Šta je novo?

iPhone 4 & iOS4 - zvanična tema

Švajcarci su em skupi em često nepouzdani.
Sad mi je naletela nešto jeftinija varijanta za njih nego ranije, ali i dalje nije u cenovnom rangu AT&T.

Drugar kupio iPhone 4 sa 5.01 OS-om i baseband-om 4.11.08. Po podacima ovaj baseband nije moguce otkljucati pa me interesuje da li je moguc downgrade na neki nizi baseband?

Drugar kupio iPhone 4 sa 5.01 OS-om i baseband-om 4.11.08. Po podacima ovaj baseband nije moguce otkljucati pa me interesuje da li je moguc downgrade na neki nizi baseband?

Jedino fabricki unlock...neka proveri sa koje je mreze,pa neka vidi jel mu se isplati.

Drugarica je dobila na poklon iPhone4 (6.0.1 / 4.12.02) , mreza je UK Three, malo sam trazio na netu pre nego sto sam postavio pitanje ovde i ispada da ne postoji sw unlock za ovaj kombo i da za ovu mrezu je factory unlock preskup (oko 100 funti) pa da pitam da li je to 100% tacno, nadam se da sam trazio na pogresnim mestima i da mozda neko od vas ima resenje, hvala.

Da li je moguce da 3 dana ne moze niko da pomogne i napise prosto da ili ne a kad treba da se nabedjuje u android vs ios raspravi onda se ispise 5 strana dnevno?

Nazalost fon ima novi BB tako da je factory unlock jedino resenje koje ti je na raspolaganju.

Lepo ti je rekao @webster, nazalost zakljucan je za mrezu i jedino resenje ti je da ga otkljucas koje je naravno preskupo. Neka ga koristi kao iPod Touch, ali ako ga je dobila na poklon i nista ga nije platila, isplati joj se da ga otkljuca. Posle toga ce joj biti sim free.

Ok, razumeo, trenutno su dopisivanja u toku sa likom od koga je dobila poklon, postoji mogucnost da je ugovor istekao pa ce sve to lakse i jeftinije ici, slazem se da je i 100 funti ok cena za iphone4 simfree ali ona ne namerava da plati toliko, znas nas mentalitet, ako dobijes na poklon onda nema ulaganja :D , hvala na odgovorima.

Poslednja izmena:
Koliko je lose kad telefon nije sim free i da li nesto utice to sto mora da se koristi gevey ili xsim ili sta vec? Neki pricaju da ima problem sa baterijom (manje drzi), onda problem sa indikacijom mreze (stalno na jednoj crti) pucanje u toku razgovora...

Reci cu ti samo moje licno iskustvo - iPhone 4 sam koristio sa Gevey-em kad se pojavio i odlucio da nikad vise ne uzmem telefon koji nije Simfree :) . e sad da li su se vremenom stvari promenile sto se tice Gevey-a i Xsim-a ne znam to ti mora posvedociti neko ko se skorije sa njima susretao.

ako nije neka izuzetna prilika za locked ip (dosta povoljna ponuda ili mala cena koštanja otključavanja preko servera) treba ga zaobići..mozes da imas problema i ne moras, iskustva su različita..

Imam opciju za 200€, pa sam zato pitao... Ne bi ni ja uzimao, nekom liku trebaju nešto pare, pa rekoh prodao bi ja moj GS2 i još bi mi ostalo para... Ovako simfree svi cene iznad 270, a ja nemam bas nesto para da dodajem... Menjao bi glavu za glavu, malo da se igram na iOS-u...

Ne znam, bojim se da bi se vise nervirao nego sto bi uzivao u radu sa takvim telefonom, ja sam imao cesta ispadanja iz mreze, pa njakanje sa ponovnim registrovanjem kartice, baterija je osetno slabije trajala nego kasnije sa simfree modelom... vidi sa koje je mreze skinut taj iphone i koliko bi te kostalo trajno otkljucavanje u slucaju da ne budes zadovoljan sa funkcionisanjem Gevey-a... mada uvek ces ga moci prodati za te pare ako ne budes zadovoljan.

ja lično nikad ne bih uzeo locked tako da ti ne mogu pomoći, može da se nađe za 250e simfree u extra stanju sa ful opremom, tako da mislim 50e vise vredi dodati..

ako hoćeš malo da se igraš sa iOS, moje preporuka ti je 4s sa 5.1.1 ;)

Da ima ovde preko operatera da se kupi ne bi bile ovakve cene... Videću ako skupim neke pare (ili neko nenadano nasledstvo :D) možda uzmem i 4s pošto iOS 6 ako me sećanje dobro služi još nema JB, a ja baš hoću to :) ništa odustajem od ge(ve)ya, pa ako mi nešto naleti uzeću...

Mislim da nisu ovakve cene (čitaj da dodju telefoni kod operatera), kontam da bi u Srbiji bila veća zajednica, al' ***...

@Webster mislim da je neka nordijska zemlja u pitanju... Švedska, Danska itd...

Poslednja izmena:
Norvežani i Danci su povoljni za unlock. Šveđane zaobiđi.

Moze neko da mi kaze kako ubacujete aplikacije na 4s, posto nema JB?

Za ubacivanje aplikacija ti nije ni potreban jb, imas appstore pa kupujes ili skidas free . A ti si verovatno nesto drugo hteo da pitas ?

Verovatno ima skinute app, pa da ih ubaci u telefon, to je mislio...

Nemam ja vec drug koji je uzeo 4s ali nema veze vec se snasao, hvala na (ne)potrebnim odgovorima.

Poz ljudi, drug ima Iphone 4 koji je sa austrijske Orange mreze, ali mu je naravno istekla garancija.. Da li je moguce free otkljucavanje ili mora da se placa, trenutno koristi onu geevay karticu, ali mu se desava da gubi signal pa bi da resi to.. Ako zna neko..

Baš sam skoro gledao cene otključavanja za iP4 sa austrijskih mreža. Free nema nigde, a unlock kodovi su 80, 130 i 160€ (T-Mobile), zavisno od mreže. Ove cene sam pronašao na jedinom sajt gde sam mogao free da proverim na koju je mrežu zaključan telefon (pošto vlasnik nije bio siguran) inače se i to naplaćuje 1-3$.

Ne znam kako je u Austriji, ali ima dosta operatera gde mozes free ili za malo para da otkljucas telefon ako je istekao potpisani ugovor i sve je ispostovano...

Ne kapiram sta je problem da ti operater ne moze obezbediti otkljucavanje nakog isteka ugovora i do kad ce vise ta bahanalija da prestane, slicno je bilo i jeste jos uvek sa bezobranim romingom, ali koliko sam cuo i on je dosao na red, kad li ce i ovo ja nzm.. :mad:

i da 180e??? pa toliko kosta iphone 4... ludost..

Ne znam što se iščuđavate toliko, pa kod nas u zemlji imate sa jedne strane jednog operatera koji se potrudi da i za najjeftiniji telefon koji nakon isteka ugovora ne vredi ni 10€ obezbedi unlock kod, a sa druge strane imate operatera koji "takvu uslugu nema u ponudi", ni za pare...

Ukratko, koristi Gevey, otključavanje sa austrijskih mreža košta k'o đavo...

Nazad
Vrh Dno