Šta je novo?

ZTE Grand X

Evo i meni danas poludeo telefon i ne prima sve sms poruke :mad: !!
Posaljem sa 064 i 061 poruku na moj 063 broj i dobijem je odmah.
Probam sam sebi da posaljem poruku i sa drugog 063 broja i nece da primi vec skoro sat vremena!!!
Resetovao ga sam par puta,vadio bateriju,palio 2g/3g,izbrisao SetCPU i nista :mad: !
Normalno dodju poruke koje posaljem na sve mreze ali ne dodje report.
Malopre ubacim karticu u drugi telefon i dodju mi tri poruke sa 064 mreze koje su poslate jutros oko 11 a naravno nijedna poruka sa 063 mreze :mad: !
Kartica mi je ona sto podrzava PlatiMo ali nikada nije pravila ovakav problem na proslom telefonu!!

Ja nemam taj problem sa porukama evo vec nedelju dana ( da ne cuje zlo )
:D

Da li svi imate platimo karticu koji imate problem sa porukama?

Izgleda da je problem sa platimo karticom!!
Sad sam testirao sa belom telenor karticom i poruke normalno stizu nema nikakvog zastoja!!!
Cackao sam onaj Telenor sim meni i usao u opciju Obnovi mSertifikat i cim sam to kliknuo dodjose mi sve poruke koje su kasnile !!!

Hm, interesantno... I kod mene je PlatiMo kartica...

Jel to crna kartica? Ako je crna i kod mene je i imao sam probleme sa kasnjenjem.

I kod mene je crna, al evo poruke mi od subote normalno stizu, a do tad blagi uzas.

Kod mene je istk crna kartica ali nisam pretplacen na tu opciju. Sinoc vratio na fabricko stanje i poceo redom da ubacujem aplikacije i poruke su redovno stizale. Tako je trajalo nekih 16 sati i na svakih sat vremena proveravao da li poruke stizu. Posle 16 sati poruke vise nisu stizale i evo jos uvek ih nema a na telefonu nisam nista instalirao u medjuvremenu,niti ga koristio osim za par poruka. Interesantno je i to da mi stize ista poruka vise puta odn 2-3 puta. Jedino mi preostaje da probam sa novom micro sim karticom iz telenora a koja kosta 500 din. Ako i tad zezaju poruke saljem na reklamaciju

Ne znam kad mi ljudi salju poruke, ali meni za sve poruke pise da su stigle 1-2 min pre nego sto su poslate...

Značiii, ipak je do operatera...?

To je samo radna hipoteza, a i sve da se ispostavi kao tačna, kako to da ista kartica istog operatera ne pravi problem u drugom telefonu? Značiiiii, ipak je do telefona ;-)...

Ipak je do kombinacije ovog telefona i ove vrste kartice :)

To je samo radna hipoteza, a i sve da se ispostavi kao tačna, kako to da ista kartica istog operatera ne pravi problem u drugom telefonu? Značiiiii, ipak je do telefona ;-)...

Pa moguce da drugi telefon porzava i tu vrstu kartice jer kod ovog bas pise da idu Mini-SIM

Ipak je do kombinacije ovog telefona i ove vrste kartice :)

Znači sada može da se zove Telenor KlatiMo :d

Ponavlja se po ko zna koji put...
Od kada sam ga kupio i presadio UK V3 ROM (posle par sati od kupovine) nikakav, ponavljam, nikakav problem nisam imao. UK ROM je bio par dana do izlaska USSR ROMa koji je ubica i nakom radi još bolje!
Znači, nijedan od navedenih problemanisam imao, ama baš nijedan!
SMS na vreme, GPS extra, Deep Sleep extra, sve, sve...

+1 za fon i ne vidim razlog zašto ga ljudi prodaju u bescenje???

Ja sam dao svoj na oglas, ali to je druge prirode. Ja svoje telefone ne držim duže od 2-3 meseca nijedan. Probam kako rade i teram dalje...

Poslednja izmena:
Bome ja moj nedam u bescenje tj kad bolje razmislim ja ga nedam nikako, a i šta bi kupio drugo po toj ceni? :) Ne nosim telefon umesto gaća pa da imam razlog da ga menjam svaki čas :) Android ko Adnroid, a telefon ko telefon neki malo obliji neki ćoškastiji bem li ga koga briga bitno je da on radi :) a fala bogu radi ko zmaj :D

Poslednja izmena:
Ja ipak mislim da je do neke aplikacije. Imate li kakav messenger instaliran?

