Da li neko zna kako ce to sa digitalizacijom funcionisati na KDS-u!? Nadjoh nekih 150 kanala i 50 radio stanica ali nece da moze, trazi CI modul.
u vezi Total Tv kartice...Pa kartica radi samo u njihovom risiveru verovatno samo zato da bi mogli da kontrolisu paket koji placas ( jer verovatno pomocu risivera (naravno i kartice) kontrolisu ono sta placas )
E kad ugrabim malo vise vremena probacu da stavim total tv karticu u tv slot pa bas da vidim sta ce se desavati :happy:
(Cudi me da neko nije vec probao pa da podeli iskustva -sta se desava )
Za SBB to ne može, niti ima izgleda da će moći. Koriste sistem kodiranja koji nije podržan preko kartica za CI slot.
Trebaju mi odgovori na sledeca pitanja.
Kupio sam pre neki dan Samsung-ov 3D Smart TV, a imam IKOM digitalnu televiziju.Iskreno ne razumem se bas najbolje u to pa bi mi trebala pomoc.Hteo bi da izvadim karticu iz dekodera i stavim je u televizor medjutim procitao sam da treba C ili C+ kartica.Koja C ili C+ kartica je pogodna za IKOM-e payTV kartice, ali sa sigurnoscu da mi kazete, da ne bude kupim karticu a nija ta?Gde ima da se kupi i koliko kosta?I da li se isplati?Zanima me da li je bolja slika digitalnih kanala sa tom karticom (zajedno sa payTV karticom) u TV-u ili sa dekoderom?Zato sto mi slika ne izgleda onako kako sam ja zamisljao, mislio sam da je mnogo bolja.Bilo sta da gledam preko neta slika je savrsena, a cim prebacim kanale slika je losa.Kad sam kupovao TV prodali su mi HDMI kabal, a zaboravio sam da ih pitam cemu slizu, pa me zanima za sta je on?Ako je slika mnogo bolja sa tom karticom onda cu uzeti, a ako nije mislim da nema potrebe.
Sbb uopste nema karticu u risiverima nego su kodirani preko mac adresa kao modemi predpostavljam. Nemam ideju kako onda da se u samom tv dekodira sbb signal kad je to potpuno druga tehnologija. Za ikom znam odavno da moze preko conax modula.
a mi koji nemamo ni Ikom ..ni Vektor..ni SBB...primorani smo da koristimo Sat TV u kombinaciji sa Card Sharingom...pa siroti mozemo i ovo sve sa spiska da gledamo..
http://en.kingofsat.net/hdtv.php
Pa jesi li uspeo tu sbb karticu od echolite da koristis sa nekim modulom? Dzabe ti kartica kad je vezana samo za taj risiver. Probaj da je ubacis u neki drugi isti takav risiver od Sbb pa ces videti da ne radi. Mislim da je to NDS enkripcija pa tu nema pomoci osim da imas neki linux dvbc risiver kao sto je dreambox koji emulira originalni kod.
Pogledaj moje postove u ovoj temi (broj 25 i 29, malo gore iznad).
Treba da imas na lcd-tv Ci ili ti C+ slot. (gledaj slike gore)
U taj slot se utakne Conax CAM modul (citac kodnih kartica za placenu tv).
CAM modul je bukvalno citac kartice koja sluzi kao kljuc za kodiranu tv (koja se placa) i u njemu se odradi dekodiranje tog sifrovanog programa.
To je ovaj CAM modul : http://www.ebay.com/itm/Conax-RECEI...335&pid=100011&prg=1005&rk=1&sd=110758710925&
Vodi racuna da je CONAX CAM modul jer je na Ikom-u i Vektor-u CONAX nacin kodiranja tv programa.
Kod nas toga nema da se kupi, sem na oglasima ponekad, retko ...
Ja sam svoj primerak kupio bas kod ovog litvanca, preko ebay-a. jedan kolega forumas mi je platio (kupio) ja mu pre poslao pare na racun, dosao uredjaj (bez carine i poreza, postonosa donio) ja utakao u lcd i karticu uvukao i svi digitalni kanali proradili bez STB i sve sa jednim daljinskim i to onim od televizora....
Digitalni kanali su takvi kakvi su, nece biti bolji ako stavis CAM kodul, jer ti digitalni kanali nisu HD (720i , 1080i) vec samo digitalizovani 576i kvalitet.
Potrazi, mozda imas neki otkljucani kanal u hd kvalitetu i videces koliko se slika razlikuje od onih obicnih samo digitalizovanih 576i kanala.
Poenta stavljanja CAM modula je izbacivanje stb (tog dodatnog dekodera) koji ima svoj daljinski i svoj naponski kabal za struju. Sve (uglavnom sve) sto radi STB (taj externi dekoder) , radi (uglavnom) i taj CAM modul i zasto onda imati tu kutijesinu pored tv-a kad mozes to fino staviti u sam tv...
Na netu vidis upravo HD kvalitet slike, gledas 720 ili 1080 rezoluciju a na nasim kablovskim digitalnim kanalima gledas 576i izuzev nekoliko bas hd kanala koji su 1080i.
Na LCD-u imas neki HDMI konektor i preko njega se mozes povezati sa kompom (recimo) ili priljuciti neki externi hdd snimac analognog ili digitalnog nekodiranog dvb-c ili dvb-t programa...
Vodi racuna da ima CAM modula i za satelitski signal, meni su neki u Srbiji nudili polovne cam dvb-s module, oni ti nece raditi na kablovskoj tv za koju treba dvb-c conax cam modul...
jel' si siguran?
Samo da znaš da je slika mnogo bolja kad ne koristiš (u mom slučaju Ikomov) risiver. Sa conaxom i karticom slika je bolja, brže se menjaju kanali, lepši i pregledniji EPG i samo jedan daljinac...Mislio sam da ce mi slika nakon uvodjenja ove kartice biti bolja.Jedino je na Prvoj odlicna slika dok na ovim ostalim je ocajna.Mozda ce se situacija popraviti za nekoliko godina kad ce sve televizije morati da predju na digitalan signal.
al nedaju ovi iz sbb-a jer su monopolisti uvaljuju svakakav krs kao HD televizija i onda ti dzaba dobar tv sa svim mogucim ulazima i mogucnostima kad nemozes da ga iskoristis maksimalno jer oni moraju da uvaljaju krs od risivera al sta je tu jeMnogo bih dao da se rešim SBB-ovog đubreta od receivera (verovarno najgori tehnički uređaj koji sam ikada izašta korisitio) i da se vratim na samo jedan daljinac.
Mnogo bih dao da se rešim SBB-ovog đubreta od receivera (verovarno najgori tehnički uređaj koji sam ikada izašta korisitio) i da se vratim na samo jedan daljinac.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari