Šta je novo?

Televizori iz Madjarske?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li je neko upoznat sa kretanjem cena televizora od ovih trgovaca što donose iz Madjarske. Mogu li se očekivati neke niže cene sad oko nove godine. S obzirom da su u Madjarskoj u vreme tih praznika i u januaru velike rasprodaje. Vedi li pričekati malo. Kakva su vaša iskustva. Ja skupio keš pa sam nestrpljiv da pazarim. A opet da pitam možda je neko bolje upoznat sa tokom cena od ovih Madjara.

Šta preporučujete od standardne ponude "mađara", treba mi manji TV, recimo 26", bitno je da je Full HD, obavezno DVB-C, Wi-Fi bi bilo lepo? LG, Samsung ili nešto treće? Pošaljite mi na PM kontakte proverenih prodavaca, molim vas. Hvala.

Pazi vecina rih trgovaca je na kupujemprodajem i kupindo. E sad ne verujem da ce oni davati popust na modele. Zato ako si u mogucnosti da odes do madj za one njihove praznicne popuste... Ako ne onda uzmi neki najbolji i po tvojim kriterijumima od njih. Samo ne znam da li nabavljaju nesto mnogo 26''. To je malo za tv. Onda bilje dobar ups panel sa.vise ulaza i ako ti treba kao tv onda tv kartica za pc ili eksterna.

Pazi vecina rih trgovaca je na kupujemprodajem i kupindo. E sad ne verujem da ce oni davati popust na modele. Zato ako si u mogucnosti da odes do madj za one njihove praznicne popuste... Ako ne onda uzmi neki najbolji i po tvojim kriterijumima od njih. Samo ne znam da li nabavljaju nesto mnogo 26''. To je malo za tv. Onda bilje dobar ups panel sa.vise ulaza i ako ti treba kao tv onda tv kartica za pc ili eksterna.
Treba mi za spavaću sobu i nemam mesta na zidu a i daljina je 2.5m pa mi se 26" čini optimalno, možda čak i 24". 32" je baš veliko u mom slučaju.

Mislim da ti je na 26" razlika u ceni između Srbije i Mađarske toliko mala da ne treba ni da razmišljaš o tome. Oni od 24" su prepakovani monitori to treba zaobilaziti.
26" se više i ne koristi za ove popularne serije televizora već su to sve neke redukovane verzije ili čak stariji modeli prepakovani u nova kućišta fabrički.

jopopo, vodi racuna da je ekran sada 16:9 i da je u odnosu na 4:3 dosta manji iako dijagonala deluje veca ili ista.
ja sam uzeo 40" pre 4-5godina za dnevnu sobu i sada bez 50" ne zelim ni da razmisljam.

Jopopo, nemoj da si lud, uzmi nešto veće... Kajaćeš se žestoko posle samo mesec dana ukoliko uzmeš nešto tako malo...
Ja iz kreveta imam oko 2 metra do mesta gde će mi biti TV i planiram za koju nedelju 50-ticu da uzmem, jer mi je 42-ka mala.
Trenutno gledam i tv i filmove s kompa na 27-mici monitoru koji mi je na rotirajućem držaču (razdaljina do očiju je nekih 150-170cm u tom slučaju) i oči mi ispadoše od čkiljenja.

Dijagonala 26 je bas mala. I što pisaše ljudi pre mene njih ni nema u ponudi kod ovih trgovaca jel na njima je mala zarada a i retko ko traži tu dijagonalu. Noviji modeli se čak i neprave u dijagonalama ispod 32. Znam za LG serija LM modeli za 2012 nema ništa od manjih dijagonala. Najmanja je 32.

Moji planiraju da se pocaste nekim TV, 32" nam odgovara. Kako se krecu cene TV ove velicine iz Madjarske kod nekih trgovaca da uzmem? I sta u slucaju ne daj Boze da se pokvari, koja je procedura sa garancijom?

Moji planiraju da se pocaste nekim TV, 32" nam odgovara. Kako se krecu cene TV ove velicine iz Madjarske kod nekih trgovaca da uzmem? I sta u slucaju ne daj Boze da se pokvari, koja je procedura sa garancijom?

