Šta je novo?

Televizori iz Madjarske?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Loša ti je računica, nije povrat poreza 27 odsto maloprodajne cene, i nije carina 2-3 nego 10 posto za fizička lica. Ako uvoziš na firmu, tu je drugačije.

I opet, ko jos placa carinu i porez kod nas? Cela poenta price je da se tv prosvercuje, is a povracajem AFE izadje dosta jeftinije ovde.

misterija oko vazenja garancije.po svemu sudeci ne sme da se uzme zdravo za gotovo da ce garancija vaziti:)

Ponekad ne razumem ,neke vase postove.Hocete tv,nekoliko stotina evra ispod regularne cene,nego sto je u radnji,a hocete da sve bude idealno.Naravno i ja bih tako zeleo,ali uvek postoji doza rizika ,za ovakvu trgovinu,da li je to los trgovac,los primerak tv-a...Svako ko kupuje na ovakav nacin mora i to uzeti u obzir.Ja do sada nisam imao losa iskustva sa njima /mada samo je jedan covek u pitanju ,i 5-6 tv-a/.

Loša ti je računica, nije povrat poreza 27 odsto maloprodajne cene, i nije carina 2-3 nego 10 posto za fizička lica. Ako uvoziš na firmu, tu je drugačije.

Kako god ti kazes. Ja sam zvao kuma on je spediter i to jedan od boljih.. Njemu bi trebalo vise da verujem :)
Pored toga sam uvezao nekoliko vozila preko njega i bilo je u dinar kao sto je rekao.. Tako da..

Edit: za 27% sam procitao u prethodnim postovima pa sam to uzeo za meru.. Nije moj info

Poslednja izmena:
27% je porez na cenu bez pdv-a, recimo da je cena bez poreza bila 1000e, sa porezom je 1270e. Tebi treba da se vrati porez i to je 270e (razlika prve dve cifre) i to je oko 21.2% od maloprodajne cene. Za automobile jeste manja carina i ona je propisana onim sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju, tu ne spadaju televizori (ovo nisam 100% siguran).

Ma automobile sam bzv spomenuo.. Zvao sam ga jutros i pitao za TV? Kaze da ako je roba poreklom iz Evrope onda je oko 2-3% ako nije onda je 15%.. daa ne lupam provericu tacno sta i kako pa cu okaciti. Videcu sa njim i sto se tice AFE, da zove nekog na horgosu ili kelebiji da pojasnimo malo to jer ni meni nije bas najjasnije.. mora da postoji bolji nacin za vracanje (cupanje) para. :)

Istinita informacija oko garancije u Srbiji: Orbit Electronics iz Novog Sada, PRIHVATA na reklamaciju i u garantnom roku, (LG) televizore kupljene u Mađarskoj. Potreban garantni list i račum. Ukoliko je oštećen panel, ne popravljaju, nosi se u Mađarsku. Hvala i doviđenja!

27% je porez na cenu bez pdv-a, recimo da je cena bez poreza bila 1000e, sa porezom je 1270e. Tebi treba da se vrati porez i to je 270e (razlika prve dve cifre) i to je oko 21.2% od maloprodajne cene. Za automobile jeste manja carina i ona je propisana onim sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju, tu ne spadaju televizori (ovo nisam 100% siguran).

Tacno da ne moze biti tacnije.

I lepo od tebe sto si pritom turio *tacan procenat* vracanja, da se neko ne zanosi da ce da dobije exactly 27% :p

Istinita informacija oko garancije u Srbiji: Orbit Electronics iz Novog Sada, PRIHVATA na reklamaciju i u garantnom roku, (LG) televizore kupljene u Mađarskoj. Potreban garantni list i račum. Ukoliko je oštećen panel, ne popravljaju, nosi se u Mađarsku. Hvala i doviđenja!

Ista stvar i za BG tako tvrde.. Garancija 5g.

Zvao juce lika sa KP.. ocu LG 40LM660

Jel dobijam racun?

