Šta je novo?

Pomoc oko kupovine Proccessora!!!!

Sothen

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
21.11.2012
Poena
54
Racunar mi je veoma slab pa moze li ovo na moj racunar, a ovo su moje komponente:
-CPU LGA775 INTER 4 326 2533/533/ 256K BOX 64 BIT
---------------------------------------------------------------------------------------------
MB LGA775 I915PL EXPRESS FOXCONN 915PL7MH-S FSB800/ PCI EX16/DUALDDR/LAN/SATA/SB5.1
----------------------------------------------------------------------------------------
MEMORIJA DIMM DDR 1.5 GB DRAM 400MHZ KINGSTON CL3
----------------------------------------------------------------------------------------
HDD SATA 7200 80GB WD CAVIAR 800JD 8MB
DVC+/RW SONY DW 16x16x6x48x DUAL LAYER BLACK
VGA 128MB ATI RAEDEON EAX550HM512/TD ASUS X550 PCI-EXP
FAX MODEM 56K PCI INTER AMBIENT (HARD)
KUCISTE ATX MIDDLE TOWER 450W CODEGEN 6102-CA , USB & AU BLACK (20-4PIN) SA RUCKOM
Hvala unapred, a evo i proccessora:
SPECIFIKACIJA - AMD A6-3670K 2.7GHz 4MB
Osnovno
Naziv
Proizvođač : AMD
Model : A6-3670K 2.7GHz 4MB
Arhitektura
Serija : AMD A6 APU
Izrada : 32nm
Podnožje : Socket FM1
Ostalo : Quad-core, 64-bit,
TDP : 100 W
Ostalo
Radni takt : 2.7 GHz
L2 keš : 4x1024 KB
Hvala unapred!!!

Ne.

Nemoj ništa pokušavati da poboljšaš tom računaru, jer nema poente. Skupljaj pare za komplet novo kućište sa komponentama naravno. To posle prodaj kao polovno (vrati deo para) ili koristi kao torrent mašinu npr.

koliko si spreman da das? i ja sam u istoj dilemi jer sam bas finansijski ogranicen, pa gledam sve i svasta, novo, polovno, itd... od komentara mnogih zakljucio sam da treba preskociti FM1 podnozije jer nema potencijala za nadogradnju, najbolje neki komplet sa podnozijem am3+ ili 1155, koliko sam ja mogao da zakljucim, neka me neko slobodno ispravi jer nisam neki it ekspert

koliko si spreman da das? i ja sam u istoj dilemi jer sam bas finansijski ogranicen, pa gledam sve i svasta, novo, polovno, itd... od komentara mnogih zakljucio sam da treba preskociti FM1 podnozije jer nema potencijala za nadogradnju, najbolje neki komplet sa podnozijem am3+ ili 1155, koliko sam ja mogao da zakljucim, neka me neko slobodno ispravi jer nisam neki it ekspert

u pravu si zemljak

Mogu da dam za proccssor do 100Eura, ali ako je bolje da kupim novi racunar kako kaze dzonihsv onda cu poceti da skupljam za novi racunar... Za sada treba da kupim proccessor i graficku od 1gb(100Eura) Ustvari menjam proccessor i graficku a kasnije i maticnu na dd3. Sve u svemu Hvala.

Pa kupicu i graficku od 1GB kao i maticnu DD3 racunar sam kupio pre 6-7 godina tako da ga sada samo koristim za download, ali bih hteo da poboljsam komponente tako da moze bolje da radi, ali hvala.

Vidi i ova resenja sa integrisanim grafickama u procesoru, ja sad to gledam zbog napajanja, imam neko kung fu 450w a potrosnja njihova je 100w sa integrisanom grafom, neki i manje, dok za recimo nekog phenoma 95w + graficcka 90w odokativno, ispadne vise i skuplje, mada ja nisam neki okoreli gejmer sa ful rezolucijama, ali da znas koliko para toliko muzike, ja sam gledao ovo

AMD FM2 A8-5800k - 10.300
ploca najjeftinija FM2 oko 4.900
ddr3 patriot 8gb 1333 ~3000

Vidi i ova resenja sa integrisanim grafickama u procesoru, ja sad to gledam zbog napajanja, imam neko kung fu 450w a potrosnja njihova je 100w sa integrisanom grafom, neki i manje, dok za recimo nekog phenoma 95w + graficcka 90w odokativno, ispadne vise i skuplje, mada ja nisam neki okoreli gejmer sa ful rezolucijama, ali da znas koliko para toliko muzike, ja sam gledao ovo

AMD FM2 A8-5800k - 10.300
ploca najjeftinija FM2 oko 4.900
ddr3 patriot 8gb 1333 ~3000
ovo je moj novi profil, onaj su mi blokirali. Ja iskljucivo hocu da ga koristim da gameplay npr.(DA MI BATTLEFLIDE 3 RADI NA MAKSMALNO)

Nazad
Vrh Dno