Šta je novo?

Far Cry 3

Sve na ultra sto moze tj imam ista podesavanja grafike kao kod Jovylanda igra blista i klizi kako nisam mislio da ce na mojoj konfiguraciji,malo su kopirali far cry1 ispravili nedostatke iz far cry2 i eto to je to,mogu reci da sam zasad zadovoljan.Igram na najvecem nivou tezine ali jos to nije da se znojis hoces li preci ili neces a to je ono sto mi nedostaje u igrama inace.Da nisam ogranicen sa municijom tj ovih 60 metaka pored punog sarzera prolazio bi ko vruc noz kroz puter.

Ne znam zašto većina vas zahteva realan kolorit i realan dizajn u igrama, nevezano za FC3. Igre nude neograničene mogućnosti umetnicima i najmanje kreativno je kada oni kopiraju "stvarnost". Meni je sa tog aspekta daleko zanimljivije da igram Borderlands, Torchlight ili nešto slično. Kopiranje realnosti ima smisla isključivo za simulacije, ali ne i u svakom aspektu gaminga i ne mora grafika da bude "realna" da bi bila dobra :)

upravo.

Ako startujemo sa dx11.exe onda pokrece dx11? Posto vidim da ima razlicitih misljenja...

Nego gde ima onih ptica (Cassowary) koje su potrebne za novcanik? Nasao sam jednu jedinu u kavezu kada sam oslobodio stanicu na severu mape i to je to, nema ih ni na onom ostrvcetu sa njihovim znakom a ni u blizini te stanice gde stoji njihov znak.

Nikad nisam imao problem da pronadjem neku vrstu...uvek su na lokacijama obelezenim na mapi, mada je povremeno potrebno prospartati malo i skenirati teren optikom ili DSLR-om. :) Uvek mozes da roknes hunter iglu u venu i da ih lako pronadjes. Znam da ih sigurno ima na onom strmom ostrvcetu (ne secam se na koom obodu ostrva...do njega se dolazi preko drvenog mosta sa konopcima) sa japanskim bunkerima i srusenim avionom.

Nikad nisam imao problem da pronadjem neku vrstu...uvek su na lokacijama obelezenim na mapi, mada je povremeno potrebno prospartati malo i skenirati teren optikom ili DSLR-om. :) Uvek mozes da roknes hunter iglu u venu i da ih lako pronadjes. Znam da ih sigurno ima na onom strmom ostrvcetu (ne secam se na koom obodu ostrva...do njega se dolazi preko drvenog mosta sa konopcima) sa japanskim bunkerima i srusenim avionom.

Ej, nasao sam ih, cim sam zavrsio onu misiju sa jelenima iz te oblasti pojavili su se, cak se i leopard pojavio. :)

Ja sam napravio sve što moze da se napravi sa "običnim" životinjama. Kako se nalaze ove posebne životinje za najbolje torbice? :)

A igra je baš zanimljiva. Odlična priča. Nema prelaženja preterano velikih razdaljina, a i tu je Fast Travel koji značajno olakšava. Izbor oružja je dobar. Omiljeno mi je luk sa laserskim nišanom. :D

Šunjanje je dobro izvedeno i ima smisla.

Sve u svemu, veliko poboljšanje u odnosu na prethodnika.

Ko o cemu vi pricate o lovu na zivuljke. Jel ovo Hunter simulator ili FC3?

Ja sam napravio sve što moze da se napravi sa "običnim" životinjama. Kako se nalaze ove posebne životinje za najbolje torbice? :)

A igra je baš zanimljiva. Odlična priča. Nema prelaženja preterano velikih razdaljina, a i tu je Fast Travel koji značajno olakšava. Izbor oružja je dobar. Omiljeno mi je luk sa laserskim nišanom. :D

Šunjanje je dobro izvedeno i ima smisla.

Sve u svemu, veliko poboljšanje u odnosu na prethodnika.

Tako sto obavljes one hunter questove koje imas na oglasnim tablama :)

Poceo sam da igram onu deluxe verziju ali mi je nocas stigla i reloaded. Jel ovaj patch radi na obe verzije ili samo na reloaded? I jel popravlja dx11 performanse tj stucanje iako je fps 50+?

@Jovyland, dobri ti ovi SS :)

I da, dal sam se istripovao ili sam negde procitao da moze da se igra co op narodni? I kako?

Poslednja izmena:
Hmm, iz nekog razloga ne mogu preko Chroma da ih skinem. Preko Mozille radi.

"Sorry, we are unable to scan this file for viruses.

The file exceeds the maximum size that we scan. Download anyway"

I kad kliknem "Download anyway" ne desi se nista. :)

Kod mene skida iz Chrome-a bez problema, a i hsv.stoned ih je skinuo, tako da je problem verovatno kod tebe.

Elem, ono sto mi mozda najvise smeta je sto se do oruzja i kesa dolazi brzo i lako, a i sa skilovima nije mnogo bolja situacija (doduse, oni najbolji se otkljucavaju tek kada dublje zagazite u main story). Tek sam krocio na drugo ostrvo, a vec sam otkljucao apsolutno sve sto mi je potrebno (80-90% skilova).

Jel je neko rešip micro shuttering probleme?

