Na Huawei Ascend-u G300 imam eksternu karticu od 4GB(klasa4) a kupio sam novu od 16GB(klasa10), pa bih da je zamenim. Znam kada sam stavljao tu karticu od 4GB, da sam iz interne kartice (od 2.05 GB), aplikaciju po aplikaciju, prebacivao u eksternu karticu... Tada sam i podesio telefon, da buduće aplikacije, instalira, isključivo, na eksterni mikro SD. Medjutim, kad sad pogledam u podešavanja-aplikacje-korišćenje memorije, i otvorim spisak aplikacija "na SD kartici", vidim da je samo nekolicina programa čekirano i kad kliknem na njih, daje mi se mogućnost "Premesti na telefon" - to valjda znači na internu memoriju (ne na RAM)... Ali sve ostale aplikacije, koje nisu čekirane, kad se klikne na njih daju mogučnost "Premesti na SD karticu", samo ne znam koju (nije valjda da se to odnosi na internu-fiktivnu- SD karticu od 2GB) kad sam sve te programe upravo i instalirao na SD karticu (mislim eksternu, od 4GB)...? Jednostavno, želeo bih da bezbedno prebacim sve do sada instalisane aplikacije (ukupno 1.2 GB) sa stare eksterne SD kartice na internu, a potom opet, sa interne, na novu eksternu od 16GB. Ili je možda moguće da sadržaj sa stare SD kartice prebacim (običnim kopiranjem) na računar, pa istim postupkom sa računara na novu SD karticu, koju samo ubacim u telefon...?
Poslednja izmena: