Šta je novo?

AMD Piledriver a.k.a. Vishera, official thread

Da, to je notorna glupost...svašta šta sve neće izaći protiv AMD-a.

^ Neki jedva cekaju propast AMD-a,pa da nam onda Intel na miru prodaje DC procesore po ceni FX-eva...i svi srecni i zadovoljni! :smash:

ti si optimista jer ako Amd propadne intel ce celerone da prodaje za te pare :)

E, odluka je pala nasao sam sebi dobar primerak fx 6100 pa ce kupovina fx 6300 da saceka reviziju i stabilizaciju cena!

Ni slucajno 6100 ,pogledaj kod mene kako se nosio sa 960T(unknown procesor) Capture r11.5-4.9.jpg ,bolje sacekaj malo neku thuban ili valjan 8core fx, bilo ih je do skoro nekoliko na k..em p...em

Ni slucajno 6100 ,pogledaj kod mene kako se nosio sa 960T(unknown procesor) Pogledajte prilog 100789 ,bolje sacekaj malo neku thuban ili valjan 8core fx, bilo ih je do skoro nekoliko na k..em p...em

Nisam neki overcloker bicu zadovoljan da radi na 4 24/7,poneka igra i to je to,imam solidan kuler tako da sem ako nije nekakav strasan propust u izradi 6100,ostalo mi ne smeta.

S obzirom da ima identicne rezultate kao Ph II 955 na 4.1-4.2ghz koji polovan kosta 65-70e i bolji je u igrama, mislim da bi ti to bilo bolje resenje, al ajd, ja ovo pisem jer sam se ozbiljno razocarao tim CPU-om, na 4.4 ima rezultate losije od thubana na 4.0 ghz i to X5 a "far cry" od X6 na skoro svakom benchmarku kroz koji sam ga provukao, 6200 kao ok zbog visljeg kloka i o.c. margine ali po meni 6100 je tezak fail.

Uopste sada ne treba kupovati matore fail bulldozere, vise trose, sporiji na istom kloku, vise se greju.. bolje sacekati fx6300 ili ko ima para fx8320/50.

S obzirom da ima identicne rezultate kao Ph II 955 na 4.1-4.2ghz koji polovan kosta 65-70e i bolji je u igrama, mislim da bi ti to bilo bolje resenje, al ajd, ja ovo pisem jer sam se ozbiljno razocarao tim CPU-om, na 4.4 ima rezultate losije od thubana na 4.0 ghz i to X5 a "far cry" od X6 na skoro svakom benchmarku kroz koji sam ga provukao, 6200 kao ok zbog visljeg kloka i o.c. margine ali po meni 6100 je tezak fail.

U pravu si,ipak cu sacekati.

Kakve veze ima to sto ima vodu na ramu i vrm-ovima ako nema cime da hladi proc? :p

s16, koliko si ti promenio tih intela? :d :p

Kakve veze ima to sto ima vodu na ramu i vrm-ovima ako nema cime da hladi proc? :p

Pa podrazumeva se da se i procesor hladi vodeno, naravno.

Ali, interesantno bi bilo da se vidi šta bi se desilo ako bi se vodom hladio samo čipset sa VRM-ovima i svi memorijski moduli, sa ovim EK kompletom, a da se procesor hladi sa Phanteks kulerom namazanim Cool Laboratory Liquid Ultra termalnom pastom.

Ima li neko želju da ovo nekad isproba ?

Ali, interesantno bi bilo da se vidi šta bi se desilo ako bi se vodom hladio samo čipset sa VRM-ovima i svi memorijski moduli, sa ovim EK kompletom, a da se procesor hladi sa Phanteks kulerom namazanim Cool Laboratory Liquid Ultra termalnom pastom.

Ne razumem, sta mu znaci voda na mosfetu i chipsetu, ram kad se mosfet ni chips ni ram i sa fabrickim hladnjacima ne greju preko 50-60c, ince sa obicnom 80mm ventom hladis mosfet-ram na 35-40, cemu voda?

Poslednja izmena:

Evo kolega Stilgar. ti rece sve iznad mog posta, cisto da ponovimo jer si mene citirao :)

Ali usput apsolutno nema poente imati vodeno a procesor drzati na Phanteks-u i jos baciti Liquid na to, bolje ga daj meni i mdm-u da se igramo kao ljudi :d

Nego bre sad mi pade napamet, mogao bi da nam ucinis i da nam posaljes postom dva kompleta Liquid Ultra a mi da ti uplatimo parice a? :D

Poslednja izmena:
Nego bre sad mi pade napamet, mogao bi da nam ucinis i da nam posaljes postom dva kompleta Liquid Ultra a mi da ti uplatimo parice a? :D

Javi mi se na PP pa ćemo videti kako možemo da se dogovorimo.

A ne ne, ja sam pošten. Ne radim provizije, koliko košta za toliko će da dobiju i ni cent više.

Izvolte ga :) Ovoga se secam iz doba PhenomII

VDDA : makes volt flow to cpu more stable. 2.89 or 3.02 for overcloking is good.

Ja licno sam to koristio dok LLC nije postojao, kako podizes VDDA smanjivao se vDrop.

Poslednja izmena:
Za v drop cu bas da obratim paznju. Hvala ;)

Nema ne cemu, i samo pazljivo i polako dizi, jer ume vrlo lako da krene da prebacuje napon za vCore koji si postavio u biosu :)

Nisam siguran, ali cini mi se da na ploci, uz AUTO podesavanje, imam samo dve VDDA vrednosti koje mogu da odaberem.

Ako je potreban manji Vcore kad je VDDA veci, da li povoljno utice na smanjenje temperature?

Poslednja izmena:
Nisam siguran, ali cini mi se da na ploci, uz AUTO podesavanje, imam samo dve VDDA vrednosti koje mogu da odaberem.

Ako je potreban manji Vcore kad je VDDA veci, da li povoljno utice na smanjenje temperature?

Koliko vidim po forumima, odgovor je potvrdan

I izašao je famozni 6300 koji je naravno skuplji nego što se očekivalo, najniže što sam našao je 14k. Kapiram da smo živimo u Srbiji, ali ovo je napad na nas sa slabim budžetom :)

A koliko se očekivalo? Pošto meni nekih 125e ne izgleda mnogo za taj CPU.

Nazad
Vrh Dno