Od jednom je počelo da koči u toku igre, i kada je fps 50, jednostavno je neigrivo.

Zbog ovog fuckin problema sam i odustao od igre. Znaci i da je 60fps kada namestim igra trza do granica izdzljivosti. Jbni Ubisoft, ovo je ko zna koja igra za redom ciji je pc port skalamerija koja treba da se pegla.

@ Jovy

Trebao si jos samo da slikas na printscreen da bi izgubio hud elemente na slikama...

Vi sa ''trzanjem'', probajte D3DOverrider iz RivaTuner paketa (pokrenete, dodate .exe igre, sve opcije na high). Meni rešava problem sa Fifiom.

Probao sve zivo kroz nvidia inspector, od performance modova, vsync zezancija, compatibility modova i nista. Jednostavno igra konstantno trza ma koji god da je frejmrejt i podesavanja u pitanju.

^ to je sramota za dugo razvijanu igru. I ja sam probao na nizim podesavanjima i trza cak i pored 100+ fps.

Nego, skunuh ovaj patch sa ign sto je pc beast postavio. Jel smem da instaliram na deluxe verziju? ne bih da mi se shebe save fajl, nema sanse da igram ispocetka :d

Ja igram već sedmi sat, prešao sam 20% cele igre, a jedno mislim 3 story missions. Najviše igram sa lukom, oružja su tu ako prigusti :D

Probao sve zivo kroz nvidia inspector, od performance modova, vsync zezancija, compatibility modova i nista. Jednostavno igra konstantno trza ma koji god da je frejmrejt i podesavanja u pitanju.

Limitiraj FPS u XML fajlu u MyDocs... Meni je to rešilo problem :)

^ to je sramota za dugo razvijanu igru. I ja sam probao na nizim podesavanjima i trza cak i pored 100+ fps.

Nego, skunuh ovaj patch sa ign sto je pc beast postavio. Jel smem da instaliram na deluxe verziju? ne bih da mi se shebe save fajl, nema sanse da igram ispocetka :d

Ako ti je reloaded onda vec imas taj patch. Inace, ja sam uspeo i pored tog trzanja da obrisem sejvove zbog genijalnog sistema, kada sa dx9 predjem na dx11 ili obratno on ne prepoznaje sejvove i ako slucajno krenes novu igru, kao sto sam uradio on obrise ove druge. Znaci da covek ne poveruje koje gluposti.

@Wahad

Limitirao i tu i u nvispectoru i ne pomaze... treba ovde jedan debeli patch da sve to sredi. Ako je sudeci prema zadnjem ghost reconu, trebace im sigurno mesec, dva, da isprave ove tehnicke brljotine.

Poslednja izmena:
Igrao sam jedno 3h ukupno i nema sanse sve opet da igram, sad cu da probam da instaliram ovaj patch na deluxe pa sta bude :d

Nego, jel moze narodni co op i kako?

I stavio si read only? Na koliko si limitirao? Ja sam stavio na 45. Isključio pritom vsync i bez ijednog frame skipping-a mi igra radila cele večeri. Na zvaničnom forumu ljudi iz Ubi-a su rekli da rade na tom fixu shutteringa.

Skinuh i ja te screen shot-ove bez problema iz Chrome-a.

Nego Jovyland, koja su ti podesavanja? Dx9 ili 11? Ne znam da li tripujem ali deluje mi bolje nego sto je kod mene slika. :) Ja sam stavio ove beta drajvere, izgleda da nisam trebao.

I stavio si read only? Na koliko si limitirao? Ja sam stavio na 45. Isključio pritom vsync i bez ijednog frame skipping-a mi igra radila cele večeri. Na zvaničnom forumu ljudi iz Ubi-a su rekli da rade na tom fixu shutteringa.

Sta read only? :)

Limitirao fps kroz nvinspector, a takodje i koristio adaptive vsync da i on limitira, medjutim nista to ne pomaze kada je trzanje verovatno do same igre...

Skinuh i ja te screen shot-ove bez problema iz Chrome-a.

Nego Jovyland, koja su ti podesavanja? Dx9 ili 11? Ne znam da li tripujem ali deluje mi bolje nego sto je kod mene slika. :) Ja sam stavio ove beta drajvere, izgleda da nisam trebao.

U arhivi imas dva foldera - DX9 i DX11. Inace, vec neko vreme igram u DX9, sa svim na max (u zavisnosti od opcije - high, v.high i ultra). Na drugom ostrvu igra radi osetno bolje zbog manje vegetacije (nema mnogo visokog rastinja).

I ja razmisljam da predjem na dx9 i ultra preset umesto dx11 i very high, ovo je ionako kvazi dx11 naslov ali ne mogu da verujem da se gube sejvovi ovim prelaskom, kako gdin m rece.

^ Ne vide se sejvovi izmedju ta dva moda, na zalost.

Ljudi ja imam reloaded verziju i ista podesavanja kao jovy (stavio sam jer imamo maltene istu graficku ) i imam konstantan framerate u dx11 modu sto pokazuje i MSI afterburner.Igru sam pokrenuo preko shortcuta d3d11 i to je to.Moze li mi neko reci gde da nadjem ono da mogu da imam vise municije(to su tapiri) i gde da nadjem sta mi treba za veci ruksak ?

Nazad
Vrh Dno