Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

Izgleda da ispravlja samo decembar i bluetooth (mada ja sa tim nisam imao problema).

Mene je bluetooth malo zezao kada sam ga prikacio u auto, ali posle treceg pokusaja je proradio i radi. Ostalih problema nisam imao uopste, osim jednog restarta iz cistog mira nakon instalacije Power Toggles.
Zanimljivo je da na twitteru niko ne prica o 4.2.1 za GN. Kod mene ne javlja nista :)

Kako ne pisu?
Google Nexus 4, 7 and 10 all seeing Android 4.2.1 Updates bit.ly/10R20Lh

Android 4.2.1 Pushed to AOSP bit.ly/Y1k9aH
Itd...

A to... Pa nisam ni rekao da se OTA pojavila za njega. :D Big G je napisao da ce ga pustiti za par dana za GNex.

Ali @KUdtiHaEX kaze da njemu je vec ponudio da uradi update, pa zato pitam.

Zato sam ga i pitao na kojoj je verziji ROM-a. Mada mi je i za takju malo rano?

Ja sam na takju, nema još OTA. Mada apsolutno nikakvih problema nisam imao do sad. Kupio sam nov fon preko oglasa, imao je Telenor nalepnicu na kutiji i 4.0.4 yakjuxw. Ponudio mi je OTA ali samo na 4.1.1. Prihvatio sam to i odmah zatim flešnuo takju 4.1.2. i nakon toga OTA na 4.2. Za desetak dana intenzivne upotrebe stvarno nisam imao nikakvih problema, nijedan restart, čak i WiFi i Bluetooth lepo rade...

E, sad da vidimo kako ce to Rascarlo da sredi lepo... :)

Inace, shvatio sam da bih "pukao" i ja stock image na svoju masinu jednom, makar fore radi, samo da moze da se podesi broj home-screenova i tako stosta u nativnom launcheru. Ovako, bez toga, kad vec moram da modujem... A stvarno mi nije jasno sto bar neke bazicne opcije nisu ubacili. Smesno.

Ja sam takju, ali još nemam update, mada imam twrp recovery. Ali bez obzira na to, trebalo bi da mi prijavi update.

Ubacio sam takju,... Obrisao sam sve da malo fon ocistim, malo mi je neobicno da ga koristim ovako "golog" :), a update ni meni ne prijavljuje - jos.

I ja sam upravo ubacio takju (na njemu cu i ostati) i cekam update :)

Vidim da cu i ja ubaciti takju.

I meni baterija traje kraće, ali nisam siguran da je do 4.2 jer prvi nedelja se nije dešavalo. Juče sat ipo screen time i 15 sati uključen, pao na 28%. Ali nešto mi je neverovatno bilo, da je ekran bio uključen čak i kada telefon nije bio awake. :)

Inače, koleginica dobila 4.2.1 ota, na yakyu, telefon kupljen u Nemačkoj, sim free.

Jel moze meni neko da pojasni koja je razlika izmedju Takju i Yakju i kako se proverava koja je verzija? Citam postove, ali nista ne razumem. :)

I meni baterija traje kraće, ali nisam siguran da je do 4.2 jer prvi nedelja se nije dešavalo. Juče sat ipo screen time i 15 sati uključen, pao na 28%. Ali nešto mi je neverovatno bilo, da je ekran bio uključen čak i kada telefon nije bio awake. :)

Inače, koleginica dobila 4.2.1 ota, na yakyu, telefon kupljen u Nemačkoj, sim free.

Da nisi slučajno imao BetterBatteryStats instaliran? Ja sam flešovao 4.2 čim se pojavio i wifi_rx_wake se stalno budio, dok na 4.1.2 nemam takav problem.

Jel moze meni neko da pojasni koja je razlika izmedju Takju i Yakju i kako se proverava koja je verzija? Citam postove, ali nista ne razumem. :)

Razlika je samo u tome što takju ima google wallet, a yakju nema. Najlakše je idi u maps pa settings pa about, tu piše.

takju dolazi sa telefonima kupljenim na PlayStore pa zato izgleda da prvi i dobijaju update

OK. Hvala vam na pomoci momci.

A ako nije ni jedan ni drugi da ne uzimam onda? Ili jel imaju mozda jos neke dodatne oznake pored takju i yakju?

OK. Hvala vam na pomoci momci.

A ako nije ni jedan ni drugi da ne uzimam onda? Ili jel imaju mozda jos neke dodatne oznake pored takju i yakju?

Šta da uzimaš? Kupuješ telefon?
Ima još oznaka, ovde je najčešća yakjuxw, ali nema to veze, možeš sam da staviš koju hoćeš.

Korisnik sam vec duze vreme jabuke, medjutim smorila me i iznervirala malo sa njihovom politikom.

Pa sam hteo da predjem na Android i samo od njih mi se svidja Nexus jer je cistokrvni Android i radjen kako je Google naredio. I zato sto kao iPhone dobija prvi update.

Mislio sam da cekam Nexus 4, ali ko zna kada ce se pojaviti kod nas.

Pa sam se zato rapitivao za to yakju i takju sto ste se ovde raspisali. Na sta onda jos da obratim paznju prilikom kupovine? Jel onda i taj yakjuxw kod nas sto je odmah dobija update ili se ceka neko vreme?

Yakjuxw ne dobija odmah update, ali nije bitno, procedura za prebacivanje na yakju i takju traje 5 minuta preko toolkita, ili 30min ako hoćeš ručno.

Ako možeš, bolje sačekaj n4, verovatno će uskoro biti po oglasima i kod nas.

Da nisi slučajno imao BetterBatteryStats instaliran? Ja sam flešovao 4.2 čim se pojavio i wifi_rx_wake se stalno budio, dok na 4.1.2 nemam takav problem.

Moguće je da je moja potrošnja bila zbog Falcon pro. Uključio sam one real time notifikacije na wifi. Videću narednih dana.

evo ga Screenshot_2012-11-28-22-30-22.png

Vrh Dno