Šta je novo?

Kingston V+ 200 60GB

xaver

Čuven
Učlanjen(a)
28.02.2004
Poena
620
Ljudi treba mi pomoc...ne mogu da nadjem preko searcha, ima tona materijala vezanog za SSD, znam da sam jedanput video ali ne mogu opet da nadjem

Zanima me zbog cega imam 60mb/s limit za write. Imam V+200 60gb i write mu je 59.xx mbs, Samsung 830 na istom kompu nema tih problema. Jel mogu nekako da dignem taj write na Kingstonu?

Ako neko zna gde je diskutovano o tome neka mi samo da link

"Klub 60"... popularni :D

Baci pogled tamo u temi o Vertex-u 2, kontam da je tu prvi put pocelo da se prica o tome, koliko me secanje sluzi ;)
A mozes ga dici samo secure erase-om... pa do iduce prilike kada ce opet da se strmekne na 60-ak :p

Los TRIM, ***...

Poslednja izmena:
hmmm...
Ajde ti nama "baci" jedan as-ssd ovde da vidimo sta sve on kaze...
SSDNow V+200 je sa SF-2281 kontrolerom i trim mu ne bi bas trebao padati u klub 60 iako jeste sporiji od malo jer ima asynchronous Intel NAND ...
Da mi vidimo je li to sve "poravnato" i ukljuceno kako treba, a ti proveri i gde je "ubodeno" ...

evo scrshotova:
as-ssd-bench-kingston-sv.pngas-ssd-bench-samsung-ssd.png
Ovaj Samsung 830 sam neki dan uzeo a ovog Kingstona imam par meseci. Imam utisak da bi write na Kingstonu mogao i bolje
Ploca Asus P8Z68 Deluxe .... jel ima veze na koji port kacim SSD? imam sata 6G i 3G ?
WinXP64 je u pitanju, AHCI, matrix storage drajveri ... Na kingstonu sam odmah podigao firmware na poslednji (503)

Na kingstonu je particija formatirana u FAT32...da li to pravi problem?

I dalje ne mogu da nadjem objasnjenja za taj 60mbs ... ovde je o ssd ispisano hiljade strana. Znam da sam pre par meseci citao ovde o tome ali se nisam udubljivao jer me u tom trenutku nije interesovalo a sad ne mogu da pronadjem

Poslednja izmena:
stavi na sata 6g(sata3) i stavi win7 zbog TRIM-a i sta ce ti FAT32 na ssd-u? tamo treba NTFS ali najbolje da pustis da sve to win7 odradi kako treba

Poslednja izmena:
za sad moram da ostavim WinXP64bit (da ne objasnjavam sad predugo je)

I mene je iznenadio FAT32, originalno sam formatirao particiju kao NTFS ali sam ghostovao image na njega koji je skinut sa FAT32 i verovatno je ghost prebacio particiju na FAT32 ... iskreno i meni je nejasno, tek sam sad primetio... vidim da je i Samsung 830 koji imam isto tako prebacen na FAT32...nije mi jasno kako je formatirao uopste toliku particiju u FAT32...

za sad moram da ostavim WinXP64bit (da ne objasnjavam sad predugo je)

I mene je iznenadio FAT32, originalno sam formatirao particiju kao NTFS ali sam ghostovao image na njega koji je skinut sa FAT32 i verovatno je ghost prebacio particiju na FAT32 ... iskreno i meni je nejasno, tek sam sad primetio... vidim da je i Samsung 830 koji imam isto tako prebacen na FAT32...nije mi jasno kako je formatirao uopste toliku particiju u FAT32...
Ako ti je ghostovan image od fat32 particije, tako ce i ostati pri restore-u bez obzira sto si formatirao u ntfs. ;)

Bocaj u sata3 taj kingston pa nam onda javi...
Da bi trim radio treba da je na ssd-u W7 ...

Nazad
Vrh Dno