msm da bilo koja olovka za cap ekrane radi posao, tako da ne bi trebalo to da bude frka..

- Ono sto se meni svidja kod W700 je upravo ta rezolucija i velicina ekrana, kao stvorena za zlatnu sredinu izmedju klasicnog tablet racunara od 10.1 i npr nekog laptopa od 13`` . .

- Tacno je svi imaju intel graphics, sem starijeg brata W500 koji ima neki AMD procesor i samim tim i neki radeon, nzm tacno koji je.. Zanimljivo je da je on cak mozda i interesantnija kupovina od ovog W510 za nekog ko misli da ce mu atom biti slab.. Mada su nijanse u pitanju..

- Kad je tezina u pitanju ovih > 900g delujeee mnooogo, ali uzimajuci u obzir da je skoro 2 incha veci od ipad-a, plus kompjuterski hw.. deluje cak i lako.. 🙂

@ProMaster
Bas 3G slot bi trebao da ima W510 (u nekim verzijama), pogledaj na Amazon.de.
Ni meni ne smeta nepostojanje SD slota, ali nemam pojma koliko ce u praksi porasti Windows direktorijum...
Mislim da su u startu ~15gb ili to vazi za RT? (mada sumnjam da je full 8, manje od RT)
Sve verzije .NET, XNA, DirectX, to mi je sad palo na pamet... moze da naraste 🙂

Ne znam, vidim da imaju neke dodatne tastare na njima... I moj stari Wacom Graphire je imao dodatnu dugmad i vise funkcija na olovci.
Ja cu verovatno uzeti Wacom Bamboo...

W500 mislim da nema taj "fast boot" mod, kao bas W8 modeli...

iPad 1 sa cover-om je 850g, tako W700 nije toliko tezak...

Inace mislim da je Samsung Ativ sto moze da se kupi bas x86 Atom, ne ARM...

@ProMaster
Bas 3G slot bi trebao da ima W510 (u nekim verzijama), pogledaj na Amazon.de.
Ni meni ne smeta nepostojanje SD slota, ali nemam pojma koliko ce u praksi porasti Windows direktorijum...
Mislim da su u startu ~15gb ili to vazi za RT? (mada sumnjam da je full 8, manje od RT)
Sve verzije .NET, XNA, DirectX, to mi je sad palo na pamet... moze da naraste 🙂

Ne znam, vidim da imaju neke dodatne tastare na njima... I moj stari Wacom Graphire je imao dodatnu dugmad i vise funkcija na olovci.
Ja cu verovatno uzeti Wacom Bamboo...

W500 mislim da nema taj "fast boot" mod, kao bas W8 modeli...

iPad 1 sa cover-om je 850g, tako W700 nije toliko tezak...

Inace mislim da je Samsung Ativ sto moze da se kupi bas x86 Atom, ne ARM...

Evo samsunga http://www.comtradeshop.com/tablet_pc/samsung_xe500t1c-a01rs-19171 . . tacno atom je u pitanju..

Inace win derektorijum bi trebao da bude iste velicine kao na kompu.. znaci do 15 gb.. sa svim tim sto si nabrojao...

Inace nas nekoliko koliko nas ima zainteresovanih za win tablete 🙂 , mozda je bolje da vodimo polemiku u onoj temi koju sam otvorio skoro, bas zbog toga sto sam video da krece rasprava u ovoj temi, pa da je ne trujemo bez veze, posto se zove Acer W700...

Evo link teme: http://forum.benchmark.rs/showthread.php?296900-Windows-8-i-Windows-8-RT-tablet-racunari

Da li sada na kraju moze da se kupi W700 kod nas (preko firme) ili ne?
Ne vidim ga vise na PCPractic-u, mada i tamo mislim da je bilo pod "uskoro"?

Pozdrav
par dana se sin i ja se upoznajemo sa w700. Metro(modern) UI je fluidan, lepo je osmišljen prelazak na ostale taskove.
Windows 8, gledanje HD videa , puni Office 2010 rade bez problema. Baterju još nismo testirali.
Za mene, koji sam se navikao na Windows, lepa sprava.

Nazad
Vrh Dno