Imas 35 strana, nije puno, hajd malo na chitanje :)

drugari,u kom gradu(madjarska) najblize nama ima da se kupe televizori a da imaju ok cene?ako moze i sajt sa ponudama, iz istog grada,naravno.
(moze i preporuka za tv od 42 inca,lcd led-3Dnije presudan,cena do 1100e)

Baš ste konstruktivni, hvala svima na ohrabrenju i savetima. Idemo onda na 32". Gledam Samsung UE32EH5300, deluje mi interesantno zbog mogućnosti da instaliram Plex player pošto imam PC sa svim sadržajima na njemu i DLNA serverom (PLEX). Ili da uštedim na razlici 40 evra, kupim UE32EH5000 i Android Dongle (za tih 40 evra), makar imam više mogućnosti sa tim dongleom (veb strimovi, XBMC klonovi i slično) u odnosu na Smart mogućnosti. Ili opet nešto drugo?

Sta je najblize, zavisi odakle gledas...
Segedin, Tompa,...

Pozdrav

@losmi 80
Imas i po hipermarketima u Segedinu tih modela pogledaj na
metro.hu
auchan.hu
tesco.hu
A pogledaj i kod trgovaca što donose televizore iz Madjarske. Preračunaj šta ti se isplati. Cenu koju vidiš na Madjarkom sajtu na primer 80000 podeli sa 280(kurs forinte) od te cifre oduzmi 21%(afa) i na to dodaj 32% (carina+porez) to na ovom primeru izadje 298€

Porez je 6% (biće 3% uskoro) a pdv na zbirnu cenu osnove i poreza 20%.

Ili opet nešto drugo?

Da, TV s većom dijagonalom, barem od 37-40 inča... naravno ukoliko lova nije problem...

Zahvaljivaćeš nam se posle mesec-dva... :d

Ono što ti u radnji izgleda "vauu, vidi koliki je", kod kuće će ti prvih par dana izgledati isto tako. Posle nedelju-dve, biće ti "baš je dobar ovaj televizor, taman mi odgovara". Posle mesec-dva biće "auu, pa možda sam i mogao da uzmem neki bar malo veći".
Posle cirka 6 meseci verovatno ćeš sebi govoriti: "Koji mi je bio da uzmem ovo malo go*no? Što ne uze neki veći... joj kukala mi majka!!!" :d

Ako pogledaš koliko koštaju televizori kod nas, za lovu za koju možeš kod nas uzeti neki ok TV od 32 inča, kod Mađara možeš uzeti isti model, ali od 40 inča, na primer. Recimo, panasonic st50 od 50 inča kod nas košta oko 130-140 hiljada dinara, dok je model od 42 inča kod nas oko 107 hiljada (i naravno, nigde ih skoro nema na lageru kod nas, poneki izloženi izdrndani primerak možda). Kod ovih naših Mađara model od 50 inča košta oko 930-950 eura, dok model od 42 inča košta oko 650 eura. Dakle kod Mađara možeš da uzmeš model od 50 inča za cenu za koju bi kod nas mogao da uzmeš model od 42 inča, što je poprilična razlika.

Ako se budeš vodio tom logikom, za lovu koju bi morao da izdvojiš za neki model od 32 inča kod nas, preko Mađara ćeš moći za istu lovu da uzmeš isti model, ali barem od 37, 40 ili čak 42 inča, zavisno od modela koji te interesuje i trenutne ponude kod njih.

TV svakako ne kupuješ na svakih godinu dana, stoga dobro razmisli pre kupovine. Ako uzmeš "preveliki" (teško da TV može da bude preveliki), lako ćeš napraviti neki drugačiji raspored u sobi i udaljiti TV koliko ti odgovara... a ako uzmeš TV koji ti se sad čini taman, a posle nekoliko meseci shvatiš da je premali... ostaje ti samo da čupaš kosu... :hair:

Ja sam se isto tako razmišljao između 42 i 50 inča i rešio sam ipak da se protegnem za 50 inča. Boleće me novčanik trenutno, ali znam bar da posle neću kukati. A isto tako mi je najbliže rastojanje s kojeg bih gledao u taj TV oko 2 metra, kao što je i kod tebe slučaj. Veća dijagonala je posebno bitna ukoliko ti je bitan 1080p materijal, jer sa veće razdaljine teško da čovek može da primeti razliku između SD, 720p ili 1080p materijala. Ako uzmeš recimo 37 inča, već sa tih 2 metra verovatno nećeš primetiti razliku između 720p i 1080p materijala.

