Šta je novo?

Win 8 instalacija i crn ekran

ciki022

Slavan
Učlanjen(a)
16.05.2006
Poena
379
Athlon II 250 na Biostar A780L3L ploči, koristi se integrisana grafika
Pokušaj instaliranja Win 8 se "završi" posle nekoliko restarta crnim ekranom i ne reaguje na nikakve komande, nema nikakvih zvukova, jedino pomaže reset
Probao da uđem u safe mode, kaže instalacija ne može da se završi u tom modu
Predpostavljam da je neki problem sa drajverom za grafiku ( na netu sam nalazio takve slučajeve za različite laptopove, al za desktop sa relativno standardnom grafikom nema ništa )
Probao sam dva različita instalaciona ISO fajla sa USB diska, identično ponašanje, znači nije problem sa instalacijom

Da li neko ima neku ideju šta raditi ?

Prvo vrati sve na default klokove, pa pokušaj ponovo instalaciju.

Misliš da je to, iako je sve extra stabilno na 3.5 Ghz, FSB 230 ?

Nema to veze sa stabilnošću. Jednostavno, windows instalacije znaju da brljaju na OC hardveru.

Nije to, vratio komp na default, isto ponašanje sa oba ISO fajla

Još neka ideja ?

Ja sam imao identičan slučaj. Kod mene se ispostavilo da je TV, koji je priključen na HDMI izlaz grafičke postao default izlaz, tako da je monitor ostajao crn. Trebalo mi je vremena da to shvatim i upalim TV :D

imao sam potpuno isti problem, I morao sam da update-ujem bios za plocu....zvuci neverovatno, ali je potpuno istinito..probaj to da uradis...

jegor

Pa da, imam i ja TV na HDMI-ju, probaću čim stignem kući

MilosZ

A ako ne postoji novi BIOS za moju ploču, tj već je updateovan ?

kod drugara win 8 bagovao na getting devices rdy na 13% samo stane i to je to ... 775soket p5 ploca asus... neki c2quad 8xxx ili 9xxx grafa

Do sada sam dizao par puta 8-cu,sto meni,sto drugarima...nije bilo nikakvih problema...doduse sve su bile da kazem novije konfe i laptopovi...

Ja sam imao identičan slučaj. Kod mene se ispostavilo da je TV, koji je priključen na HDMI izlaz grafičke postao default izlaz, tako da je monitor ostajao crn. Trebalo mi je vremena da to shvatim i upalim TV :D

Indentican slucaj,skontao sam ovo tek posle 5-6 reinstalacija!

Do sada sam dizao par puta 8-cu,sto meni,sto drugarima...nije bilo nikakvih problema...doduse sve su bile da kazem novije konfe i laptopovi...

Meni je digao bez problema i burazeru na nekoj am3 ploci sa 640 athlonom isto bez problema... tako da je verovatno zbog matorog kompa

Problem rešen, HDMI je bio u pitanju, hvala jegore

Meni se desava crn ekran zbog kamerice,pa kad reinstaliram osmicu vadim kamericu iz usb-a.

Nazad
Vrh Dno