DA

Jel dobijam garanciju?

DA

Kolika je garancija?

Na LG 5god, na Samsung 2god. (osim na modele LG pre 660 na njih je 2g)

Jel ostvariva kod nas ili mora da se nosi u HU?

Samsung mora jos uvek da se nosi u HU a LG moze da se servisira u NS i BG..

Po meni jos malo pa savrseno... :)

Poslednja izmena:
Da, samo da odgovori lika sa KP budu u nekoj vidljivijoj boji i biće savršeno... :d

Poslednja izmena:
Molim vas, da li neko moze da mi objasni ovaj primer. Sony hx850 u Srbiji 243.000 din, u Madjrskoj od 1550 - 1700 evra, u Austriji može da se nađe čak i za 1500 evra, a u Češkoj i Slovačkoj po ceni od 1264 evra. Link http://www.zoznamtovaru.sk/3d-televizory/16318155/. Pa što ljudi nedonose iz Ceske i Slovacke i odakle tolika razlika u ceni?

jel ja ovo negde gresim ili je 47lm615s jefitniji u tehnomaniji u odnosu na madjare??

http://www.tehnomanija.rs/lcd-i-led--televizori/lg-televizor-lcd-47lm615s.html
http://www.kupujemprodajem.com/AKCI...92303123-1180585-oglas.htm?filter_id=16733179

105k dinara u odnosu na 950e???

edit.iako nije direktno tema-ne znam da li ima neki bolji 3d 47 a da je cenovno tu negde.ovo mi deluje extra za te pare...samo mi cudno da su madjari skuplji,ili bar tu negde po ceni u odnosu na tehnomaniju...

Oglas ima 9k pregleda, verovatno nije izvrsio korekciju cene..

Da li pojedinici valjaju refurbished modele ? Konkretno ima pojedinih koji su sa cenama niži i po 200e u odnosu na ostale oglase (jači modeli samsunga su u pitanju).

Emmi se u posledjne vreme pojavio da prodaje televizore i smanjio i to drastično cene koje su bile u Tehnomaniji, tako da su i ostali morali da spuštaju cene. Šta čini konkurencija. Drže se još cene onih modela kojih nema u emmiju.

Можел неко да ми рече,кад наши обрачунавају порез и царину на тај тв из Мађарске,јел обрачунавају на бруто или на нето цену тв у Мађарској?

Objasnjeno je to u prethodnih par strana. ;) Da ne trazim ja pogledaj ti...

Јооооој ко ће јопет из почетка!:S:?

Postovanje gospodo forumasi. Nov sam u svetu HDTV-a pa mi treba vasa pomoc. Trenutno konzumiram Sony 40NX720 vec nekih 6meseci. Sa TV-om sam prezadovoljan jer nisam neki zahtevan korisnik. Mislio sam da ce mi dijagonala od 40" biti dovoljna, ali ocito nije, jel sam isao tom logikom gleda se TV(kablovska) sa razdaljine od 3m ako uzmem veci ekran videce se vise snega i kockica(u laickom zargonu). Nakon proteklog vremena, uvideo sam da mi ipak treba veca dijagonala i isao sam na varijantu Sony 46HX850. E tu sad postaje nocna mora za mene. Dosta njih me ubedjuje nemoj Sony on nevredi toliki novac. Uzmi Panasonic plazmu TX P50VT50, to ti je nova tehnologija nema burn in-a nema te zezancije 300-500 sati razrade, sta ti ja vec znam. Onda mi nude Samsunga ES 8000 kao vrhunski proizvod kakv Pani vidis da posluje sa gubicima. I na kraju LG NANO LED 55LW980S. I sta sad? Sta odabrati? Iskren da budem kvalitet hardvera mi je najbitni. Da stvarno sve sto je stavljeno u tu tananu plasticnu kutiju (mislim na celokupnu elektroniku zajedno sa panelom) opravdava cenu TV-a. Hvala vam unapred.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno