Šta je novo?

Rumor: Intel to stop offering socketed desktop CPUs !!!

• Začetnik teme Začetnik teme GoranM
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Znaci kada crkne ploca...crkao je i CPU. Prosto ne verujem u ove brljotine! Vracamo se u 1982-3!!!

Malo mi je ovo neverovatno. :S

AMD ce nastaviti,tako da ce AMD-u skociti prodaja.
Intel neka prodaje svoju maglu nekom drugom 🙂

Katastrofa...

@Jerry

To je mnogo šire pitanje i ne ide tek tako po principu "sad će neko drugi". Sa Intelom odlazi i podrška ogromnog broja kompanija, svi će početi da rade na drugi način, mnogi će nuditi nešto drugo, drugu formu, zaključani hardver. Skočiće prodaja AMD-u, ali ne dovoljno da se sve pokrije. Prosto, u svojim nastojanjima da ponude korisnicima gomilu gotovih rešenja dobićemo gomilu različitih terminala koji će imati probleme sa kompatibilnošću, usklađenošću i tako dalje. Čekaju nas ponovo osamdesete godine prošlog veka...

U svakom slučaju, nož u leđa PC desktop konceptu...

Poslednja izmena:
Mozda i AMD bude uradio isto. Ceo sistem na ploci za vise para nego sto sada valjaju komponente zasebno.

Hehe svi smo mislil da ce ako ode AMD pod led, Intel prodavati celerone za 100e. Ali eto, moze i gore od toga 😀
ako se to desi, ja licno prelazim na laptop i ostavljam iza sebe desktop zezancije. I ovako razmisljam.
Mada to ide tek posle Haswell-a ako sam dobro procitao

Kao da je i bitno. Ionako svaka generacija traži novi socket.

Ja imam 775 socket i da mi crkne nešto zamenio bih sve jer se više isplati. Drugi komp koji imam je AMD APU 🙂

Meni lično svejedno.

Pre bih rekao da je ovo marketinska manipulacija intela nego li prava ideja poslovania za u buduce. Jer bi sam intel iako velika komoanija dobro prsao ako bi. Ovo bio korak. Jer bi tako zakljucao i podraku za p9stojece procesore i mat8cne koje je izbacivao..... Previse nelogicno. Vise mi deluje kao da je apple izbacio vest nego li intel.

Mene ne bi cudilo, kompletna industrija ide ka casual consumeru.
Sta njemu znaci non-socketed cpu, jednom u zivotu ce to cuti. Ako jos mu kazu intel pravi -> prodato 🙂

Verujem da ce biti za entuzijaste tipa AMD Black serija, ali mi potez zvuci logicno.
Prosiruju trziste barem 20%, korisnici zadovoljni, necemo vise imati jako losih ploca... 🙂

According to Japanese PC Watch web-site... i dalje nisam citao :trust:

Otprilike kao kad u srBskim shatro novinama pise neki bombastican i sokantan naslov na cijem kraju je '?!' koje malo ko registruje 😛

Deluje malo verovatno jer sta bi bilo sa neispravnim plocama? Idu nazad proizvodjacu koji skida procesor i lemi ga na novu ispravnu? To mi deluje kako skup proces.
Sa druge strane ako istekne garancija kupujes i nov CPU, a ne samo plocu tako da bi se sa te strane Intelu isplatilo ako je veca zarada na procesoru nego njegovo premestanje sa ploce na plocu.

Uveliko ima ITX ploca koje dolaze sa CPU pa ljudima ne smeta. Mozda se ovo prosiri i na najjeftiniji segment ATX ploca.

Posle lemljena Intel CPU-ova na ploce sledeci logican korak je razdvajanje matematickog koprocesora od CPU-a, on ce posebno da se lemi i kupuje na ploce.

According to Japanese PC Watch web-site... i dalje nisam citao :trust:

Otprilike kao kad u srBskim shatro novinama pise neki bombastican i sokantan naslov na cijem kraju je '?!' koje malo ko registruje 😛

PC Watch je vrlo ozbiljan sajt i počesto ima freške informacije, a bogami i hardver pre bilo koga na zapadu.

Benchmark, 2021. godina

Osoba A: Secas li se kad smo se ono davno raspravljali oko Intela i AMD-a?

Osoba B: Moram priznati da se ne secam tog vremena, prvi put cujem za tako nesto

Deluje malo verovatno jer sta bi bilo sa neispravnim plocama? Idu nazad proizvodjacu koji skida procesor i lemi ga na novu ispravnu? To mi deluje kako skup proces.
Sa druge strane ako istekne garancija kupujes i nov CPU, a ne samo plocu tako da bi se sa te strane Intelu isplatilo ako je veca zarada na procesoru nego njegovo premestanje sa ploce na plocu.

Uveliko ima ITX ploca koje dolaze sa CPU pa ljudima ne smeta. Mozda se ovo prosiri i na najjeftiniji segment ATX ploca.

Mislim da se upravo o ovako necemu radi!