E sad, ako ti to nije bitno i ako nisi "zahtevan korisnik", kao i ako je lova ograničavajući faktoer, to je onda druga priča.

Sve u svemu, razmisli dobro pre kupovine i sa srećom pri izboru...

Poslednja izmena:
@annoyer
Nisi u pravu za carinsku stopu. Nit je 6% a 3% zaboravi. Ta carinska stopa važi za pravno lice koje uvozi televizore i to ako je proizveden u EU a 15% za televizore proizvedene van EU. Mi koji donosimo sami kolima za svoje potrebe spadamo u grupu fizičkih lica a u tom slučaju se obračunava jedinstvena carinska stopa od 10% +na tu cenu sa carinom dodaje se 20%poreza.
Provereno i 100% tačna informacija. Ko misli da nije tako slobodno nek nazove carinarnicu u svom gradu neka pita.

@Kobayashi Maru, @alienglobe
Ma imam ja u dnevnoj sobi veliki LCD ali ponekad mi treba da se izvalim (pobegnem od žene) u spavaćoj sobi i pogledam neki sport, film ili seriju sa računara. Ne isplati se da ulažem u mnogo veliko za aktivno korišćenje TV od 10 sati nedeljno.

Hvala na savetima svakako. I da, ograničen sam budžetom, video sam da su "mađari" od 32" između 300 i 380 evra (sa DVB-C, ono što mi treba)

Poslednja izmena:
@Kobayashi Maru pala cena st50 na 900 kod madjara, prevrni malo oglase, ja se prijatno iznenadio pre neki dan ;)

@annoyer
Nisi u pravu za carinsku stopu. Nit je 6% a 3% zaboravi. Ta carinska stopa važi za pravno lice koje uvozi televizore i to ako je proizveden u EU a 15% za televizore proizvedene van EU. Mi koji donosimo sami kolima za svoje potrebe spadamo u grupu fizičkih lica a u tom slučaju se obračunava jedinstvena carinska stopa od 10% +na tu cenu sa carinom dodaje se 20%poreza.
Provereno i 100% tačna informacija. Ko misli da nije tako slobodno nek nazove carinarnicu u svom gradu neka pita.

Prevideo sam deo o pravnim licima, izvinjavam se.

@Kobayashi Maru, @alienglobe
Ma imam ja u dnevnoj sobi veliki LCD ali ponekad mi treba da se izvalim (pobegnem od žene) u spavaćoj sobi i pogledam neki sport, film ili seriju sa računara. Ne isplati se da ulažem u mnogo veliko za aktivno korišćenje TV od 10 sati nedeljno.

Hvala na savetima svakako. I da, ograničen sam budžetom, video sam da su "mađari" od 32" između 300 i 380 evra (sa DVB-C, ono što mi treba)

Ma opušteno, onda uzmi 32, ali nemoj ići ispod toga, molim te. Inače, gole guze i sisići jako loše izgledaju na ekranima manjim od 32 inča... :eyebrows::beat:

@Kobayashi Maru pala cena st50 na 900 kod madjara, prevrni malo oglase, ja se prijatno iznenadio pre neki dan ;)

Sreća, sreća, radost!

ST50 ces Kobajasi?

Kobayashi će konačno uskoro uzeti st50 i to od 50 inča. :banana::banana::banana:

Tamo negde do polovine decembra treba da mi legne još neka lova koja mi fali i to je to... :smoke: Nažalost, žena je prerano provalila štek... :zgran:

Kad se uskoro kockice poklope, nabacim još par 3d naočara i samo mi još fali slobodno vreme... koliko posla imam trenutno, imam opušteno fore da ga razrađujem i do 2000 sati u drugoj sobi dok ga konačno ne namestim za pravo tlačenje... :d

@Kobayashi Maru
2000 sati ??? Mora da je greška. 300 sati je preporuka. 2000 h je cela 83.34 dana. Inače TV je EXTRA.

Za ovaj Android Dongle nisam dosada znao, tek u jopopo-ovom postu i odmah mi se svideo, imate li neku preporuku, model, cenu, gde nabaviti...

P.S. Vidim jedan u oglasima, iz HU naravno, 65 e, neki Android TV 4.04 Smart Box Mini PC... Ne vidim da ima daljinski...

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno