turbostribor
Slavan
- Učlanjen(a)
- 12.01.2007
- Poena
- 309
Evo uradio sam i ja tracert ka tom tvom serveru i kao sto dzonishv kaze ocigledno paketi putuju do Slovenije i opet nazad...zanimljivo. Ali ono sto sam primetio i kod tebe ovde a i kada sam ja radio tracert ka nekin drugim serverima jeste to da ping poprilicno oscilira na prva tri hopa a mislim da to ne bi nikakao smelo. U pitanju su targovi serveri. Evo i slika. Da li jos neko sa targo telekomom moze da pinguje njihov server pa da vidimo da li i drugima toliko oscilira ping? Ovaj server konkretno, prvi hop posle modema: 130.180.240.1 Sta to onda znaci? Da li to da su im serveri preoptereceni ili sta? Da li neko zna odgovor ?Da napomenem da nisam nista skidao i da mi nisu radili torenti ili bilo sta drugo sto bi moglo da utice na oscilacije u pingu.
Pogledajte prilog 100631
Pogledajte prilog 100632
Pogledajte prilog 100633
Jel bi mogao neko sa targo telekomom da pinguje ovaj prvi hop ka njihovom serveru i vidi imali zagusenja kao i kod mene?
I da li bi neko mogao da kaze zasto je to tako ? Da li su im preoptereceni serveri ili je nesto drugo po sredi?Mislim u pitanju je prvi hop do servera zasto ping toliko skace???