Ja ipak mislim da je do neke aplikacije. Imate li kakav messenger instaliran?

Ja nemam ni jednu aplikaciju za poruje, ako ne racunamo fb messenger, viber i skype koji nisu uvek ukljuceni...A sto se tice ostalih aplikacija koje su navoljene, imam SetupCPU i CPUSpy, i kao sto rekoh nisam primetio da ima kasnjenje...Kartica mi je ona standardna postpaid Telenorova, bez PlatiMo

Zanima me koliko je realno bolji telefon alcatel 997 od Grand X. Čitam po forumu, ljudi svašta pišu i čak ga porede sa Nexusom (procesor i grafiku) ispada da je Alcatelov 997 model drastično bolji u odnosu na Grand X ali ja lično mislim da su ljudi skloni preterivanju. Prednost po meni je jedino kod onog modela sa dve sim kartice (razlog je više nego očigledan). Da zanemarimo to što ima dve sim kartice da li ima neku drugu znatnu prednost u odnosu na ZTE?

Poslednja izmena:
Zanima me koliko je realno bolji telefon alcatel 997 od Grand X. Čitam po forumu, ljudi svašta piši porede ga sa Nexuxom (procesor i grafiku) ispada da je drastično bolji u odnosu na Grand X ali lično mislim da su ljudi skloni preterivanju. Prednost po meni je jedino kod onog modela sa dve sim kartice (razlog je više nego očigledan). Da zanemarimo to da li ima neku drugu znatnu prednost?

Ja se nešto ne bih kladio da je MediaTeK (MTK) bolji od Tegre2 pa kako god.
I ovaj možeš slobodno da porediš sa Nexusom (jeftinijim doduše). Zar ne?

Evo PassMark Test koji sam nasao za V970(MTK procesor) a pored je nas Grand X

V970 Grand X

Average CPU Mark 2,904 3,827
Average Mem Mark 993 1,151
Average Disk Mark 1,941 770 (ovo u velikoj meri zavisi od klase mem. kartice, moja me class 4, zato tako slab rezultat)
Average 2D Mark 1,697 2,146
Average 3D Mark 379 541
Overal Pass Mark rank 1,164 1,287

Ostale uredjaje mozete naci ovde http://www.androidbenchmark.net/passmark_chart.html

Koliko je ovo pouzdano ne mogu da tvrdim.

A evo i poredjenje sa nekim drugim telefonima

https://docs.google.com/open?id=0Bx5IWfubleU5OFBsUjFDd2JxU3c
https://docs.google.com/open?id=0Bx5IWfubleU5TUlSYW5zQTJLelU
https://docs.google.com/open?id=0Bx5IWfubleU5V0pQNmVCY0J6Q1E

CPUMark i 2DMark su prilicno iznenadjujuci, slozicete se :D

Ni ja se ne bih kladio. Jedino sto giga rama znaci puno.

sumnjam nešto u tih giga rama koliko je to stvarno a ne deo neke reklame? Al ajd neka je baš tako kako piše mada ja opet kažem da meni kao i ostalim ljudima sve aplikacije rade bez problema (klize) tako da ta ako je samo TO razilka onda ok nek je

Poslednja izmena:
Ne stigoh da napišem nešto.

Ovog Grand Xa ima modela ko pleve. Postoji i V970 verzija sa Tegra2 čipsetom (to je ova naša).
ZTE generalno nema zvaničan ROM za ovaj telefon jer se , izgleda, samo distribuira za mrežne operatere u "100" verzija...

Pa da, nas je Grand X, ruski je V970 sa istim hardverom. Kineski je V970 sa MTK procesorom I jos ima kineski U970 koji je Tegra 2 sa giga rama.

A da ne pricamo o podvarijantama Grand X koje sad izlaze, kao Grand Era, in itd :D

Ja dobio novi update, sad je 06 verzija. Nadam se da je resan sada problem sa porukama i baterijom...videcemo kako ce se pokazati

Nazad
Vrh Dno