U kom svetu vi zivite????
Ali OZBILJNO!
Pa ljudi koji nesto ZNAJU o HW su na niovu planete STATISTICKA GRESKA!
Koga bre zabole uvo za vas? kazem "vas" jer ne patim od iluzija, kao mnogi, /ozbiljni/ ljudi ovde....
"izgubice trziste, podrsku..." ,oce sve se raplakase...evo suze im u lavorima liju...
....
kompletna privreda i covecanstvo ide ka JEDNOM cilju i JEDNIM smerom, SVE se podredjuje tome, i svet kakav smo svi zapamtili, ce vec za nasega zivota biti POTPUNA proslost....
zivi bili pa videli...
dobrodosli u 1984, pardon, 2024 😉
NHF...al ovo je realnost, evo krece i cloud na velika vrata....samo jos cipovi u rukama i celenkama i to je to.
a vi se jos kao cudite?
cemu se bre cudite?
AMD ce ostati kao underground neko vreme, al samo neko, dok ne propadne skroz, a i onako isti ljudi imaju akcije u SVIM kompanijama sveta tako da ih bas nesto i briga za to
to je sve ionako lazan novac bez pokrica...nikakvu vrednost nema...al bas nikakvu...mogu da se igraju kako im se cefne!
laku noc!
😉

Pričali smo pre par meseci o polaganom izumiranju desktop-a za obične korisnike, tj. pre svega o izumiranju velike kante koja zauzima prostor ispod stola. Ovo je samo jedan od koraka koji polako ali sigurno vode ka tome.

U kom svetu vi zivite????
Ali OZBILJNO!
Pa ljudi koji nesto ZNAJU o HW su na niovu planete STATISTICKA GRESKA!
Koga bre zabole uvo za vas? kazem "vas" jer ne patim od iluzija, kao mnogi, /ozbiljni/ ljudi ovde....
"izgubice trziste, podrsku..." ,oce sve se raplakase...evo suze im u lavorima liju...
....
kompletna privreda i covecanstvo ide ka JEDNOM cilju i JEDNIM smerom, SVE se podredjuje tome, i svet kakav smo svi zapamtili, ce vec za nasega zivota biti POTPUNA proslost....
zivi bili pa videli...
dobrodosli u 1984, pardon, 2024 😉
NHF...al ovo je realnost, evo krece i cloud na velika vrata....samo jos cipovi u rukama i celenkama i to je to.
a vi se jos kao cudite?
cemu se bre cudite?
AMD ce ostati kao underground neko vreme, al samo neko, dok ne propadne skroz, a i onako isti ljudi imaju akcije u SVIM kompanijama sveta tako da ih bas nesto i briga za to
to je sve ionako lazan novac bez pokrica...nikakvu vrednost nema...al bas nikakvu...mogu da se igraju kako im se cefne!
laku noc!
😉

da li se ti javljas iz Matrix-a (prvi deo)?

ako je tako,pozdravi Nea i ostalu ekipu i poruci im da bi mogli malo za promenu da nose belo odelo..🙂

A sta se desilo sa auto industrijom?

kako sta se desilo sa autoindustrijom?

u principu nista posebno niti revolucionarno se nije desilo sa auto industrijom zadnjih 30ak godina.....i 70tih su automobili imali 4 tocka,volan,tocilo se gorivo u njih da bi se kretali itd kao i sada..🙂

doduse danasnji automobili imaju dosta vise elektronike nego pre 20-30 godina,koja je podloznija kvarenju,ali opet to nije sustinska razlika........i danas imas automobile koji uz adekvatno odrzavanje prelaze po pola miliona kilometra...kao sto je to bio slucaj i zlatnih 80tih...

Zastavu 101 mozes da popravis i sam, manje vise, sta god ti treba...
a novi VW ili audi?
tesko....ubedi me, al ne verujem...
zaliveno sve i zalemljeno!
bas kao i CPU na MB...

pa zasto bi ista i otvarao i sam popravljao?...ako kupis takav auto nov imas garanciju 2,3,5 godina.....za to vreme ukoliko se normalno vozi i adekvatno odrzava auto,vrlo je mala verovatnoca da ce se ista i pokvariti....a ako i dodje do kvara,tu su ovlasceni servisi pa neka oni popravljaju....prosecam vozac takvih automobila u EU jedva zna gde se i otvara hauba,a ne da nesto sam cacka i popravlja........to sve rade servisi....

inace,da li mislis da je npr 1980 te godine neki najbolji i najnoviji model BMW-a i Mercedesa mogao da popravlja i komsija Zika sa koferom alata?......tesko....i onda su se takve masine morale voziti u odgovarajuce servise......naravno,mogao je komsija Zika nesto da cacka,ali pitanje je da li bi otklonio kvar...

nego,tema su kompjuteri......ja verujem da ce se desiti nesto slicno kao sto stoji u onim linkovima,ali do tada mogu proci godine....oni kao to najavljuju za 2014-15.....pa dok se sve po par puta odlozi,kao sto Intel ima praksu,bice to tamo 2025...🙂

Poslednja izmena:
pa zasto bi ista i otvarao i sam popravljao?...ako kupis takav auto nov imas garanciju 2,3,5 godina.....za to vreme ukoliko se normalno vozi i adekvatno odrzava auto,vrlo je mala verovatnoca da ce se ista i pokvariti....a ako i dodje do kvara,tu su ovlasceni servisi pa neka oni popravljaju....prosecam vozac takvih automobila u EU jedva zna gde se i otvara hauba,a ne da nesto sam cacka i popravlja........to sve rade servisi....

inace,da li mislis da je npr 1980 te godine neki najbolji i najnoviji model BMW-a i Mercedesa mogao da popravlja i komsija Zika sa koferom alata?......tesko....i onda su se takve masine morale voziti u odgovarajuce servise......naravno,mogao je komsija Zika nesto da cacka,ali pitanje je da li bi otklonio kvar...

nego,tema su kompjuteri......ja verujem da ce se desiti nesto slicno kao sto stoji u onim linkovima,ali do tada mogu proci godine....oni kao to najavljuju za 2014-15.....pa dok se sve po par puta odlozi,kao sto Intel ima praksu,bice to tamo 2025...🙂

Pa jel cujes sebe?
Pa o tome ti i pricam... 🙂
Tako ce isto biti i za PC, nego aj se vratimo na temu...

Nazad
Vrh Dno