Šta je novo?

USB 3.0 Front panel

fcinterbgd

Slavan
Učlanjen(a)
20.03.2008
Poena
350
Imam napred na kucistu 2 USB 3.0 porta, koji bi trebalo da se povezu sa plocom preko 20 pinskog (zenski) kabla. Nazalost ploca nema front usb 3.0 prikljucak, nego postoje samo 2 pozadinska. Zeleo bih nekako da osposobim prednje usb portove, ne moraju da budu 3.0.

Da li postoje adapteri tipa 20pins muski na usb muski, mislim da sam ih video na CM sajtu ili neka druga alternativa. Hvala

Zasto ne kupis usb 3.0 karticu? Nisu nesto skupe a resices sebi problem.
Mada ako vec imas 3.0 na ploci... Sta znam :(

Poslednja izmena:
Zato sto zelim da osposobim prednji panel, pozadi vec imam 2 usb 3.0 koji rade normalno. Moze pci card sa 20pin konektorom, ali takve sam samo nasao na HK i Amazonu. Izgleda ovako:

41KWZYAOQqL.jpg

ili samo "produzni" kao ovaj

view Image.png

koji bih nakacio na zadnji usb i povezao na konektor za prednji.

Poslednja izmena:
Rick...

Ne verujem, beskrajno ti hvala, to je ono sto sam trazio sad samo jos da mi posalju.

edit
jel imao neko iskustva sa ovima, vidim da traze prvo uplatu na racun a placanje pouzecem nije moguce.

Poslednja izmena:
Rick...

Ne verujem, beskrajno ti hvala, to je ono sto sam trazio sad samo jos da mi posalju.

edit
jel imao neko iskustva sa ovima, vidim da traze prvo uplatu na racun a placanje pouzecem nije moguce.

Ja sam naručivao, nećeš imati problema!

nisam, mada za 600 dinara vredi rizikovati :)

A da li je kabal dovoljno dugacak?
To treba da ima preko 1/2m, barem 60cm ...

Ne treba. Obicno je kabl iz kucista dovoljno dugacak tako da kad nakacis ovaj produzetak bude dovoljno da se sprovede do zadnjih USB-va.

Zahvaljuci nasem clanu Hektor Ruiz, osposobio sam front panel USB 3.0. Hvala Hektoru jos jednom na vremenu i volji da pomogne.

Imam napred na kucistu 2 USB 3.0 porta, koji bi trebalo da se povezu sa plocom preko 20 pinskog (zenski) kabla. Nazalost ploca nema front usb 3.0 prikljucak, nego postoje samo 2 pozadinska. Zeleo bih nekako da osposobim prednje usb portove, ne moraju da budu 3.0.

Da li postoje adapteri tipa 20pins muski na usb muski, mislim da sam ih video na CM sajtu ili neka druga alternativa. Hvala

UZ LC power kucista mogu da se nabave ovi adapteri
http://www.lc-power.de/index.php?id=368&L=1

To nisam dobio uz kuciste, i jeste LC Power je :/

Moze da se nabavi znaci da ti od kojih si kupio kuciste mogu da poruce od distributera... Ne dolazi kao deo kucista ali je distributer obezbedio kolicine za kupce sa starim plocama...

12e

052.650.211.jpg

23e

052.650.212.jpg

Prva slika je bila moj problem, imam takav konektor na kucistu ali nemam na maticnoj. Maticna ima samo 2 usb-a na zadnjoj strani. Mada, kao sto sam rekao vec sam dobio kabl sa 2 muska usb i sa muskim 19pin konektorima. Problem solved.

Poslednja izmena:
Rick...

edit

Pošto sam i ja imao isti problem sa mojim Fractal Design kućištem i Asus M5A970 Pro matičnom bez internog konektora, rešio sam da naručim preko tog linka, s obzirom da je u pitanju 600din, sa rezonovanjem nek ide život....
Uglavnom kabel stigao za 2 dana, uredno bio obavešten kad je poslato, tako da je sve prošlo vrlo kulturno. Uglavnom, ne moram da se više zavlačim pored pisaćeg stola kad ubacujem moju USB 3.0 flešku.

@ MegaSkot gde ima to da se kupi ?

Mene isto zanima gde ima da se kupi ova prva varijanta jer treba da mi stigne kućište HAF 912 koje nema na panelu usb 3.0 ali na ploči ima konektora za to pa bi ovakvo rešenje bilo najbolje da vse ne zavlačim iza kompa kad treba uključiti neki usb 3.0 uređaj.

Samo što je taj priključak za zadnju stranu gde već ima na ploči usb 3.0

Ja sam sa Asrock plocom dobio USB 3.0 front panel, ali posto imam Big Tower kuciste, a konektor je ispod graficke, nema sanse da ga spojim i iskoristim :(

Da li slucajno ima u prodaji produznih kablova za ovo? Garant nema, cim nema ni ovih "obicnijih" :smash:

asrock_usb3-removal.jpg

Ako nadjem 1.8m produzni USB 3.0 kabl, verovatno cu to koristiti umesto front panela - sigurno je jeftinije, a i manja je sansa da nogom zakacim ono sto je prikljuceno :crash:

Imaš ovde 1,8m 3.0 USB produžni kabl.

Poslednja izmena:
Imaš ovde 1,8m 3.0 USB produžni kabl.

Hvala - vec sam bio pre par nedelja i kazu nema, i da "verovatno na sajtu nije obrisano". E sad, da'l je greska na sajtu ili oni ne mogu u onom moru kablova da se snadju, ne znam. Kupovao sam SATA 3.0 kablove i 'ladno ih vidim kako vise, a lik mi kaze da misli da nemaju :D

Probaj u mikroprincu, vidim da na sajtu pise da imaju razne duzine, e sad da li imaju na stanju, ne znam, cena od 800din pa na gore...

Hebiga. Oni generalno baš imaju svašta.

Kao što reče lanmi86, probaj u Mikroprincu, a možda i ovde, ali je prilično skuplji.

A vidim da je i ovde u ponudi, ali treba proveriti.

Poslednja izmena:
Skupo je to - cekacu da nabave u Tehnotron... Ionako imam samo USB 3.0 Flash, a prilicno brzo ide i preko USB 2.0 kabla kojeg sam kupio pre par godina za, valjda, 120 dinara. Ako uzmem neki externi HDD rack, onda cu obavezno pazariti i USB 3.0 kabl :type:

links.hr

Nazad
Vrh Dno